چرا ضرغامی و رحیمپور ازغدی حذف شدند؟
خبرهای فوری: آنچه مشخص است این است که عدم دعوت این دو نفر به شواریعالی انقلاب فرهنگی به بگوومگوهای آنها بر سر سیاستگذاریهای فرهنگی یا ماجرای علوم انسانی اسلامی در این شورا مربوط میشود.
عزتالله ضرغامی طبق پیشبینیها به شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی دعوت نشد و پاسخ تندی در توییترش در واکنش به این عدم دعوت نوشت. این در حالی بود که جلسه شواری عالی انقلاب فرهنگی اساسا تشکیل نشد. رئیس سابق صداوسیما، رئیسجمهوری را به اقدام غیرقانونی متهم کرده و نوشته است که به مأموریت ابلاغی به خودش از سوی مقام معظم رهبری مصممتر از گذشته ادامه خواهد داد.
حسن رحیمپور ازغدی، اما تاکنون واکنشی به این دعوتنشدن نشان نداده است. اگرچه او در حمله به روحانی زبانی تندو تیزتر و پرنیش و کنایهتر از ضرغامی دارد؛ با این حال چندماه پیش خودش گفته بود که روحانی اعلام کرده چند نفر، از جمله بنده نباید به شورایعالی انقلاب فرهنگی بیایند.
رحیمپور ازغدی بارها با نیش و کنایه درباره شورایعالی انقلاب فرهنگی و رئیس آن، یعنی حسن روحانی صحبت کرده است؛ مثلا یکبار گفته بود: «اصلا شورایعالی انقلاب فرهنگی را تعطیل کردهاند و تشکیل نمیشود با وجود این، هر کسی هم بحث کند یا توهین است یا تعطیلی. اگر بگوییم ارزشهای اسلامی هم به کنار، آقایان بحث نان را مطرح میکنند، اما نان کجاست، آنها گفتند باید ارزشها را رها کنیم و فقط به نان بچسبیم، ولی نان کجاست؟».
دو روز پیش و همزمان با نشر خبر عدم دعوت او به شورایعالی انقلاب فرهنگی اقدام به بازنشر یکی از تندترین سخنرانیهای حسن رحیمپور ازغدی علیه رئیسجمهوری در اردیبهشتماه سال گذشته کرد؛ ویدئویی که رحیمپور ازغدی بابت نگاهها و انتقادت حسن روحانی به ماجرای علوم انسانی اسلامی، اقدام به تمسخر و توهین به منتخب مردم میکند.
رحیمپور ازغدی در همین ویدئو خطاب به روحانی گفته است: «ایشان در مورد علوم انسانی چند تا جوک گفت و مسخره کرد.
آنچه مشخص است این است که عدم دعوت این دو نفر به شواریعالی انقلاب فرهنگی به بگوومگوهای آنها بر سر سیاستگذاریهای فرهنگی یا ماجرای علوم انسانی اسلامی در این شورا مربوط میشود.
روایت ضرغامی از مجادلهاش بر سر انتخاب مجری با حسن روحانی این است: «من باید بگویم کدام مجری با شما گفتگو کند؛ اما اگر حس کنم شما یا هرکس دیگری روی مجری خاصی حساس هستید، من به شما چند نفر را معرفی میکنم؛ اما یک کار دیگر هم میتوانیم انجام دهیم، مجری را شما انتخاب کنید؛ اما جایی این را نگویید؛ چون نه برای شما خوب است و نه ما!».
در نهایت هم وقتی فهمید که روحانی، سونیا پوریامین را انتخاب کرده است، به گفته خودش، چون در شأن مصاحبه با رئیسجمهور نبوده دیگر تماسهایی را که از سوی رئیسجمهوری با او گرفته میشد پاسخ نداد و طبق گفته خودش، حسن روحانی را یک ساعت در دکور استودیو معطل نگه داشت.
ضرغامی در دفاع از اقدامش هم گفته است: «آقایان نهاوندیان، آشنا، فریدون و صادق به من زنگ میزدند. بعد دیگر پاسخ تلفنها را ندادم. از دست من هم خیلی دلخور شدند. آقای روحانی یک ساعت در دکور نشست. من هم میفهمیدم یکساعتنشستن آقای رئیسجمهور در برنامهای که من اجازه پخش آن را نمیدادم، معنیاش چیست». اگرچه ضرغامی در نهایت مجبور به کوتاهآمدن شد.
در شورایعالی انقلاب فرهنگی هم برخی مدعی بودند که ضرغامی قبای دبیری این شورا را برای خود دوخته بود و بر سر همین با روحانی سرشاخ شده است. ضرغامی در ماجرای انتخاب دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز مدعی شد که وحید حقانیان با اعضای شورا تماس گرفته تا به گزینه پیشنهادی روحانی رأی بدهند.
ضرغامی در توییتی نوشته بود: «درحالیکه رهبر معظم انقلاب مسئولیت بررسی صلاحیت نامزد دبیری شورایعالی انقلاب فرهنگی را مشخصا برعهده نظر کارشناسی اعضای این شورا گذارده بودند، متأسفانه، در جلسه دیشب مکررا به صورت علنی و غیرعلنی از تماسهای آقای وحید حقانیان به منظور رأی مثبت به این نامزد محترم سخن به میان آمد».
محمد مهاجری اصولگرا در کنایهای به او نوشت: «دبیر جدید شورای انقلاب فرهنگی را نمیشناسم. اما اینطور که برادر ضرغامی علیه او خیز برداشته، آدم یاد جمله پشتکامیونی «الحسود لایسود» میافتد. لابد او برای کرسی دبیری شورای انقلاب فرهنگی کت و شلوار دوخته و ناگهان دیده به درد نمیخورد. کت و شلوار را نگه دار سردار؛ انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک است!». چهرهای مانند علی جنتی نیز مدعی بود که ضرغامی از حضور فردی با گرایش سیاسی متفاوت در سمت دبیری شورا شاکی است.
کنایههای ضرغامی به روحانی زیاد است. او یک بار گفت: «دو ساعت برای روحانی استدلال میکنید انگار نه انگار… من مصلحت نمیبینم برخی کنتراستهای رفتاری آقای روحانی را بگویم. خوب نیست؛ شاید زمانی بگویم. ایشان عمدتا بعد از ریاستجمهوری متفاوت شد».
ضرغامی در مورد فیلترینگ تلگرام گفته بود: «اینکه دو قوه با هم دعوا دارند یا قوه مقننه باید قانون بگذارد؛ خب بروند با هم حل کنند. چرا اختلافات را به میان مردم میکشند؟». همچنین رئیس پیشین صداوسیما و عضو شورایعالی فضای مجازی گفت: «رئیسجمهور علاقهمند است که با صدای بلند بگوید دولت مزاحم هیچ پیامرسان خارجیای نیست.
اوایل بهمنماه سال گذشته یکی از فعالان رسانهای اصولگرا در پستی اینستاگرامی از درگیری لفظی حسن روحانی، رئیسجمهوری و عزتالله ضرغامی، دیگر عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، در جلسه این شورا خبر داد. او مدعی شده بود در این جلسه رئیس پیشین سازمان صداوسیما به روحانی بابت سخنان اخیرش درباره «سانسور و حجاب» اعتراض کرد و از او توضیح خواست.
علی نادری، سردبیر سابق رجانیوز نوشته بود: «روحانی به ضرغامی میگه به شما ربطی نداره من چی گفتم. ضرغامی هم میگه به خودت و همه کسوکارت ربط نداره، به من ربط داره شما باید اینجا توضیح بدید چرا این حرفها را زدی». نادری در ادامه نوشته بود: «روحانی میگه تا ضرغامی تو جلسه باشه من شرکت نمیکنم».
محمد ایمانی، عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان، در یادداشتی در کانالش درباره این ماجرا نوشته بود: «آقای ضرغامی در جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی خطاب به روحانی گفته این حرفها چه بود که شما درباره حجاب و فضای مجازی و فیلترینگ در وزارت ارتباطات گفتید؛ بعضی از این سخنان غیرواقعی و برخی دیگر معارض ارزشهای اسلامی و انقلابی است.
اما عزتالله ضرغامی اعلام کرده بود که درباره محتوای این جلسه و اتفاقاتش صحبتی نخواهد کرد و در ادامه گفته بود که البته دیگران میتوانند روایتهای خودشان را داشته باشند. /شرق