بین المللی

سازمان بهداشت جهانی هشدار کرونا را به بالاترین سطح افزایش داد

خبرمهم: با توجه به شناسایی موارد ابتلا به ویروس کرونا در ده‌ها کشور، سازمان بهداشت جهانی ارزیابی خود از خطر کرونا را تغییر داد. این سازمان احتمال سرایت ویروس کرونا به سرتاسر جهان را "بسیار بالا" می‌داند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، تا بامداد شنبه، دهم اسفند (۲۹ فوریه) شمار مبتلایان شناسایی شده به ویروس جدید کرونا موسوم به کووید- ۱۹ در کشورهای مختلف به بیش از ۸۵ هزار و ۱۵۰ نفر رسید.

در حال حاضر در بیش از ۵۰ کشور موارد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و افزایش تعداد مبتلایان در کشورهایی نظیر کره جنوبی، ایتالیا و ایران روندی پر شتاب به خود گرفته است.

سازمان بهداشت جهانی که تا کنون احتمال سرایت کرونا به سرتاسر دنیا را “بالا” ارزیابی کرده بود روز جمعه این احتمال را “بسیار بالا” اعلام کرد که بالاترین سطح هشدار این نهاد وابسته به سازمان ملل محسوب می‌شود.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در عین حال تاکید کرده که هنوز مبارزه برای جلوگیری از شیوع سراسری این بیماری تنفسی شکست نخورده و هنوز نشانه‌ای از شیوع غیرقابل کنترل آن در جوامع مختلف مشاهده نشده است.

ویروس کرونا تا کنون بیش از دو هزار و ۹۰۰ قربانی گرفته که حدود دو هزار ۷۲۰ نفر آنها ساکنان استان هوبئی و مرکز آن شهر ووهان بوده‌اند که کانون اصلی شیوع ویروس جدید کرونا شناخته می‌شود.

روند گسترش و مرگ و میر بر اثر کرونا در چین تا حدود زیادی کنترل شده است. پکن روز شنبه اعلام کرد که روز گذشته شمار کشته شدگان بر اثر ابتلا به کرونا در چین ۴۷ نفر بوده که به نسبت روزهای قبل به طور محسوسی کاهش داشته است.

بعد از چین؛ کره جنوبی بیشتر ابتلا، ایران بیشترین مرگ

با این همه روند ابتلا و مرگ بر اثر ویروس کرونا در کشورهای دیگر رو به افزایش است. پس از چین بیشترین موارد ابتلا به کرونا با دو هزار و ۹۲۰ مورد تا روز شنبه، در کره جنوبی ثبت شده است.

بیشترین موارد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در خارج از چین تا کنون در جمهوری اسلامی رخ داده است. وزارت بهداشت ایران می‌گوید تا روز جمعه ۳۸۸ نفر مبتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده‌اند و ۳۴ نفر به خاطر ابتلا به این ویروس جان سپرده‌اند.

مداوای یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان شهر ووهان چین

بسیاری از شهروندان معتقدند مسئولان جمهوری اسلامی مطابق معمول بحران‌ها، واقعیت را پنهان می‌کنند و شمار مبتلایان و درگذشتگان بر اثر ویروس کرونا بسیار بیشتر از آمار رسمی است.

تردید درباره آمار رسمی را برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرده‌اند. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در مجلس روز جمعه در گفت‌وگو با سایت “امتداد” مسئولان را به پنهان‌کاری متهم کرده و گفته آمار واقعی “خیلی بیشتر از این حرف‌هاست”.

انتقاد نماینده مجلس از پنهان‌کاری مسئولان

او در این باره گفته است: «آقایان را به خداوندی خدا قسم می‌دهم که آمار واقعی به مردم ارائه کنند. متاسفانه، مکررا آمار را از مردم پنهان می‌کنند و به صراحت می‌گویم که آمارهای ارائه شده تاکنون، هنوز واقعی نیست. قبرستان‌ها را که نمی‌شود پنهان کرد؟ به هر حال، گزارش‌هایی که از آرامستان‌ها و همچنین گزارش دوستان داریم از آمار خیلی وحشتناکی خبر می‌دهد که نمی‌شود آن را پنهان کرد.»

این مسئله از مقایسه نسبت مبتلایان به جان‌باختگان در ایران و دیگر کشورها نیز آشکار می‌شود. تعداد قربانیان در ایران تا روز جمعه دو برابر موارد مرگ در کره جنوبی اعلام شده که شمار مبتلایان شناسایی شده در آن بیش از هفت و نیم برابر موارد اعلام شده در ایران است.

انتقال کرونا از ایران به دست‌کم ۱۴ کشور

تعداد موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در میان مسافرانی که قبلا در ایران حضور داشته‌اند نیز شبهه پنهان‌کاری مسئولان را تقویت می‌کند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی تا روز جمعه در ۱۱ کشور ۹۷ مورد ابتلا به کرونا بین مسافرانی که در ایران بوده‌اند شناسایی شده است. تعداد این کشورها با مشاهده مواردی از ابتلا در مسافران ایران در کشورهایی نظیر بلاروس، نیوزلند و جمهوری آذربایجان به دست‌کم ۱۴ کشور رسیده است.

تقریبا تمام کشورهای همسایه ایران مرزهای زمینی، هوایی و دریایی خود با جمهوری اسلامی را بسته‌اند و شرکت‌های هواپیمایی خارجی پروازهای رفت و برگشت به شهرهای ایران را متوقف کرده‌اند.

شیوع ویروس کرونا باعث لغو بسیاری از برنامه‌های فرهنگی و ورزشی و همایش‌های بین‌المللی در کشورهای مختلف جهان شده و در ایران به رغم مخالفت برخی روحانیان به تعطیلی مراسم نماز جمعه و بازدید از برخی زیارتگاه‌ها منجر شده است./تسنیم

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا