اجتماعیبین المللی

رشد جهشی خرید ملک در ترکیه توسط ایرانی‌ها

خبرهای فوری: گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد ایرانی‌هایی که طی شش ماه اول سال ۲۰۱۹ اقدام به دریافت تابعیت ترکیه از طریق خرید ملک کرده‌اند، حدود ۱۵۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، بر اساس گزارش‌های منتشرشده از میدل‌ایست‌آی، از سپتامبر سال گذشته تاکنون حدود هزار شهروند خارجی (بیشتر از کشورهای خاورمیانه) از طریق سرمایه‌گذاری در ترکیه، اقدام به اخذ شهروندی این کشور کرده‌اند. آمار وزارت کشور ترکیه نشان می‌دهد، خارجی‌ها طی این مدت با هزینه‌کرد بیش از یک میلیارد دلار از طریق سپرده‌های نقدی یا خرید ملک تابعیت این کشور را دریافت کرده‌اند. ترکیه در سال‌های اخیر دریافت شهروندی این کشور را برای خارجی‌ها که بخش عمده‌ای از آنها را مردم خاورمیانه‌ تشکیل می‌دهند، تسهیل کرده است.

این در حالی است که هزار و ۷۰۰ متقاضیِ دیگر دریافت شهروندی، از ماه جولای تاکنون در صف انتظار تایید هستند و بیشتر این پرونده‌ها مربوط به ایران، عراق، یمن، افغانستان، سوریه، فلسطین، اردن و مصر است.

جدول زیر تعداد افرادی را که در شش ماه نخست سال موفق به اخذ شهروندی ترکیه شده‌اند، نشان می‌دهد:

رتبه کشور تعداد مهاجران از طریق سرمایه‌گذاری
۱ ایران ۲۵۳ نفر
۲ عراق ۱۴۳ نفر
۳ یمن ۹۷ نفر
۴ افغانستان ۹۴ نفر
۵ سوریه ۵۹ نفر
۶ فلسطین ۵۸ نفر
۷ اردن ۵۷ نفر
۸ مصر ۴۵ نفر
۹ چین ۲۱ نفر
۱۰ آذربایجان ۱۶ نفر

بر اساس قوانین ترکیه، خارجی‌ها می‌توانند از سه طریق سرمایه‌گذاری مستقیم با مبلغ ۵۰۰ هزار دلار، خریداری ملکی با ارزش بیش از ۲۵۰ هزار دلار یا ایجاد اشتغال برای ۱۰۰ شهروند ترکیه برای اقامت در ترکیه اقدام کنند.

این در حالی است که پیش‌تر مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری مستقیم حداقل دو میلیون دلار بوده است.

شرط ایجاد اشتغال برای ۱۰۰ شهروند ترکیه جهت دریافت حق شهروندی هم نصف شده است. برای دریافت حق شهروندی ترکیه، حداقل سپرده‌گذاری سه ساله در بانک‌های کشور از ۳ میلیون دلار به ۵۰۰ هزار دلار کاهش یافته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مراحل قانونی اخذ شهروندی ترکیه برای متقاضیان حدود پنج ماه طول می‌کشد.

به دنبال وقوع بحران اقتصادی، دولت ترکیه سال گذشته قوانین مربوط به دریافت تابعیت این کشور را با هدف جذب سرمایه‌گذاری بیشتر تسهیل کرد. اگرچه پیش‌بینی شده بود که ترکیه بار دیگر در اوایل سال جاری به رکود اقتصادی بازمی‌گردد، اما آمار نشان می‌دهد که این طرح سرمایه‌گذاری بیش از حد انتظار مثبت بوده است.

اعداد و ارقام از مرکز آمار ترکیه نشان می‌دهد که در شش ماه اول سال جاری میلادی، خرید ملک از سوی خارجی‌ها در ترکیه در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.

شهروندان ایرانی و عراقی که از طریق خرید ملک متقاضی دریافت شهروندی این کشور هستند، در صدر فهرست قرار دارند. تعداد ایرانی‌ها و عراقی‌هایی که طی این مدت اقدام به خرید ملک در ترکیه کرده‌اند، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۵۰ درصد و ۹۰ درصد افزایش یافته است.

علاقمندی دریافت شهروندی ترکیه به‌ویژه از سوی کشورهای خاورمیانه رو به افزایش است. گزارش‌ها نشان می‌دهد، از مهم‌ترین دلایل عراقی‌ها برای مهاجرت به ترکیه این است که آنها معتقدند دیگر کشورشان به حالت عادی باز نخواهد گشت. ایرانی‌ها هم در جستجوی ثبات اقتصادی و سیاسی به ترکیه می‌روند.

پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه این کشور، اقتصاد ایران با تورم سختی مواجه شد و ریال حدود ۷۰ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داد.

سعودی‌ها هم پیشتر ترکیه را پناهگاهی امن می‌دانستند. با این حال، به دنبال قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقجی، تحریم‌ها علیه آنکارا افزایش یافته است. به‌گونه‌ای که تعداد گردشگران سعودی در پنج ماه اول سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

با این حال‎داده‌های میدل‌ایست‌آی نشان می‌دهد که هنوز بخشی از مردم عربستان اقدام به اخذ تابعیت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری کرده‌اند و انتظار می‌رود این رقم افزایش یابد.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

یک دیدگاه

  1. درعجبم که بعضی از هموطانمون اینقدر حرص پول ومال دنیا وفرارکردن از زادگاهشون دارن .اونم به کجا ؟؟ترکیه !!!ترکیه ای که رئیس جمهورش هراز گاهی به کشوری گیر میده تا با باجگیری اقتصادی رو که خودش وخانوادش با تشکیلات مافیائی خراب کردند رو سرپا نگه داره ،اکثر این ساختمونها توی ترکیه متعلق به شرکت گولن هستش ،والان چند ساله که اردوغان اونو تحت تعقیب قرارداده وهیچگونه سندی هم بابت خرید این خونه ها صادر نمیشه وبالطبع مدرکی هم به عنوان شهروندی ترکیه به کسی نمیدن ،اون تعدادی هم که اینجا آمارداده شده قبل از فرارگولن به خارج کشورهستش ،هموطنان عزیز بیخود پول زبون بسته خودتونو بدست کلاهبردارهای زبون دراز ندین ،تاآخرعمرتون نمیتونین صددلارشو برگردونین .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا