فناوری

گوگل برای بدن انسان “گوگل مپس” می سازد!

خبرمهم: شرکت گوگل در یک پروژه که توسط یک گروه بین المللی از دانشمندان در حال توسعه است، قصد دارد با ساخت نقشه ای از بدن انسان به سبک برنامه مشهور و کاربردی نقشه های گوگل یا "گوگل مپس"(Google Maps) به کاربران امکان دهد به اکتشاف در بدن انسان در سطح سلولی بپردازد.

به گزارش بخش فناوری سایت خبرمهم، و به نقل از آی ای، بدن یک انسان بالغ از تریلیون ها سلول تشکیل شده است که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند. اگرچه دانش مدرن بسیاری از رمز و رازهای مربوط به نحوه تعامل این سلول ها را کشف کرده است، اما حقیقت این است که هنوز چیزهای زیادی برای ما ناشناخته مانده است.

اکنون گروهی از دانشمندان تصمیم گرفته اند تا با ساختن یک گوگل مپس از بدن انسان که به هر کسی امکان غوطه وری عمیق در بدن انسان را می دهد، به درک بیشتر ما از روش اتصال، تعامل و ترتیب و تنظیم سلول ها در بافت ها و اندام های بدن ما در سطح سلولی کمک کنند.

“جاناتان سیلوراستاین” استاد مدعو در بخش انفورماتیک زیست پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه “پیتسبورگ” در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح داد: روش های فعلی ما برای نقشه برداری کلی از بدن انسان محدود است. و در حال حاضر اطلاعات کافی برای رسیدگی به بیماری های مختلف وجود ندارد.

“سیلوراستاین” بخشی از یک گروه بین المللی از دانشمندان پزشکی است که در حال کار بر روی ایجاد یک نقشه سه بعدی تعاملی و سلولی از بدن انسان هستند که به عنوان “نقشه های گوگل برای بدن” توصیف شده است.

برای تحقق این امر یک برنامه موسوم به “برنامه اطلس بیومولکولی انسان” (HuBMAP) طراحی شده که هدف آن ایجاد یک اطلس است که بتواند عمدتا توسط پزشکان استفاده شود تا به آنها کمک کند بدن انسان را با جزئیات باور نکردنی تجسم و تصویر، مطالعه و درک کنند.

برنامه “HuBMAP” از ۱۸ تیم تحقیقاتی مشترک از سراسر ایالات متحده و اروپا تشکیل شده است. محققان به منظور نقشه برداری از بدن انسان، نمونه های خون را از قسمت های مختلف بدن اهدا کنندگان می گیرند. سپس این نمونه ها به صورت دیجیتالی در هم تنیده می شوند تا یک نقشه سه بعدی از بدن انسان ایجاد شود.

یک نقشه کامل از بدن انسان کاربردهای مختلفی در دنیای واقعی خواهد داشت. به عنوان مثال، می تواند به پزشکان در شناخت و تشخیص پیشرفت بیماری ها و درمان آنها کمک کند، همچنین به پزشکان کمک می کند بدن انسان را به طور کامل و با جزئیات برای بیماران یا دانشجویان خود به تصویر بکشند.

این هفته دانشمندان اولین داده های “HuBMAP” را منتشر کردند که می توان در portal.hubmapconsortium.org آن را مشاهده کرد.

“سیلوراستاین” توضیح می دهد: مقایسه سلول های طبیعی با شرایط مختلف بیماری برای توسعه استراتژی های درمان انواع بیماری ها بسیار آموزنده است.

وی افزود: من در حرفه خود بسیاری از پروژه های بزرگ را انجام داده ام، اما این بدون شک هیجان انگیزترین پروژه است، زیرا تعداد راه هایی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد بسیار خارق العاده است. این یک منبع بزرگ و ملی برای مدتی طولانی خواهد بود./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا