بین المللی

یک میلیارد از سرمایه واردکنندگان نهاده های دامی در عمان بلوکه شد!

خبرمهم: یک مقام مسئول گفت: بیش از شش ماه است که یک میلیارد دلار از سرمایه‌های واردکنندگان نهاده های دامی در بانک‌های عمانی بلوکه شده؛ اما بانک مرکزی مسئولیت حل مساله را نمی‌پذیرد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم،  در حدود ۶ ماه پیش بانک مرکزی به واردکنندگانی که ماه‌ها کالایشان در بنادر به دلیل عدم تخصیص ارز معطل مانده و در حال فاسد شدن بود، پیشنهاد تخصیص ارز ریال عمان را داد.

وی افزود: بانک مرکزی با علم به اینکه ریال عمان قابلیت جابجایی و انتقال ندارد اما نسبت به فروش این ارز به واردکنندگان اقدام کرد در حالی که ریال عمان جزو ارزهای نامرغوب است و امکان انتقال ندارد.

واردکنندگان نهاده‌های دامی به رغم مشکلات پیش‌رو ریال عمان را پذیرفتیم اما صاحبان خارجی کالا حاضر به پذیرش ریال عمان نیستند و این مساله موجب بلوکه شدن سرمایه‌های واردکنندگان در بانک‌های عمان شده است. در این شش ماه سرمایه‌های واردکنندگان که حدود یک میلیارد دلار است در بانک مرکزی و سایر بانک‌های عمانی بلوکه شده و بانک مرکزی ایران مسئولیت حل این مساله را نمی‌پذیرد.

وی تصریح کرد: برابر مصوبه ستاد تنظیم بازار مورخه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹ ‬ مقرر شد که بانک مرکزی نسبت به عودت این ارز و تخصیص ارز مرغوب به واردکنندگانی که کالای ایشان وارد و در داخل کشور با نرخ مصوب به فروش رسیده، اقدام کند و در مورخه ۳۰ دی ۱۳۹۹ ‬ نیز وزارت صمت نامه‌ای در این خصوص به بانک مرکزی ارسال کرده اما بانک مرکزی همچنان هیچ اقدام مؤثری در این زمینه انجام نداده است.

وی با اشاره به تبعات عدم تأمین ارز به موقع ارز برای واردکنندگان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی تا کنون ۸ میلیارد دلار ارز برای واردات کالای اساسی و دارو تأمین شده است اما مساله اساسی این است که تأمین ارز باید در عمل محقق شود.

عضو هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران با تاکید بر ضرورت آزادسازی سرمایه واردکنندگان از بانک‌های عمان گفت: عدم آزادسازی ارزهای خریداری شده توسط واردکنندگان به معنی خروج این سرمایه از چرخه واردات و در ایجاد محدودیت در واردات کالای اساسی است.

وی گفت: عدم تأمین به موقع ارز و عدم آزادسازی سرمایه واردکنندگان از بانک‌های عمانی می‌تواند یکی از عوامل مؤثر در ایجاد گرانی و کمبود کالا محسوب شود که در بروز این معضل بانک مرکزی نیز سهیم است.

طیبا طیبا اظهار داشت: سکوت بانک مرکزی ایران در قبال واردکنندگان در حالی ادامه دارد که این بانک برای بازگشت مقادیر نازلی ارز حاصل از صادرات و اجرای سیاست‌های مؤثر خود به صورت مداوم از تریبون‌های مختلف طرح مساله می‌کند. /مهر

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا