اجتماعی

استاندار گلستان: ۳۰ درصد خلیج گرگان خشک شد

خبرمهم: استاندار گلستان در جلسه امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان با بیان اینکه ۳۰ درصد از مساحت خلیج گرگان خشک شده است بر ضرورت اجرای طرح علاج‌بخشی خلیج تأکید کرد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، هادی حق شناس ظهر امروز در چهارمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که به موضوع بیابان‌زایی و اجرای طرح‌های کنترلی و مقابله‌ای با این پدیده اختصاص پیدا کرده بود، اظهار داشت: براساس آمار منابع طبیعی استان ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در معرض بیابانی شدن قرار دارد و با اینکه هر سال اعتباری برای مقابله با بیابان‌زایی در نظر گرفته می‌شود اما نیازمند توجه و اعتبارات بیشتری است.وی گفت: بخشی از مناطق در شمال استان با توجه به وضعیت خاک، پوشش گیاهی فقیر و کاهش بارندگی و خشکسالی پتانسیل تبدیل شدن به بیابان را دارد و می‌تواند منشأ ریزگرد باشد.
استاندار گلستان در ادامه به موضوع خلیج گرگان اشاره کرد و افزود: خلیج گرگان وسعتی ۴۰۰ کیلومترمربعی دارد که متأسفانه ۳۰ درصد از آن خشک شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر دست روی دست گذاشته شود و اقدامی صورت نگیرد، این خلیج به زودی خشک خواهد شد و به یکی از بزرگترین کانون‌های ریزگرد در شمال کشور تبدیل می‌شود.
حق شناس گفت: خشکی خلیج گرگان فقط به معنای نابودی این اکوسیستم نیست بلکه اثرات این خشک شدن که یکی از آنها پدیده ریزگردهاست، مناطق مسکونی را در شهرها و روستاهای استان‌های گلستان و مازندران تهدید می‌کند و حتی زندگی شهروندان در شهر گرگان نیز به مخاطره خواهد افتاد.
وی با تأکید بر اجرای طرح علاج‌بخشی خلیج گرگان افزود: سازمان محیط زیست به عنوان متولی مدیریت پدیده ریزگردها در کشور است و تلاش داریم با استفاده از منابع ملی سازمان و منابع استانی انتقال آب به خلیج گرگان و لایروبی آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن امکان تهدید شهرهای استان توسط ریزگردها را کاهش دهیم.
استاندار گلستان در بخش دیگر سخنانش با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی استان اظهار داشت: راه اندازی کارخانه‌های ریسندگی و کارخانه‌های صنایع تبدیلی و رفع مشکلات برق و گاز و استفاده از تسهیلات آنان  زمینه اشتغال, رونق تولید و افزایش حضور سرمایه گذاران در استان را فراهم می‌آورد. /تسنیم

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا