اجتماعیبین المللیسلامت

ذات‌الریه هر ۳۹ ثانیه جان یک کودک را در جهان می‌گیرد

خبرهای فوری: آژانس‌های بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کردند: هر ۳۹ ثانیه یک کودک بر اثر ابتلا به بیماری ذات‌الریه جان خود را از دست می‌دهد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری،‌ بررسی‌های اخیر به مناسبت “روز جهانی ذات‌الریه” نشان می‌دهد: سال گذشته بیش از ۸۰۰ هزار نوزاد و کودک بر اثر ابتلا به ذات‌الریه جان خود را از دست دادند و این درحالیست که بیماری ذات‌الریه قابل درمان و عمدتا قابل پیشگیری است.

صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF)، موسسه بین‌المللی Save The Children و چهار سازمان دیگر در گزارشی مشترک، ذات‌الریه را بیماری “همه‌گیر فراموش شده” توصیف کرده و از دولت‌ها درخواست کردند تا سرمایه‌گذاری‌ها را در حوزه واکسیناسیون برای پیشگیری از این بیماری، خدمات سلامت و نیز تولید دارو افزایش دهند.

در این بررسی آمده‌ است: با وجود اینکه بیماری ذات‌الریه قابل پیشگیری و درمان‌پذیر است و به آسانی تشخیص داده می‌شود یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در میان کودکان است.

ذات‌الریه بیماری ریوی است که باکتری، ویروس یا قارچ عامل آن است. مبتلایان به این بیماری دچار مشکلات تنفسی شده و ریه‌های آنان مملوء از عفونت و ترشح می‌شود. این بیماری با واکسن قابل پیشگیری است و با مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک درمان‌پذیر است. همچنین در موارد جدی اکسیژن درمانی توصیه می‌شود که در کشورهای فقیر دسترسی به آن محدود است.

نیجریه، هند، پاکستان، کنگو و اتیوپی نیمی از آمار کودکان قربانی این بیماری را به خود اختصاص داده‌اند. بیشتر این کودکان پیش از دو سالگی جان خود را از دست داده‌اند.

«کوین واتکینز» مدیر اجرایی موسسه Save the Children گفت: میلیون‌ها کودک به دلیل عدم دسترسی به واکسن، داروهای آنتی‌بیوتیک و اکسیژن درمانی بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. ذات‌الریه بیماری فراموش‌شده جهانی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

در این گزارش آمده‌ است ذات‌الریه عامل مرگ ۱۵ درصد از کودکان زیر پنج سال است اما تنها سه درصد از بودجه اختصاص یافته به بیماری‌های عفونی، صرف تحقیق در مورد این بیماری می‌شود.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا