اجتماعی

مهاجرت گسترده پرستاران ایرانی در چند ماه اخیر

خبرمهم: بسیاری از پرستاران مدتهاست که خانواده خود را ندیده‌ و در کنار مردم بودند؛ این درحالی است که بسیاری از ارکان پزشکی در نقاط مختلف دنیا ترک شغل کرده و مردم را تنها گذاشتند و این موضوع باعث شده است که برخی کشورها به پرستاران ایرانی درخواست کار و مهاجرت بدهند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،  هشت ماه است که پرستاران دوشادوش یکدیگر با کرونا مبارزه می‌کنند و این موضوع به مرور زمان باعث ایجاد فرسایش روحی بین کادر درمانی بیمارستان‌ها شده است؛ علاوه بر این مشکلات امنیت شغلی پرستاران نیز سالهاست که این قشر را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد. با شیوع ویروس کرونا، هزاران پرستار و بهیار جان خود را در روند رسیدگی به بیماران در معرض خطر قرار داده‌‌اند؛ اما بدون هیچ چشم‌داشتی در حال خدمت به بیماران هستند، با این حال عدم توجه و بی مهری مسئولان باعث شده تا موج جدید مهاجرت پرستاران آغاز شود.

مهاجرت پرستاران به کشورهای خارجی!

بسیاری از وعده‌هایی که به پرستاران داده شده است، عملی نشده و این موضوع فرصت خوبی است تا کشور‌های اروپایی برای جذب پرستاران و مهاجرت آسان آنها به دلیل کمبود نیروی انسانی اقدامات لازم را انجام دهند، آرمین زارعیان، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در گفتگو با آنا، در مورد مهاجرت  پرستاران اظهار کرد: وضعیت کادر درمانی و مخصوصا پرستاران در هشت ماه مبارزه با ویروس کرونا به سمت فرسایشی  شدن رفته است؛ بسیاری از پرستاران مدتهاست که خانواده خود را ندیده‌اند،‌ عروسی خود را لغو کردند و در کنار مردم بودند.

وی افزود: در جلسات مختلف با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و دولت بارها به فرسودگی و فشار کاری که بر پرستاران وارد شده اشاره کردم و هشدار دادم که عدم توجه به این موضوع می‌تواند فاجعه‌ای بزرگ را ایجاد کند اما علی رغم تمام هشدار‌ها شاهد بی‌توجهی بودیم.

۲۰هزار مبتلا در میان پرستاران

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران بیان کرد: تا امروز نزدیک ۲۰ هزار پرستار به بیماری کرونا مبتلا شدند، موضوعی که خودش نشان از فداکاری پرستاران در مقابله با کرونا است اما در مقابل شاهد عدم استخدام نیروهای قراردادی ۸۹ روزه بودیم و هیچ حمایت جدی نسبت به پرستاران صورت نگرفت.

زارعیان با اشاره به جذب نیروهای پرستار به کشورهای خارجی گفت: از زمانی که ویروس کرونا در کشورهای اروپایی شیوع پیدا کرد، به دلیل کمبود نیروهای متخصص در بیمارستان‌های اروپایی  شرایط ورود پرستاران را در این کشورها فراهم شد به طوری که نمره زبان برای پذیرش برداشته شده است و پرستاران به‌راحتی جذب این کشورها می‌شوند.

پرستاران در کدام کشورها جذب می‌شوند؟

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران در پاسخ  به این سوال که پرستاران ایرانی در کدام کشورها جذب می‌شوند گفت: کشور‌های اروپایی و آمریکای شمالی و استرالیا بیشترین درخواست جذب پرستاران ایرانی را دارند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و بهتر بودن شرایط مهاجرت پرستاران درخواست‌ها مبنی بر مهاجرت پرستاران طی چند ماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است؛ البته طی چند ماه اخیر بیش از هزار پرستار درخواست خروج از کشور را داشتند.

زارعیان در مورد اصلی‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران گفت: عدم دریافت به موقع و دقیق پاداش کرونا، بی تدبیری در زمینه حفظ منابع انسانی، عدم جذب نیروهای ۸۹ روزه از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت پرستاران است زیرا وعده های زیادی در زمینه معیشت پرستاران داده شده است اما تا کنون هیچ اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگرفته که می‌تواند جای نگرانی داشته باشد.

وی در مورد کمبود نیروی پرستار در تهران گفت: با توجه به اوج گیری کرونا در تهران و شلوغی بیمارستان‌ها از بیماران کرونایی، تهران بزرگ نزدیک ۷ هزار پرستار کم دارد.

پرستاران را دریابید

جامعه پرستاری کشور از ابتدا شیوع ویروس کرونا رشادت‌های فراوانی را از خود به نمایش گذاشت و شهدای مدافع سلامت زیادی را تقدیم کشور کرد، با این حال اقدام دریافت وجه از پرستاران در مقابل درمان آن بی‌مهری بسیار بزرگی است که در حق پرستاران شده است، فراموش نکنیم که کرونا درمانی جز مراقبت ندارد، مراقبتی که نیاز به پرستاران دارد، آنها خسته هستند و موج بعدی کرونا با شدت بالاتری در راه است، به نظر می‌رسد باید وزارت بهداشت، مجلس و قوه قضائیه با توجه به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به پرستاران نظارت بیشتری بر عملکرد بیمارستان‌ها داشته باشد؛  مهاجرت پرستاران می‌تواند  باعث کمبود چند برابری نیروی انسانی در کشور شود؛  لذا بی‌توجهی به این قشر فداکار می‌تواند مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده و فاجعه راه بیندازد./آنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا