سیاسی

پیامدهای منفی ورود نظامیان به سیاست

خبرهای فوری: زمان برگزاري انتخابات نزديک و نزديک‌تر مي‌شود و برخي جريان‌هاي سياسي تلاش مي‌کنند با هر وسيله‌اي رقيب را از ميدان رقابت بيرون کنند.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، یک روز رقیب را ضدانقلاب می‌خوانند و روز دیگر تمام مشکلات کشور را به ناکارآمدی رقیب منتسب می‌کنند. از بن‌بست اقتصادی و معیشتی سخن می‌گویند اما در مقابل درباره دو لایحه مهم FATF یعنی CFT و پالرمو، سکوت کرده و نظام بانکی کشور را به دردسر می‌اندازند. از گسترش تولید‌ملی و صادرات غیر نفتی حرف می‌زنند و با این حال می‌گویند کشور در همین شرایط تحریم قادر است به روال عادی خود ادامه دهد. با این وجود برخی نیروهایی که بر اساس قانون و توصیه رسمی بنیانگذار انقلاب اسلامی در وصیتنامه سیاسی – الهی خود، اساسا حق حضور در انتخابات و دخالت در امور سیاسی را ندارند. درخواستی که از سوی سردار جعفری مطرح شد و صدای علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس را درآورد. مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه‌ا… ضمن ابراز نارضایتی از روند بررسی صلاحیت گلایه کرده بود که چرا شورای نگهبان «مبانی فکری افراد» را بررسی نمی‌کند. او تأکید داشت «در کشورهایی که مهد دموکراسی هم هستند باید نگاه فرد با نگاه حکومت بخواند» و «اینکه صرفا کسی می‌گوید در چارچوب هستم کافی نیست». این فرمانده پیشین سپاه پاسداران حتی مدعی شد در همه کشورها، عقبه فکری افراد را بررسی می‌کنند و شورای نگهبان نباید آنانی را که به علوم انسانی غربی گرایش دارند، برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی تأیید صلاحیت کند.

پذیرش قانون اساسی کافی است

علی مطهری معتقد است این نوع نگاه یک نوع «تفتیش عقاید قرون وسطایی» است و با نظرات امام خمینی و مقام معظم رهبری تفاوت جدی دارد. او در نامه‌ای که به همین منظور خطاب به سردار عزیز جعفری نوشته، آورده است: «اولا ورود نظامی‌ها به عالم سیاست ممنوع است، هم عقلا و هم مطابق توصیه‌های مکرر امام خمینی(ره). ثانیا این نظر شما با نظر مقام رهبری نیز مغایر است زیرا ایشان تاکنون چند بار گفته‌اند ممکن است کسی در موضوعی نظرش مخالف نظر من باشد، باید بتواند حرفش را بزند. یا در دیدار دانشجویان فرمودند چه کسی گفته از من انتقاد نکنید، از من انتقاد کنید». به نوشته مطهری، درخواست فرمانده پیشین سپاه با سیره رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار خصوصا امام علی(ع) در دوره زمامداری‌شان منافات دارد؛ چرا که حضرت امیر می‌فرمود: «از من در آشکار و پنهان انتقاد کنید، و در برخورد با بزرگترین دشمن خود (خوارج) تا زمانی که آنها دست به سلاح نبردند آزادی بیان آنها را محدود نکرد». این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی همچنین به عزیز جعفری نوشت اینکه مبانی فکری دو نفر در همه حوزه‌ها عین هم باشد، کمتر رخ می‌دهد و رهبر انقلاب هم چنین انتظاری ندارند. او درخواست کرد که بهتر است «کاسه داغ‌تر از آش نشویم». مطهری در پایان اعلام کرد که اگر کسی قانون اساسی را قبول داشته باشد، برای تأیید صلاحیتش از منظر فکری کافی است.

عوارض این نگاه نامنطبق

در شرایط خطیر امروز کشور، همه دلسوزان هشدار می‌دهند که نیاز است انتخابات در شرایط باز و با آزادی کامل برگزار شود تا به تبع آن با استقبال گسترده مردم، بخشی از نگرانی‌های به وجود آمده بر طرف شود و همچنین حاکمیت دست بازتری برای سیاستگذاری در حوزه سیاست خارجی داشته باشد. چنین امری مطمئناً با حاکم شدن نگاهی که علی مطهری آن را «تفتیش عقاید قرون وسطایی» می‌نامد میسر نخواهد شد. با وجود چنین رویکردی، از یک سو مردم حاضر نخواهند شد که پای صندوق‌های رأی بیایند و در فرایند مردمسالاری شرکت کنند و از سوی دیگر اگر مردم به هر دلیلی پای صندوق‌های رأی بیایند، افراد انتخاب شده از کارآمدی لازم برخوردار نخواهند بود و در بهترین حالت تجربه مجلس دهم تکرار می‌شود. در مجلس دهم اصلاح‌طلبان برای نشان دادن ضعف این نوع سیستم برگزاری انتخابات، با ارائه لیستی از افراد ناشناس که خود را اصلاح‌طلب معرفی می‌کردند، بر آن شدند که مانع از ورود رقیب به مجلس بشوند و با همین تاکتیک هر ۳۰ نماینده اصلی جریان اصولگرا در تهران، از رفتن به پارلمان بازماندند. با این وجود مجلس تشکیل شده نه می‌توانست نظرات اصلاح‌طلبان را دنبال کند و نه مورد رضایت اصولگرایان بود؛ اتفاقی که می‌توانست در دو برهه کشور را به بن‌بست بکشاند. /آرمان ملی

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا