اقدامات وزارت خارجه ایران در پی شیوع ویروس کرونا
خبرمهم: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به تشریح اقدامات این وزارتخانه برای به حداقل رساندن آثار منفی ناشی از انتشار ویروس کرونا پرداخت
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه به منظور جلب همکاری و مشارکت دیگر کشورها و سازمانهای بین المللی در زمینه اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا در کشورمان اظهار کرد: ظریف پس از اعلام و تأیید ورود ویروس کرونا به کشورمان از سوی مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چارچوبی مبنی بر تلاش جهت به حداقل رسانیدن آثار سوء اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از انتشار ویروس کرونا را تعیین کردند و بر همین اساس تمام بخشهای ذیربط وزارت امور خارجه و سفارتخانههای کشورمان در این رابطه فعال شدند.
موسوی گفت: در این ارتباط تشکیل جلسه توجیهی و پرسش و پاسخ با تمام سفرای خارجی مقیم ایران، نمایندگان نهادهای بین المللی در ایران از جمله سازمان بهداشت جهانی و نمایندگان وزارت بهداشت در محل وزارت خارجه در دستور کار قرار گرفت.
او تصریح کرد: در این جلسه نماینده سازمان جهانی بهداشت از توانایی و عملکرد ایران، به عنوان “نمونهای مثال زدنی” یاد کرد. همچنین مقامات سازمان مذکور در ژنو از توانایی اساسی ایران برای مدیریت بحران و سابقه اثبات شده کشورمان در مدیریت موفق بحرانهای قبلی تهدید کننده سلامت و بهداشت جهانی سخن گفتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که نقش وزارت امور خارجه در تأمین نیازهای وزارت بهداشت کشورمان از سایر کشورها و سازمانهای بین المللی به چه ترتیبی بوده است، اظهار کرد: از جمله اقدامات اولیه وزارت امور خارجه ارائه فهرست منسجم نیازهای پیشگیرانه و درمانی کشور برای مهار کرونا به سازمان ملل، نهادهای بین المللی مرتبط و سفرای مقیم و نمایندگیهای ایران در خارج از کشور جهت حداکثری کردن پتانسیل کمکهای بین المللی بوده است.
موسوی گفت: در همین خصوص کمکهای بسیار موثری از سوی سازمان بهداشت جهانی شامل محموله قابل توجهی روز گذشته دوشنبه ۹۸/۱۲/۱۲ با پرواز تخصیص داده شده توسط امارات به کشورمان انتقال یافت، همچنین اقلام ارسالی از سوی یونیسف و همینطور برخی کشورها بهویژه چین، ترکیه و اتریش در این خصوص قابل ذکر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: کمکهای ارائه شده از سوی سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه بامداد امروز وارد کشورمان شده است. در همین ارتباط تعداد قابل توجهی از کشورهای دیگر در حال بررسی آخرین نیازهای اعلامی و ارسال کمکها هستند، همچنین کمک مالی جداگانهای از سوی سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان اختصاص یافته که از کانال سازمانهای ذیربط بین المللی ارائه میشود.
موسوی افزود: این کمکها تلاشهای بی وقفه واثر بخش دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای کنترل شرایط تکمیل خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام مراتب قدردانی جمهوری اسلامی ایران از کمکهای انسان دوستانه اخیر، مقابله موثر با شیوع کرونا را موضوعی دانست که مشمول همکاری موثر بین المللی قرار دارد.
موسوی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص محدودیتهای ایجاد شده در مسیر تأمین نیازها با توجه به تحریمهای یکجانبه و ظالمانه رژیم ایالات متحده آمریکا بیان کرد: شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، بیش از پیش آثار منفی تحریمهای غیر قانونی آمریکا بر مردم ایران و بهویژه اقشار آسیب پذیر را به جامعه جهانی و به ویژه کشورهای اروپایی عیان ساخته است.
او در پاسخ به این سوال که چه اقدامات دیگری از سوی وزارت امور خارجه در این زمینه در دست پیگیری هست، اظهار کرد: انجام فعالیتهای سیاسی مختلف از جمله تماسهای وزیر امور خارجه، مدیران این وزارت و نمایندگیهای ایران در خارج از کشور با همتایان و نهادهای ذیربط دو جانبه و بین المللی از دیگر اقداماتی است که در جهت جلب کمکهای درمانی و بهداشتی، مساعدتهای کنسولی و مرتبط با تردد اتباع ایرانی و خارجی، رفع محدودیت مرزی و تجاری با رعایت ملاحظات احتیاطی بهداشتی در دست پیگیری و اقدام است و در این رابطه، تعدادی از مرزها کشورمان با همسایگان فعالیت خود را از سر گرفتهاند که با حصول اطمینان دیگر کشورها از رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی بالا در سطح کشور، انشاءالله شرایط با سرعت بیشتری به سمت عادی شدن پیش خواهد رفت.
موسوی گفت: علاوه براین به منظور بررسی مشکلات تبادلات تجاری با کشورهای همسایه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، جلسه فوق العاده ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی نیز در وزارت امور خارجه برگزار شد که طی آن نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی کشور و بخش خصوصی ضمن قدردانی از تلاشها و اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مقابله با کرونا، آخرین اقدامات به عمل آمده در جهت رفع نگرانی طرفهای تجارت خارجی کشورمان را مورد بررسی قرار داده و پیرامون تسهیل در ترددهای مرزی و مراودات تجاری با کشورهای همسایه تصمیماتی را اتخاذ کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه از رایزنیهای آتی وزیر امور خارجه با برخی از همتایان اروپایی در این خصوص خبر داد و رایزنی با کمیسیون اروپا به منظور بهرهبرداری از امکانات آن در این حوزه را نیز مورد اشاره قرار داد./yjc