قضایی

شکایتی باشد، رسیدگی می‌کنیم

خبرهای فوری: سخنگوي قوه قضاييه مي‌گويد: اگر «مازيار ابراهيمي شكايتي از ضابطين داشته باشد، قوه‌قضاييه برابر ضوابط به شكايات رسيدگي مي‌كند.»

به گزارش بخش قضایی سایت خبرهای فوری، یازدهم مردادماه بود که یکی از رسانه‌های فارسی‌زبان مستقر در لندن، خبرهای جدیدی از پرونده مازیار ابراهیمی که به عنوان تروریست هسته‌ای معرفی شده بود، منتشر کرد. در سال‌های ۸۸ تا ۹۰، پنج نفر از دانشمندان هسته‌ای، در حملاتی مشابه ترور شدند. سال ۹۱ بود که مستندی با عنوان «کلوپ ترور» در صدا و سیما پخش شد و بر اساس آن مازیار ابراهیمی، یکی از متهمان این پرونده اعتراف کرد که مسوول تیم ترور مجید شهریاری بوده و در ترور مسعود علیمحمدی نقش داشته است. با پخش این مستند انتظار می‌رفت که مازیار ابراهیمی محکوم شود اما حالا معلوم شده که مازیار ابراهیمی چندماه پس از پخش «کلوپ ترور» آزاد شده و مدتی پیش به فرانکفورت آلمان مهاجرت کرده است. او در مصاحبه‌ای که در بخش فارسی بی‌بی‌سی پخش شد، گفته است که اعتراف‌هایش داستان‌های ساختگی ماموران امنیتی بوده که او تحت فشار و شکنجه مجبور به تکرار آنها شده است.

او مدعی شد ماموران وزارت اطلاعات دولت احمدی‌نژاد قصد داشتند انفجار کارخانه موشک‌سازی سپاه پاسداران در ملارد را هم به پای او بنویسند اما ماموران اطلاعات سپاه در جریان بازجویی‌ها به بی‌گناهی او پی برده‌اند و به همین دلیل پس از ۲۶ ماه از زندان آزاد شد. ابراهیمی گفته که دیگر متهمان پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای هم آزاد شده‌اند. ادعاهایی که از سوی علی ربیعی، سخنگوی دولت هم تایید شد. ربیعی در واکنش به ادعاهای ابراهیمی گفته است: «این اتفاق در دولت ما رخ نداده است. من هم اطلاعی از این پرونده ندارم. اما در گفت‌وگو‌هایی که در این باره داشته‌ام، اعترافاتی از سوی افرادی انجام شده که درست هم بوده است، ولی اعترافاتی هم انجام شده که کار کارشناسی درباره آنها انجام نشده است.»

محمود صادقی، نماینده‌ مجلس پس از مطرح شدن این موضوع از طرح سوال از وزیر اطلاعات درباره پرونده‌ مازیار ابراهیمی خبر داد. او در حساب توییتری‌اش نوشت: «‏سوال از وزیر اطلاعات درباره علت آزادی فردی که قبلا اعترافات او به عنوان فرمانده عملیات ترور دانشمندان هسته‌ای از سیمای جمهوری اسلامی پخش شده بود، به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.» موضوعی که همین دیروز با واکنش علوی نیز مواجه شد و بر این اساس وزیر اطلاعات از پاسخگویی به مجلس خبر داد.

همزمان علی مطهری، نماینده دیگر مجلس هم یکی دیگر از مسوولانی بود که به این موضوع واکنش نشان داد و به «اعتماد» گفته بود: «موضوع مطرح ‌شده، موضوع بسیار مهمی است. در نتیجه دولت و به ‌طور کلی حکومت باید پاسخگوی ابهامات ایجاد شده باشند. اینکه تروری اتفاق افتاده و بعد مسوولان امنیتی و اطلاعاتی کشور برای اینکه به سرعت جوابی به مردم دهند و مسوولیت را از سر خود بازکنند، اقدام به بازداشت افرادی کنند و بعد هم آنان را تحت فشار به اعترافاتی درباره ترور دانشمندان هسته‌ای ایران کنند و در صدا و سیما هم نمایش دهند، اصلا متناسب با اخلاق و روش‌های اسلامی ما نیست.»

اسماعیلی: بی‌بی‌سی و انگلیس دلسوز ابراهیمی نیستند

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نهمین نشست خبری‌اش که دیروز برگزار شد، به سوال روزنامه «اعتماد» مبنی بر اینکه «آیا قوه قضاییه قصد ورود به حواشی پیش آمده در مورد پرونده تروریست‌های هسته‌ای و اظهارات مازیار ابراهیمی به عنوان مدعی‌العموم را دارد؟» پاسخ داد: «وزیر اطلاعات قول داده در این رابطه اطلاع‌رسانی کند. اما آنچه من می‌گویم این است که ما باور کنیم انگلیس خبیث و بی‌بی‌سی دلش به حال مردم و جامعه ما نمی‌سوزد. در پازلی که آنها طراحی می‌کنند بازی نکنیم و او اهداف فریبکارانه خود را تعقیب می‌کند.»

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: «این فرد بعد از آزادی مدت‌ها ایران بوده و بعد رفته خارج و برگشته است و تا در ایران بوده ادعایی نکرده است و حالا تحت تاثیر رسانه‌ها صحبت کرده است. خود این فرد هم بداند که بی‌بی‌سی و انگلیس دلسوز او نیستند. اگر این فرد شکایتی از ضابطین داشته باشد، قوه‌قضاییه برابر ضوابط به شکایات رسیدگی می‌کند. توضیح تکمیلی را وزیر اطلاعات ارایه می‌دهد.» دیروز وزیر اطلاعات هم گفت که مجلس درباره پرونده مازیار ابراهیمی سوال کرده است که جواب آن را می‌دهیم.

چند ساعتی بعد از اینکه اسماعیلی گفت که قوه قضاییه برابر ضوابط به شکایات رسیدگی می‌کند، مازیار ابراهیمی اسنادی از پیگیری قضایی این پرونده را در رشته توییتی منتشر کرد که نشان می‌داد او زمانی که در ایران بوده، شکایت کرده اما نتیجه‌ای نگرفته است.

مازیار ابراهیمی: با کمال میل حاضرم پیگیری کنم

ابراهیمی ۷ عکس منتشر کرده که در آن نامه‌ها و پیگیری‌هایی که در چند سال گذشته برای دریافت حق و حقوقش، بازپس‌گیری اموال از دست رفته و همچنین اعاده حیثیت کرده، نشان داده شده است. در این عکس‌ها، برگه تحقیق از شاکی که مربوط به دادسرای نظامی استان تهران است، نامه به ریاست دادسرای ناحیه ۲۷ و معاون دادستان تهران، معاون دادستان نظامی تهران و شکواییه‌ای که ناظمی علیه وزارت اطلاعات برای سازمان قضایی نیروهای مسلح نوشته است، آورده شده است. زیر شکواییه دو امضا و دستور پیگیری وجود دارد و زیر برگ تحقیق از شاکی دادسرای نظامی استان تهران هم امضای مقام قضایی هست.

مازیار ابراهیمی همچنین با انتشار تصویری با لوگوی قوه قضاییه، صفحه‌ای را منتشر کرده که ظاهرا سامانه اطلاع رسانی قوه قضاییه بوده است که طبق توضیحات خود ابراهیمی «این مدرک مال سال ۱۳۹۷ همان قوه محترمه [قوه قضاییه] هست. این پرونده هنوز بسته نشده و فقط عنوان اتهام ما از اقدام علیه امنیت ملی از طریق جاسوسی برای بیگانگان به محاربه و فساد فی الارض تغییر پیدا کرده.»

ابراهیمی با توجه به سخنان دیروز سخنگوی دستگاه قضا با انتشار این تصاویر، توضیحاتی هم ارایه کرده و نوشته است: «حالا که مقام محترمی مثل شما اعلام می‌کند که رسیدگی می‌شود با کمال میل حاضرم پیگیری کنم.» او همچنین نوشته: «با توجه به اینکه شکایت بنده از صدا و سیما و بعضی خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های دیگر بابت نشر اکاذیب و پخش آن تصاویر سراسر دروغ و افترا هم به جایی نرسید و با توجه به اینکه حتی گرفتن مال خودم بالغ بر حدود یک میلیون یورو هم از صدا و سیما به جایی نرسید ممنون حضرتعالی خواهم شد اگر کمک کنید.»

ماجرای فایل صوتی که از زندان ارسال شد

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری دیروزش به سوالی درباره پیام صوتی ارسال شده از زندان که منسوب به نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر است هم واکنش نشان داد و درباره آن توضیح داد: «این صدا در کلیت جزو مواردی است که بارها اعلام کردیم. زندانیان با خانواده و افراد و بستگان تماس می‌گیرند و ما این را جزو امتیازات نظام زندانبانی خود می‌دانیم که به اشخاص اجازه تماس می‌دهیم و طرف تماس هم صدا را ضبط می‌کند. من فارغ از اینکه این موضوع متعلق به آن فرد است یا نه، به طور کلی عرض می‌کنم. این یک امر بدیهی و پذیرفته‌ شده‌ای است که ما در زندان‌های‌مان داریم و این تماس‌ها انجام می‌شوند. فرد هم در تماس همان ‌طور که در بیرون است امکان دارد اکاذیبی را هم ادعا کند. اینکه او ادعا کند که من اینجا تحت فشار هستم، آیا این ادعا درست است؟ رسیدگی‌ها و نگهداری‌های ما حتما در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی است. در یکی از جلسات هم اشاره کردم که در دوره اخیر هیات‌های نظارت بر حقوق شهروندی با تاکید ریاست قوه قضاییه نسبت به دوره قبل فعال‌تر شده‌اند. آنها از مراجع قضایی، بازداشتگاه‌ها، کلانتری‌ها بازرسی می‌کنند، با اشخاص بازداشتی مذاکره می‌کنند و شکایت آنها را می‌شنوند و نسبت به شکایات رسیدگی می‌کنند و چنانچه هر یک از بازداشت‌شدگان ادعای شکایتی داشته باشند، ساز و کار قانونی برای رسیدگی به این قبیل شکایات وجود دارد و در صورت شکایت حتما رسیدگی خواهد شد.»

اسماعیلی ادامه داد: «من با محتوای ویس کاری ندارم؛ کلیت را توضیح دادم. با خیلی از کسانی که بازداشت هستند صحبت کنید حتی کسی که محموله سنگین قاچاق مواد مخدر داشته‌، هم می‌گوید بی‌گناه است. آیا می‌توان اینقدر به ادعای متهم اعتبار بخشید؟ اما با این حال یکایک ادعاها در فرآیند قانونی رسیدگی خواهد شد.»

آنچه گذشت

نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر ۱۲ مردادماه امسال بازداشت شد. اما پیش از آنکه خبر بازداشت او در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شود، اطلاعاتی از علت بازداشت او از سوی برخی اکانت‌های توییتری منتشر شد. این اکانت‌های ناشناس مدعی شدند که گرداننده حساب توییتری «یار دبستانی»، نوشین جعفری بوده و به دلیل انتشار مطالبی که هتاکی به مقدسات بوده، بازداشت شده است. البته اطلاع این جریان از جزییات پرونده این عکاس سینمایی به همین اندازه هم محدود نشد. آنها تصویری از صورتجلسه بازرسی نوشین جعفری منتشر کردند که در آن فهرست اموال ضبط‌ شده از منزلش در هنگام بازداشت نیز آمده بود. انتشار این تصویر حاوی اطلاعات دیگری مانند آدرس خانه و کد ملی او هم بود. همان زمان هم برخی ناظران درباره اینکه اصلا چرا باید این برگه در اختیار کاربران خاص توییتر قرار گیرد و بر اساس چه قانونی آنها حق انتشار این اطلاعات شخصی را دارند، مطرح شد.

۱۰ روز پس از بازداشت این عکاس و در حالی که همچنان علت بازداشت او از سوی کسانی که او را از نزدیک می‌شناختند، مورد سوال بود، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه این بازداشت را تایید کرد و گفت: «این فرد نه به‌ خاطر خبرنگار بودن، بلکه به دلیل اهانت به مقدسات و تبلیغ علیه نظام تحت تعقیب قرار گرفته است.» این سخنان سخنگوی دستگاه قضا ۱۰ روز پس از بازداشت اگرچه این ‌بار از موضعی رسمی مطرح می‌شد اما عملا تاییدی بر موضوع مطرح ‌شده از سوی کاربران ناشناس توییتری بود که پیش‌تر مدعی بودند نوشین جعفری گرداننده صفحه «یار دبستانی» است.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا