چرا ناو آمریکایی نزدیک ایران آمده است؟+فیلم

خبرهای فوری: درباره پیام‌های ورود این ناو و تحلیل جنگ احتمالی ایران و آمریکا اینجا بیشتر بخوانید و نظر بدهید

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفته است که آمریکا در واکنش به رفتار‌های نگران کننده ایران، در حال استقرار ناوگروه “یواس‌اس آبراهام لینکلن” و شماری بمب افکن در منطقه تحت نظارت “سنتکام” (فرماندهی مرکزی آمریکا) است.

[irp posts=”17011″ name=”ایران چهارشنبه به خروج آمریکا از برجام پاسخ متقابل می‌دهد”]
بولتون تاکید کرد هدف فرستادن پیام روشنی برای حکومت ایران است که “هر گونه حمله‌ای به منافع آمریکا یا متحدان این کشور با نیرویی بی‌امان روبرو خواهد شد. “
بولتون در بیانیه‌ای نوشت: “آمریکا قصد جنگ با ایران را ندارد، اما کاملا آماده واکنش نشان دادن به هرگونه حمله‌ای چه از سوی سپاه پاسداران، نیرو‌های نظامی متعارف ایران یا گروه‌های نیابتی (ایران) است. “
در این بیانیه همچنین آمده است: ” آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست اما ما آمادگی کامل داریم تا به هر گونه حمله‌ای چه از سوی نیروهای نیابتی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا نیروهای نظامی قانونی ایران پاسخ دهیم”.

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و ناوگروه همراهش در ماه آوریل در منطقه مدیترانه بود.

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکاست. قرارداد ساخت این ناو هواپیمابر به شرکت کشتی‌سازی نیوپورت نیوز در تاریخ ۲۷ دسامبر سال ۱۹۸۲ اعطا شد و ساختمان اصلی آن در ۱۱ نوامبر ۱۹۸۴ در نیوپورت نیوز ویرجینیا به اتمام رسید. این ناو در تاریخ ۱۳ فوریه سال ۱۹۸۸ به آب انداخته شد و در ۱۱ نوامبر ۱۹۸۹ تحویل گردید. هزینه ساخت این ناو ۴٫۵ میلیار دلار به قیمت سال ۲۰۰۷ است.

[irp posts=”16944″ name=”راهبرد ایران در مقابل ۱۲ شرط آمریکا برای مذاکره چیست؟”]

ناو آبراهام لینکلن در سپتامبر سال ۱۹۹۰ به اقیانوس آرام فرستاده شد. اولین استقرار این ناو به طور ناگهانی به علت عملیات طوفان صحرا/حفاظت صحرا در تاریخ ۲۸ مه سال ۱۹۹۰ انجام گرفت.

در اکتبر سال ۱۹۹۳، به ناو هواپیمابر دستور رفتن به سواحل سومالی برای کمک به عملیات انسان‌دوستانه سازمان ملل داده شد. برای چهار هفته آبراهام لینکن گشت‌های هوایی را برای پشتیبانی ازعملیات بازگشت امید بر روی مگادیشو انجام داد.

آبراهام لینکن اولین ناو هواپیمابری شد که بعد از انقضای «قانون منع زنان از نبرد» در تاریخ ۲۸ آوریل سال ۱۹۹۳ هوانوردان زن را با کادر پروازی یکپارچه ساخت.

کشتی سن دیگو را در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۹۹۴ برای انجام آموزش‌های جدید ترک کرد. روز بعد، ستوان کارا اسپیرز هالتگرین اولین خلبان زن هواپیمای اف-۱۴ درهنگام نزدیکی نهایی برای فرود به علت ترکیبی از نقص فنی موتور و اشتباه خلبان در دریا سقوط کرد و جان سپرد.

ناو آبراهام لینکلن در ژوئن ۱۹۹۸ راه خود را به طرف خلیج فارس در برای پشتیبانی از عملیات کشیک جنوبی در پیش گرفت. کشتی در خلیج فارس در طی یکی از گرمترین تابستان‌های آن سال‌ها برای سه ماه ماند. دما در عرشه پرواز تا ۱۵۰ درجه فارنهایت (۶۶درجه سانتیگراد) گزارش شد.

در سال ۱۹۹۹ کشتی در چندین تمرین داخلی نیروی دریایی شرکت کرد و رهسپار یک بازدید کلی در حوضچه تعمیر دریایی پوژه ساوند در برمتون واشینگتن شد.

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در حالی که نشان پایان ماموریت را بر خود داشت، در تاریخ ۲ مه سال ۲۰۰۳ به بندر بازگشت.

استقرار ناو هواپیمابر در اوت سال ۲۰۰۰ در حالی آغاز شد که ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن مجدداً برای پشتیبانی از عملیات کشیک جنوبی به خلیج فارس عزیمت کرده بود. در این استقرار، ناو هواپیمابر، گروه پروازی، و گروه کشتی‌های جنگی نشان لیاقت و تقدیر نیروی دریایی را کسب کردند. علاوه بر آن کشتی نشان معروف آرلی برک را برای بهترین فرماندهی در ناوگان اقیانوس آرام کسب کرد.

مشخصات ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن

• ارتفاع کلی این ناو ۷۴ متر یعنی معادل ساختمانی ۲۵ طبقه‌ای است.
• وزن آب جابه جا شده توسط ناو در حالت بار گیری کامل رزمی برابر با ۸۸۰۰۰ تن یا ۸۸ میلیون کیلو است.
• وزن فولاد سازه‌ای که در این ناو به کار برده شده برابر با ۵۴۰۰۰ تن یا ۵۴ میلیون کیلو است.
• تعداد قطعات تشکیل هنده‌ی این ناو بیش از ۱۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (یک میلیارد قطعه) واین به معنای اینکه این ناو پیچیده‌ترین ماشین ساخت دست بشر است.
• مساحت کل عرشه پروازی برابر با ۱، ۸ هکتار یعنی ۱۸۰۰۰۰ متر مربع است.
• طول عرشه‌ی پروازی برابر با ۳۳۳ متر یعنی معادل طول ۳ زمین فوتبال بین المللی است.
• عرض عرشه‌ی پروازی برابر با ۷۸ متر یعنی بیش از متوسط عرض یک زمین فوتبال استاندارد است.
• تعداد اتاف‌ها برابر با ۴۰۰۰ واحد است.
• وزن هر کدام از لنگر‌های آن برابر با ۳۰ تن است
• وزن هر یک از دانه‌های زنجیر لنگر برابر با ۱۶۰ کیلوگرم یعنی بیش از وزن دو مرد متوسط.
• تعداد پروانه‌های حرکت دهنده‌ی ناو ۴ عدد است.
• قطر هر یک از پروانه‌ها برابر با ۶/۴ متر است.
• وزن هر یک از پروانه ها‌ی حرکت دهنده برابر با ۳۰ تن است.
• وزن هر یک از سکان‌ها (تیغه‌های هدایت کننده)، برابر با ۴۱ تن است.
• ظرفیت مخازن سوخت هوا پیما در این ناو برابر با ۱۲، ۵ میلیون لیتر است.
• تعداد تلفن‌های داخلی موجود در ناو ۲۵۰۰ دستگاه است.
• تعداد تلوزیون‌های داخل ناو برابر با ۳۰۰۰ دستگاه است.
• طول کل کابل کشی‌های انجام شده در داخل ناو برابر است با ۱۶۰۰ کیلو متر.
• ظرفیت هوای سیستم تهویه برابر با ۲۰۴۰ تن می‌باشد.
• ظرفیت غذای ذخیره یخ زده و خشک شده معادل بیش از ۱۲۶۰۰۰۰ وعده‌ی غذایی است.
• تعداد پرسنل: حدود ۶۳۰۰
• تعداد پزشک: ۶ نفر.
• تعداد دندان پزشک: ۵ نفر.
• تعداد تخت‌های بیمارستانی: ۵۱ تخت
• ظرفیت آب شیرین کن این ناو برابر است با روزانه بیش از ۱، ۵ میلیون لیتر می‌باشد
• سیستم کاتاپولت (شتاب دهنده‌ی هواپیما) می‌تواند یک هواپیمای بیست تنی را در زمانی حدود ۲ ثانیه از سرعت صفر تا ۲۷۰ کیلومتر در ساعت برساند.
• کابل نگهدارنده‌ی هواپیما که در فرود هوا پیما سرعت آنرا می‌گیرند، می‌تواند هواپیمایی ۲۴ تنی را که با سرعت ۲۴۰ کیلو متر در ساعت در حال فرود است را درمسافت حدود ۹۵ متر موقف کند.
• طول آشیانه‌ی هواپیما که دو طبقه پایین‌تر از عرشه قرار دارد ۲۰۹ متر عرض آن ۳۴ متر وارتفاع آن ۸ متر می‌باشد.
• این ناو هواپیمابر دارای ۴ بالابری که هر کدام از آن‌ها می‌توانند دو هواپیمای ۳۵ تنی را همزمان بالاببرند می‌باشد.

اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه چه معنایی دارد؟

دکتر مهدی مطهرنیا، استاد مدعو دانشگاه دفاع ملی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد گفت: «اصولا ارسال ناو هواپیمابر از سوی آمریکا به مناطق مورد هدف این کشور، بحث “تهدید” به حمله نظامی را به سمت “نمایش” به حمله نظامی سوق می دهد. قبلا در دکترین نظامی ایالات متحده دو مرحله شامل تهدید و سپس حمله نظامی وجود داشت. اما در چند سال گذشته، آمریکا با دیده بانی محیطی که به ویژه در خاورمیانه به دست آورده، به این نتیجه رسیده است حلقه واسطی در دکترین خود ایجاد کند و آن هم “نمایش” به حمله نظامی است که از تهدید بالاتر و از حمله، در مرتبه پایین تری قرار می گیرد.»

[irp posts=”16778″ name=”تحلیل شرایط ایران و آمریکا؛ جنگ می‌شود یا نه؟”]

وی خاطرنشان کرد: «اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در این راستا ارزیابی می شود که «تهدید» به حمله به سمت «نمایش» آن گسترش یافته و این اعلام آمادگی روشنی از سوی آمریکا برای ورود به جنگ نظامی است. در واقع با این کار، شاهد بالاترین میزان جنگ روانی ایالات متحده علیه ایران هستیم. لذا اگر جمهوری اسلامی در مسیر آمریکا کوچکترین چالشی ایجاد کند، باید احتمال حمله نظامی را داشته باشد.»
این استاد دانشگاه تاکید کرد: «با این حال اقدام اخیر آمریکا به معنای تصمیم این کشور برای حمله نظامی صد درصدی به ایران نیست. بلکه اکنون وارد دورانی شده ایم که در آن ایالات متحده جنگ روانی را به عملیاتی میدانی علیه ایران تبدیل می کند. مقدمات این کار هم با قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی، تحریم کامل نفتی و تلاش برای اعمال تحریم های جدید فراهم شده است.»
مطهرنیا تصریح کرد: «آمریکایی ها درصدد هستند تا با گام های قبل از حمله نظامی، ایران را در چارچوب ۱۲ پیش شرط خود پای میز مذاکره بنشانند.»

وی در خصوص برخی پیش بینی ها مبنی بر وقوع درگیری مستقیم ایران و آمریکا در سال جاری گفت: «از سال ۲۰۱۸ به این سو ایران از جایگاه “چالش” برای آمریکا به “دشمن” تغییر ماهیت پیدا کرده است. تا پیش از این ایالات متحده از ظرفیت های درون این چالش استفاده می کرد اما زمانی که واشینگتن کشوری را در قالب دشمن تعریف کند دیگر ظرفیتی برای بهره برداری از آن وجود ندارد؛ بنابراین مقامات این کشور تصمیم به تعیین تکلیف قطعی پرونده های خود با آن می گیرند. از این رو بحث درگیری نظامی بین ایران و آمریکا از سال ۲۰۱۸ به این سو از حالت “ممکن” به “محتمل” رسیده است. بنابراین درصد وقوع آن کم نیست.»
وی توضیح داد: «امکان به معنای دور از دسترس بودن یک موضوع است و احتمال بر نزدیک ترین حالت وقوع امری دلالت دارد. با این تعریف، رودر رویی نظامی ایران و آمریکا به حالت محتمل رسیده است.»



خروج از نسخه موبایل