مقصران سیلاب
این بار هم با وجود هشدارهای هواشناسی باز هم بارش باران در این استان وضعیت بحرانی به وجود آورد تا جایی که رئیس جمهور در تماس با استاندار خوزستان از وضعیت استان با خبر شد و به دستگاههای ملی برای امدادرسانی به مردم دستورات لازم را صادر کرد. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان دیروز در تشریح وضعیت استان و وضعیت امدادرسانی به خبرنگار ما گفت: سامانه بارشی قوی که روز دوشنبه از جنوب استان وارد شد بارندگیهای زیادی را به دنبال داشت. مقدار این بارشها در آبادان ۱۱۲.۵، اهواز حدود ۷۵ و در هندیجان رامهرمز، ماهشهر بین ۵۰ تا ۶۵ میلیمتر بوده است.این بارشها سه ساعت طول کشید که درپی آن مشکلاتی برای مردم به وجود آمد. بر اساس گزارش ها، نقاط زیادی از اهواز، کارون، آبادان، خرمشهر و… دچار آبگرفتگی شده اند و آب وارد منازل شده است. در صورتی که نیاز به اسکان خانوارهای دچار آبگرفتگی باشد، تهمیدات لازم پیش بینی شده است و آمادگیهای لازم در این خصوص وجود دارد. سیستم دفع آبهای سطحی در اهواز وجود ندارد و بخشی از سیستم فاضلاب فرسوده است و بخشی دیگر ظرفیت مهار این حجم از آب را ندارد. وی خاطر نشان کرد: برای شهرستان کارون، ستاد دیگری با فرماندهی مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران و عضویت مدیریت راه و شهرسازی، مدیرعامل توسعه نیشکر و برخی دیگر از دستگاهها تشکیل شده و اعلام کردیم به دلیل اینکه وضعیت نرمال نیست، سریعا امکانات مورد نیاز را تهیه کنند و وضعیت را به حالت عادی برگرداند . مدیرکل بازرسی استانداری خوزستان نیز عصر دیروزبه ایرنا گفت: جمع بندی بازدیدها و گزارشها نشان میدهد که شهرداریهای اهواز و کوت عبدا… و شرکت آبفا در آبگرفتگیها مقصر هستند و کوتاهی و ناهماهنگی بین آنها باعث آبگرفتگی وسیع شده است.
نوسان برق قاتل ۴ بیمار زن!
بارش باران در اهواز جان چهار بیمار زن را گرفت. این چهار زن در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز بستری بودند که گفته میشود نوسانات برق باعث اختلال در دستگاههای این بخش و مرگ بیماران شده است. ساسان موگهی، رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز در این باره گفت: در پی بارشهای بیسابقه روز دوشنبه اهواز شاهد نوسانات شدید برق شهری بودیم که همزمان با این مساله در یکی از بخشهای مراقبت ویژه این بیمارستان چهار بیمار دچار مشکل شدند.
وی افزود: همیشه تیم پزشکی در آیسییو مستقر هستند و بهرغم اینکه عملیات احیا برای این بیماران انجام شد، اما متاسفانه این چهار بیمار فوت کردند.
سعید آقایی، معاون بهرهبرداری شرکت توزیع نیروی برق اهواز در واکنش به مصاحبه رئیس بیمارستان اظهار کرد: شب گذشته شبکه برق فشار متوسط تغذیهکننده پست اختصاصی بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز عادی بوده و پس از اعلام بالاترین مقام قضایی استان جهت کمک به رفع مشکل برق داخلی بیمارستان، گروه فنی در محل حاضر و نسبت به رفع اشکال و عادی سازی تجهیزات داخلی پست اختصاصی همکاری لازم به عمل آمد.
وی افزود: هیچگونه اشکالی روی شبکه برق فشار متوسط از طرف ما وجود نداشته و هر آنچه رخ داده در تجهیزات پست اختصاصی بیمارستان رخ داده است.
استاندار خوزستان هم در این باره گفت: بیمارستان امام خمینی(ره) هم برق اضطراری و هم سیستم UPS داشته اما برای برخی از بخشها به خصوص بخش ICU وارد مدار نشده است و این مشکل ایجاد شد و سیستم بعد از پنج دقیقه وارد مدار شده است. علت وقوع حادثه، یکی از فیوزهای بیمارستان امام خمینی(ره) بود که قطع شد. در حالی که برق این منطقه قطع نبود، تنها یکی از فیوزهای این بیمارستان دچار مشکل شد. در این شرایط باید دستگاه برق اضطراری و UPSهایی که از قبل تهیه شده، وارد مدار شود اما این دستگاهها وارد مدار نشدند و در بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان دچار مشکلاتی شدیم.
مرگ مشکوک ۲ دانشجو
دکتر فرهاد حمزهلویی افزود: یک دانشجوی پزشکی ورودی ۹۱، ۲۳ آذر با کاهش سطح هوشیاری مواجه شده بود که توسط خانوادهاش به بیمارستان منتقل شد اما با وجود انجام عملیات احیا، این دانشجو فوت شد. یک دانشجوی رشته داروسازی ورودی ۹۵ نیز ۲۴ آذر در یکی از کلاسهای دانشگاه بیهوش شده بود که توسط مسؤولان دانشکده به بیمارستان منتقل شد، اما با وجود انجام عملیات احیا، این دانشجو هم فوت شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: علت مرگ این دو دانشجو توسط پزشکی قانونی در حال بررسی است و در صورت مشخص شدن نتایج، دانشگاه اطلاعرسانی خواهد کرد.
باران خانه نشینمان کرد
یوسف ادامه داد: مردم و اهالی نمیتوانند از خانههایشان بیرون بروند و حتی به کارهای روزمره خود بپردازند. وضعیت محلهمان مناسب نیست. حتی زبالههایی که مقابل خانهها بوده را آب با خودش برده و همراه فاضلاب روی سیلاب شناور کرده است. وضعیت بهداشتی بدی در محلهمان حکمفرما شده که این وضع برای سلامت خانوادهها خطرناک است. مسوولان خدمات شهری سه روز طول میکشد که آب، گل و فاضلاب ناشی از حادثه بارندگی را نظافت و آب را تخلیه کنند.
فرهاد که از ساکنان محله کیانآباد در شهر اهواز است نیز به خبرنگار جامجم گفت: عصر دوشنبه که باران سیلآسای پاییزی بارید، و چند نفر از همکارانم تازه از محل کارمان تعطیل شده بودیم و میخواستیم با سوار شدن به خودروهای عبوری به خانههایمان بازگردیم که به دلیل شدت بارندگی مجبور شدیم چهارساعتی را در محل کارمان بمانیم. گمان بردیم شاید باران پایان گیرد، اما بارندگی همچنان ادامه داشت. مجبور شدیم در آن وضع به خانه برگردیم. آب تا شیشه ماشینها بالا آمده بود. سه شنبه باران قطع شد، اما شهر در وضعیت نامناسبی قراردارد و گل و لای در خیابان و کوچهها پر است.
یک روز در اردوگاه
او در ادامه گفت:حال روحی فرزندان خردسال من خوب نبود و خیلی ترسیده بودند.حالا مددکاران حواس بچهها را با بازی و سرگرمی پرت کرده اند و ملزومات ضروری مثل پتو و وسایل بهداشتی و مواد غذایی را در اختیار ما قرار دادهاند.
باران خانهای را خراب کرد
هجوم سیلاب به داخل خانهها
وی در ادامه افزود: تعدادی از مردم تقاضای پمپ تخلیه برای کم کردن حجم آبگرفتگی منزل خود را داشتند که با هماهنگی سازمان آب و فاضلاب و شهرداری، امکان استفاده از پمپ تخلیه در برخی مناطق وجود داشت.
وضعیت عشایر روستای شوشتر هم در این روزها بحرانی است. خدادادی در مورد آن گفت: با توجه به مسدود شدن راههای ارتباطی عشایر شوشتر و همچنین راه افتادن سیلاب در محل زندگی آنها، عشایر نیاز شدید به اقلام غذایی و بهداشتی و البسه دارند که تاکنون مقادیر قابل توجهی مواد غذایی در اختیار آنها قرار گرفته است.
در برخی مناطق استان خوزستان بارش سنگین برف راه ارتباطی با روستاها را مسدود کرده است.مدیرعامل هلالاحمر خوزستان در توضیح وضعیت این روستاها گفت:در شهر اندیکا با توجه به بارش شدید برف راه ارتباطی با سه روستا قطع شده است. تیم عملیاتی امداد به این سه روستا اعزام شده و اقلامی مانند پتو و موکت و دیگر اقلام بهداشتی و غذایی را در اختیار ساکنان روستا قرار داده است.
به گفته خدادادی در عملیات تخلیه آب قرار است سیلاب شهر اهواز به رودخانه کارون و در آبادان به رودخانه اروندکنار و بهمنشیر هدایت شود، چرا که آبگرفتگی معابر زندگی مردم را مختل کرده است. /جام جم