اجتماعیسلامت

دانشجویان تا اواسط ترم جاری به دانشگاه میروند؟!

خبرمهم: معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زمان برگزاری کلاس‌های حضوری را بعد از تزریق دو دوز واکسن دانشجویان اعلام کرد و گفت: دانشگاه‌ها احتمالا اواسط یا اواخر ترم جاری بازگشایی می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زمان برگزاری کلاس‌های حضوری را بعد از تزریق دو دوز واکسن دانشجویان اعلام کرد و گفت: دانشگاه‌ها احتمالا اواسط یا اواخر ترم جاری بازگشایی می‌شوند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، “علی خاکی صدیق” معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره زمان بازگشایی دانشگاه‌ها اظهار داشت: بازگشایی دانشگاه‌ها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تابع سیاست کلی ستاد ملی مبارزه با کروناست و برای عملیاتی شدن آمورش حضوری، تابع این است که واکسیناسیون دو دوز دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان به صورت کامل انجام شود.

وی افزود: در حال حاضر واکسیناسیون دو دوز اکثر قریب به اتفاق اعضای هیئت علمی و کارکنان انجام شده، زیرا دانشگاه ها واکسیناسیون را از مرداد شروع کرده‌اند، در حالی که واکسیناسیون دانشجویان هنوز تکمیل نشده و تا زمانی که دوز دوم واکسیناسیون تکمیل نشود بازگشایی کلاس‌ها به صورت حضوری فعلا در دستور کار نیست و همان آموزش الکترونیکی را خواهیم داشت.

خاکی صدیق در پاسخ به این سوال که شروع حضوری کلاس‌ها از آبان یا آذر چقدر محتمل است؟ گفت: این موضوع برای شرایط خاصی است، به عنوان مثال برخی دانشگاه‌ها یا موسسه‌های آموزش عالی عمدتا از دانشجویان بومی تشکیل شده که هم کارگاه‌ و آزمایشگاه‌ دارند و هم نیازی به خدماتی مثل خوابگاه و سلف سرویس ندارند که بخواهد مشکل ایجاد شود، در این حالت می‌توانند با تصویب ستاد کرونا در آن منطقه، کلاس حضوری برگزار کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر قرار باشد همین رویه نیز محقق شود احتمالا برای اواسط و اواخر ترم است و در کل قاعده کلی آموزش الکترونیکی است.

وی در واکنش به مدیریت دانشجویانی که قرار است با آموزش حضوری از شهرهای مختلف به تهران بیایند، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه‌هایی که بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانشجویانشان غیربومی هستند، مساله سکونت در خوابگاه‌ها و بحث خدمات رفاهی است.

خاکی صدیق اشاره کرد: طبیعتا با توجه به شرایط شکننده‌ای که بیماری کرونا و شیوع آن در کشور دارد، اینکه بتوانیم به صورت صددرصد همه دانشجویان را به دانشگاه بیاوریم و به آن‌ها آموزش حضوری بدهیم فعلا کمی بعید است، لذا این اقدام به صورت برنامه ریزی شده توسط دانشگاه‌ها انجام خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: دانشگاه‌ها شرایط متفاوتی دارند، زیرا امکانات خوابگاهی، امکانات غذاخوری و رفاهی آن‌ها با هم فرق می‌کند. در دانشگاه‌ها درصد دانشجویان بومی و غیربومی، ترکیب دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با هم متفاوت است، از این رو کلاس‌ها با جمعیت بیشتر و کمتر مواجه است، به همین خاطر نیازمند برنامه ریزی در داخل خود دانشگاه‌ها برای این موضوع هستیم.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی از جهت اینکه با چه کلاسی، آموزش حضوری شروع شود و چند درصد از دانشجویان را می‌توان برای آموزش حضوری پوشش داد، در هر دانشگاهی متفاوت است. نکته کلیدی این برنامه ریزی‌ها حفظ سلامت دانشجویان، کارکنان و استادان دانشگاه‌هاست.

خاکی صدیق در پاسخ به این سوال که حدود ۱۷ ماه از شیوع کرونا می‌گذرد، در این مدت دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد که دو سال دوره آموزشی دارند، چه میزان آموزش مطلوب را کسب کردند؟ گفت: تا کنون که آموزش‌ها الکترونیکی بوده، ولی کلاس حضوری برای برخی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها به صورت محدود در برخی از دانشگاه‌ها برگزار شده است.

معاون وزیر علوم گفت: در تابستان ۱۳۹۹ یک سری دوره‌های حضوری برای کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها داشتیم و دانشجویان کاردانی اگر کارگاه یا آزمایشگاه داشته باشند، ممکن است این دوره‌ها را حضوری شرکت کرده باشند، اما برای درس‌های نظری کلاس حضوری نداشتیم و به صورت الکترونیکی آموزش دیدند. قطعا این یک مشکل بوده و به این موضوع اذعان می‌کنیم، ولی نمی‌توانستیم بگوییم دانشجویان کاردانی با وجود شرایط کرونا در دانشگاه حضور یابند.

وی توضیح داد: طبق برنامه ریزی که هر دانشگاه دارد؛ دانشجویان کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۸ که دانشگاه‌ها را ندیدند و همین طور دانشجویان کاردانی در اولویت حضور خواهند بود. واقعا راه دومی وجود نداشته مگر این که بگوییم علی رغم تمام مخاطرات حضور، دانشجویان کاردانی حتما حضور پیدا می‌کردند که این سیاست وزارت علوم نبود.

خاکی صدیق در پاسخ به این سوال که آیا گزارش افت تحصیلی از دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد ورودی ۹۸ دارید؟ گفت: وقتی آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری می شود، در حالی که زیرساخت‌ها به صورت کامل آماده نیست، باید انتظار افت را داشته باشید و قطعا این افت تحصیلی وجود دارد.

معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: در کشور ما و سایر کشورهای دنیا حتی در بهترین دانشگاه‌های جهان به این خاطر افت آموزش وجود داشته است، کسی نمی‌تواند این را کتمان کند و یک امر بدیهی است که راه حلش اصلا راه حل ساده‌ای نیست. وقتی سلامت دانشجویان و استادان از اولویت برخوردار است طبیعتا این خط قرمز هم برای آموزش حضوری وجود خواهد داشت، لذا باید درصدی از افت در آموزش را بپذیریم.

خاکی صدیق گفت: کاری که در ستاد وزارت علوم انجام شده، این است که ما در سه نوبت ارزیابی و نظرسنجی راجع به آموزش الکترونیکی از دانشجویان و استادان را داشتیم. ارزیابی‌های کلان ما نشان می‌دهد وضعیت آموزش الکترونیکی در سطح کشور به صورت کلی رشد مثبت داشته است.

وی درباره آمار ارزیابی آموزش مجازی گفت: رضایتمندی از آموزش الکترونیکی در بهار ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۰ خیلی با هم متفاوت بود، به این دلیل که همه دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۰ زیرساخت‌های نسبتا قابل قبولی داشتند. همچنین اعضای هیئت علمی با ابزارهای آموزشی آشنا شده و کارشناس‌های خوبی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تربیت شدند.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: طبیعتا تا آموزش مطلوب خیلی فاصله داریم، ما زمان زیادی برای این که روی آموزش الکترونیکی کار کنیم نداشتیم، اما این نقیصه در سال‌های آینده برطرف خواهد شد. اگر آموزش الکترونیکی در کنار آموزش حضوری داشته باشیم و تقویتش کنیم، ترم به ترم بر کیفیت آموزش الکترونیکی افزوده می‌شود.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۷ دیدگاه ها

  1. حالا چرا اینقدر عجله برای حضوری در دانشگاه واقعا چرا مگر مجازی در این بحران کرونا و خوابگاه و خوراک و استراحت و …. هزینه بر نیست عقل صهیونیسم بیشتر از مسئولین ایرانی استخخخخخخخخخخخهاهتها

  2. با سلام. درسته وضعیت کرونایی هست و. خطزناک.

    ولی تشکیل کارگاهها و. ازمایشگاهها و تربیت بدنی به صورت مجازی واقعا مسخره هست
    ای کاش مسولین واحدهای ازمایشکاه رو حضوری برگزار میکردند یا ارایه نمی کردند و موقعی که کلاسها حضوری شد ازمایشکاه رو ارابیه می کردند

  3. کشور های دیگه تماما دانشگاه رو باز کردن مثل آمریکا و صد ها کشور دیگه
    اما دولت با جهالت بازگشایی دانشگاه رو دائما عقب میندازن
    آموزش حضوری اکثرا بی سواد بودن دیگه چه برسه به مجازی، این دوره اغلب حتی معنای رشته و کاربردش رو نمیدونن
    کسانی هم که میگن جونمون عزیزتره یکسری بی سواد هستن که فقط به فکر تفریحشون هستن
    تمام مردم در تفریح و گردش ب سر میبرن اما حرف از بازگشایی میشه میگن نه نه جونمون در خطره ! در سفر زیارتی یا سفر تفریحی در خطر نیست؟؟!؟!!!

  4. ازتابستان تمام مراکزدرمانی وپایگاههای وامسیناسیون فعال هستندازساعت ۸صبح تا ۱۲شب واکسیناسیون را انجام میدهند. درشهرما متاسفانه عده ای خودشان واکسن نمیزنند.تمامی افراد خانواده ما واکسن زدیم. جای هیچ نگرانی نیست ترس نابجا خودباعث پایین امدن سطح ایمنی بدن میشود.هرگزاموز‌ش مجازی کیفیت اموزش حضوری را ندارد. انشاله ازابان دانشگاه ها حضوری شده، تاشاهد افت کیفیت تحصیلی نباشیم.

  5. تویه کلاس ۱۶متری میخوان ۳۰تادانشجورویجاجمع کنند.این دانشجوهابیشترشون نون او خونه هاشون هستندوبااین شرایط شکننده بایدبااسترس بیان توکلاس های یکساعت ونیم بشینند این خودش یه دیوانگی محضه فکرنمیکنم دانشجویی بخواد ریسک کنه این واکسن‌هایی که تزریق شده معلوم نیست چقدرمصونیت ایجادمیکنه پس باجون افرادبازی نکنیدازاول کروناباسیاستهای غلط تون کم کشته ندادیم

  6. با سلام
    سروران بااین تصمیم گیری جان دانشجویان به خطر می افتد والله هر موقع میرم بیرون از خانه ۳تا ماکس میزنم
    عزیزان جرات نمیکنم برم دانشگاه .دانشجو ارشد ۸ ترم! دوره
    دانشگاه حضوری رفته فکر نکنم الکترونیکی به یادگیریش لطمه بزنه مگه دانش آموز پایه اول دبستان تجدید نظر کنید استرس تمام وجودم را گرفته، بزرگان کسایی که تو روستا دو روز واکسن زدن دوباره مبتلا شدن،شرایط شهر هوا آلوده،جمعیت زیاده ؟فرق میکنه…با تشکر از عزیزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا