ورزشی

قراردادم افزایش پیدا نکند، می‌روم! / بازیکن سالاری بیخ ریش فوتبال ایران

خبرمهم: بعضی از بازیکنان لیگ برتر فوتبال، خواستار افزایش رقم قرارداد خود شده اند.

به گزارش بخش ورزشی سایت خبرمهم، نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران با تمام فراز و نشیب‌ها به پایان رسید و پرسپولیس که در ۴ دوره اخیر لیگ برتر قهرمان شده بود، عنوان قهرمانی نیم فصل اول را کسب کرد تا با روحیه مناسب آماده شروع نیم فصل دوم شود.

خیلی از افراد امید داشتند، حداقل حالا که تماشاگری در ورزشگاه نیست و تیم‌ها به قول خودشان با آرامش بیشتری بازی می‌کنند، یک سری از عادت‌های بد از بین بروند و حداقل برای مدت کوتاهی فوتبال نزدیک به حرفه‌ای وارد چرخه لیگ برتر ایران شود؛ اما ظاهرا زیادی خوشبین بوده ایم.

یکی از مواردی که در لیگ بیستم با آن رو به رو بودیم و در بعضی از مقاطع فصل سر و صدا به پا کرد، جنجال قرارداد بازیکنان بود. نحوه قرارداد بستن تیم‌ها و مدیران با بازیکنان یا مربیان به گونه‌ای شده است که اگر پای آن بازیکن و مربی در ادامه به کمیته تعیین وضعیت و استیناف فدراسیون فوتبال نرسد، باید خدا را شکر کرد.

فصل گذشته فسخ یک طرفه زیادی را شاهد بودیم و حتی تیم فولاد تقریبا به دلیلی مشابه از پنجره نقل و انتقالات محروم شد. اصلا موضوع گزارش ما قرارداد با بازیکنان و مربیان خارجی نیست که اگر آن را هم بررسی کنیم، با یک فاجعه بزرگ مواجه می‌شویم.

جدیدترین موردی که با آن مواجه شدیم، محرومیت نقل و انتقالاتی تراکتور بود که در درگیری حقوقی با رشید مظاهری این اتفاق شامل حال سرخپوشان تبریزی نیز شد. بابک مرادی، سعید واسعی و محمد بلبلی فقط تعداد کمی از بازیکنانی بوده اند که طی چند سال اخیر قربانی قراردادهای عجیب شده اند.

اما شاید مهمترین قسمت بحث آن‌جا باشد که بازیکنان در اواسط فصل بابت رقم کم قراردادهایشان (به گفته خودشان) به باشگاه‌های خود اعتراض کنند تا به نوعی مدیران نه چندان قدرتمند و موقت را تحت فشار قرار بدهند. بهتر بگوییم، بازیکن سالاری پدیده‌ای است که طی سال‌های گذشته بیخ ریش فوتبال ایران بوده و فعلا خیال دل کندن ندارد.

از بندهای قرارداد بازیکنان فقط تعداد کمی با خبر هستند اما مشخص نیست این قراردادها چگونه بسته می‌شوند که بازیکنان را این گونه تحت تاثیر قرار می‌دهد تا تمرینات را تعطیل کنند. البته در یکی از طبقه‌های هتلی در تهران، کم حاشیه ایجاد نشد و حتی در بعضی موارد اعتراض‌ها به قرارداد زیادتر از حد تصور مشاهده شده که این موضوع هم با استانداردهای روز دنیا متفاوت است.

بازیکن سالاری و بد بستن قرارداد به یکی ۲ سال قبل مربوط نمی‌شود و همواره در سال‌های اخیر با چشم‌های غیر مسلح هم قابل مشاهده بوده اند. در یک مورد کاملا مشخص، ستاره یکی از تیم‌های پر طرفدار پایتخت در اواسط فصل ایران را به قصد کشورهای حاشیه خلیج فارس ترک کرد تا تیم صدرنشینش از قهرمانی دور شود.

قاسمپور: بازیکن سالاری همیشه در فوتبال ما بوده است

ابراهیم قاسمپور، کارشناس فوتبال کشورمان در رابطه با نارضایتی برخی از بازیکنان در نیمه های فصل از قراردادهای ابتدای فصل که به امضاء رسانده اند، بیان کرد: این موضوع نمونه بارز بازیکن سالاری است. مگر می شود بازیکنی که با باشگاه خود قرارداد دارد، در نیمه‌های فصل بگوید من می خواهم جدا شوم! حتما بازیکنی که تصمیم به چنین کاری می گیرد، در قرارداد خود بندی قرار داده است که به راحتی بتواند این کار را انجام دهد. این موارد ضعف مدیران باشگاه ها را نشان می دهند. بازیکن باید تابع مقررات باشگاه خود باشد و کارش را به نحو احسن انجام دهد. متاسفانه بازیکن سالاری همیشه در فوتبال ما بوده است.

او ادامه داد: قراردادی که بسته شده است را نمی توان فسخ کرد. مگر می شود گفت که مثلا من ماشین و خانه ام را ارزان فروخته ام و حالا باید آن ها را پس بگیرم و گران‌تر بفروشم. حتما چنین اتفاقاتی هم اگر در فوتبال ما رخ داده اند، با رضایت مدیران بوده است.

واعظ آشتیانی: حرمت قرارداد باید حفظ شود

واعظ آشتیانی، مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در خصوص درخواست بازیکنان برای افزایش قرارداد در اواسط فصل، گفت: اگر بازیکنی ادعا کند که قراردادش کم بوده است، از نظر قانون هیچ الزامی برای تغییر آن نیست؛ مگر این که عملکرد بازیکن به گونه‌ای باشد که هیئت مدیره و مدیرعامل تشخیص دهند، مستحق پاداش بوده است. این پاداش باید آخر فصل پرداخت شود. باید قرارداد اولیه سر جایش باقی بماند و پاداش عملکرد داده شود؛ نه این که قرارداد تغییر کند. احترام و حرمت قرارداد باید حفظ شود.

او افزود: این موضوع به نوع نگرش و مدیریت باشگاه مورد نظر هم مربوط می‌شود؛ زیرا قرارداد جایگاه قانونی خاص خودش را دارد. هیچ فردی نمی‌تواند به قرارداد اعتراض کند، مگر این که ثابت کند فریب خورده است. البته اگر قراردادی در چارچوب خودش و به طور قانونی ثبت نشود، باطل است و جایی هم برای دفاع باقی نمی‌گذارد. ضمن این که اگر باشگاه‌ها از وکلای قانونی کاربلد استفاده کنند، چنین مواردی کمتر اتفاق خواهند افتاد./yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا