انتقاد نمایندگان مجلس از کوتاهی دستگاهها در مقابله با ملخها و عدم تخصیص اعتبار سم پاشی
خبرهای فوری: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و بعد از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی درباره مقابله با ملخ ها، کوتاهی دستگاه ها در برابر هجوم آنها و همچنین عدم تخصیص اعتبارات لازم برای سم پاشی را متذکر شدند.
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه اول دی) و بعد از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی درباره مقابله با ملخ ها، کوتاهی دستگاه ها در برابر هجوم آنها و همچنین عدم تخصیص اعتبارات لازم برای سم پاشی را متذکر شدند.
یا سوخت هواپیما نداشتیم یا سم یا خلبان
علیرضا سلیمی نماینده محلات با بیان بیان اینکه ریزش ملخ در سال ۹۷ بیسابقه بود و کنترل آفت عمومی با دولت است گفت: ۱۹ استان کشور آلوده و خسارت فراوانی به بخشهای مختلف وارد شد اما متاسفانه تا پایان سال ۹۷ هیچ اعتباری برای پیشگیری، اختصاص پیدا نکرد.
وی افزود: قرار بود ۷ هواپیما مناطق مختلف را سمپاشی کنند اما یا در تأمین سوخت مشکل داشتیم یا در تأمین سم و یا در به کارگیری خلبان.
باید اسفند هر سال با تکثیر ملخها مقابله کنیم
غلامرضا کاتب نماینده گرمسار هم با بیان اینکه دامداران و کشاورزان اقتصاد ناچیزی دارند اظهار داشت: ایجاد هزینه جانبی برای کشاورزان ظلم به تولید است که وجود ملخ ها این کار را کرد.
وی افزود: بالغ بر ۵۰ میلیون ملخ در تیرماه ۹۸ به کشورمان هجوم آورده بودند که ۷۴۶ هزار هکتار از اراضی کشور را درگیر کرد که نشان دهنده مشکل و ضعف در پیشگیری داریم.
از دانش بنیان ها برای مقابله با ملخ ها کمک بگیریم
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس گفت: وظیفه جهاد کشاورزی برای مراقبت از تکثیر ملخ ها بسیار مهم است لذا باید اسفند هر سال که زمان تشکیل کانونهای بحران زاست نسبت به عدم تکثیر آنها اقداماتی را انجام داد.
وی اظهار داشت: باید وزارت امور خارجه با کشورهای همجوار پیمان دو جانبه یا چندجانبه برای مقابله با مخاطرات ملخها منعقد کند.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس با بیان اینکه توان مقابله با ملخها در کشور وجود ندارد گفت: باید ببینیم که وزارت جهاد کشاورزی در تمامی استان های کشور چه میزان آمادگی برای مقابله با ملخ ها داشته است.
وی تصریح کرد: باید از موسسات دانش بنیان برای ارائه راهکارهای مقابله، پیشگیری و تولید سم جهت مقابله با ملخ ها استفاده کرد.
با توجه به بارندگی های اخیر احتمال تکثیر ملخ ها زیاد است
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس افزود: از آنجایی که مردم عربستان ملخخوار هستند، مبارزهای با تولید و تکثیر ملخ ندارند بنابراین ایران در محاصره ملخهای همسایگان قرار دارد.
وی گفت: عمده ملخهایی که در سال ۹۷ و ۹۸ به کشورمان حمله کرد از عربستان سعودی بود، آمارها نشان میدهد ۳۵ میلیون ملخ مناطق غربی کشور را غافلگیر کرد.
نماینده ارومیه در مجلس اظهار داشت: اگر آماده مقابله با ملخها نباشیم با توجه به بارندگیهای اخیر در جنوب کشور، تخمهای باقی مانده از ملخها رشد کرده و مجدد شاهد حمله ملخها خواهیم بود بنابراین انتظار میرود به سرعت این مناطق سمپاشی شود./فارس