بین المللی

معترضان میانماری همچنان در خیابان همزمان با تشدید فشارهای بین المللی بر زنرال های کودتاچی

خبرمهم: مخالفان کودتای میانمار همزمان با افزایش فشارهای بین المللی علیه خونتای نظامی برای متوقف کردن سرکوب طرفداران دموکراسی خواهی ،بار دیگر به خیابان ها آمدند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، به نقل از خبرگزاری رویترز، با کشته شدن دو تن دیگر در شلیک سربازان در شهر موگوک تعداد کشته شدگان از زمان کودتای اول فوریه به ۲۳۷ نفر رسیده است. این کشتارها خشم و انزجار عمومی از بازگشت حکومت نظامی و خشم از سرنگونی دولت منتخب و بازداشت آنگ سان سوچی، را تشدید کرده است.

برخی از فعالان می گویند که آنها مجبور بوده اند تاکتیک های متفاوتی را برای اعتراضات بکار گیرندف تجمع در خارج از شهر جایی که پلیس یا نظامی وجود نداشته باشد، تجمع در شب ها با شمع و پلاکارد، تظاهرات “بدون سرنشین”.

 دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش روز جمعه آنچه را که وی ادامه خشونت وحشیانه ارتش را خواند محکوم کرد. سخنگوی وی به نقل از وی گفت که “یک واکنش فوری بین المللی و یکپارچه” ضروری است. گزارشگر سازمان ملل ، تام اندروز در پاسخ به حملات “بی رحمانه” ژنرال ها به مردم خواستار تحریم شد و گفت: جهان باید با قطع دسترسی آنها به پول و سلاح پاسخ دهد.

مجلس نمایندگان ایالات متحده قوانینی را در محکومیت کودتا تصویب کرد و نمایندگان مجلس از تاکتیک های فزاینده خشن علیه تظاهرکنندگان انتقاد کردند. مقامات محدودیت در خدمات اینترنت را سخت تر کرده و تأیید اطلاعات به طور فزاینده ای را دشوار کرده و رسانه های خصوصی را محدود کرده اند.

عصبانیت آسیایی

کشورهای غربی بارها کودتا و خشونت را محکوم کرده اند. همسایگان آسیایی ، که سالها به عدم انتقاد از امور داخلی یکدیگر پایبند بوده اند ، نیز شروع به صحبت کرده اند. رئیس جمهور اندونزی ، جوکو ویدودو ، در شدیدترین اظهار نظرهای رهبر منطقه گفت که از برونئی ، رئیس اتحادیه ملل جنوب شرقی آسیا (آسه آن) می خواهد که یک جلسه فوری تشکیل دهد. ویدودو گفت: “اندونزی اصرار دارد که استفاده از خشونت در میانمار فوراً متوقف شود تا دیگر قربانیانی رخ ندهد.”

نخست وزیر مالزی ، محی الدین یاسین ، با پشتیبانی از درخواست اندونزی برای ملاقات ، گفت که وی از استفاده مداوم از خشونت کشنده علیه غیرنظامیان غیر مسلح وحشت زده است. وی گفت: “ما در مالزی و جامعه بزرگتر آسه آن نمی توانیم ببینیم که ملت برادرمان میانمار به دست عده معدودی که به دنبال منافع شخصی خود هستند ، چنان بی ثبات شده است.”

وزیر امور خارجه فیلیپین ، تئودورو لوکسین گفت که آ سه آن باید اقدام کند. سنگاپور همچنین علیه خشونت و کودتای ناشی از آن صحبت کرده و خواستار آزادی سوچی شده است. اما ارتش هیچ نشانه ای از تحت تأثیر قرار گرفتن خود نشان نداد و از اقدام خود دفاع کرد.

حکومت نظامی می گوید انتخابات ۸ نوامبر که توسط اتحادیه ملی سوچی برای دموکراسی پیروز شد تقلبی بود و کمیسیون انتخابات ادعاهای آن را نادیده گرفت. قول انتخابات جدید را داده اما تاریخی را تعیین نکرده است. سو چی ، ۷۵ ساله ، متهم به رشوه خواری و جنایات دیگری است که می تواند در صورت مجرم دانستن وی در سیاست ممنوع و زندانی شود. برنده صلح نوبل ، که به مدت سه دهه در میانمار برای مبارزه با دموکراسی فعالیت کرده است ، در مکانی نامعلوم نگهداری می شود./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا