اجتماعیفناوری

طراحی نرم‌افزار بازیابی حافظه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

خبرمهم: به منظور کمک به افراد جامعه برای رهاسازی عادات قدیمی خطرآفرین و در پیش گرفتن رفتارهای سالم و پایدار بهداشتی، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، مطالعات برای طراحی نرم‌افزار کاربردی (اپلیکیشن) بازیابی حافظه برای بهبود حافظه عمل در پیشگیری از ابتلای به ویروس کرونا توسط جمعی از محققان در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد.

به گزارش بخش فناوری سایت خبرمهم، جواد صالحی فدردی، عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد و مجری طرح با بیان این‌که هدف اصلی از اجرای این طرح پژوهشی، طراحی اپلیکیشنی است که به مردم کمک کند رفتارهای سالم پیشگیرانه را با سرعت و دقت بیشتری در برخورد با ویروس کووید ۱۹ به کار گیرند، گفت: در این طرح مطالعاتی، ابتدا عادات خطرناکی مانند لمس دهان، بینی و چشم با دستان آلوده که به عنوان محرک و ماشه چکان ابتلای به این ویروس است، استخراج شده و سپس از تمرینات ذهنی خاصی برای برقراری پاسخ‌های سالم ضروری از جمله عدم لمس صورت، ضدعفونی کردن دست‌ها و عطسه در داخل دستمال کاغذی و نیز تدوین گام‌هایی در جهت تقویت حافظه عمل استفاده می‌شود.

وی اظهار کرد: این اپلیکیشن برای عمل مطابق با توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا در سطح فردی و بر اساس یافته‌های علمی طراحی می‌شود و شامل گام‌های متعددی از جمله برنامه‌نویسی نرم‌افزار برای ارائه تمرین حافظه، برنامه‌نویسی نرم‌افزار برای جمع‌آوری داده‌های گمنام و ارسال آن‌ها برای یک سرور مطمئن و رمزگذاری شده جهت تجزیه و تحلیل داده‌های آینده در سطح جمعی و نیز افزونه فایل‌های صوتی برای کمک به درک راحت‌تر دستورالعمل‌های برنامه توسط همه سطوح کاربران است.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ویروس کرونا به‌طور لجام گسیخته‌ای در حال گسترش است و اخطارهای جدی مسئولان سلامت به مردم این است که برای پیشگیری از این ویروس،  باید عادات پرخطر روزمره خود نظیر لمس بینی را تغییر دهند، یادآور شد: این برنامه، بازی گونه طوری  طراحی می‌شود که افراد بتوانند به دفعات با آن تمرین کنند تا رفتارهای سالم پیشگیرانه را با سرعت و دقت بیشتری در برخورد با ویروس” کووید ۱۹ ” به کار گیرند.

دکتر صالحی فدردی با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده، یکی از راه‌های اصلی انتشار ویروس کرونا، زمانی است که دهان، بینی و چشم‌ها لمس می‌شود، اضافه کرد: پژوهش‌های قبلی نشان داده‌اند که افراد بر  اساس یک عادت بسیار نیرومند و ناخودآگاه، به‌طور متوسط ۲۳ بار در یک ساعت صورت خود را لمس می‌کنند که شامل تماس مستقیم با چشم‌ها، دهان و بینی است و این‌ها مسیرهای مستقیم ورود ویروس به بدن هستند.

به گفته وی، نه تنها عدم لمس صورت، بلکه سایر رفتارهای سالم مانند شستن دست‌ها، عطسه کردن در داخل دستمال کاغذی و یا آرنج، حفظ فاصله مطمئن از سایر افراد از اقدامات پیشگیرانه توصیه شده‌ای است که افراد برای محافظت از خودشان در برابر ویروس و گسترش آن باید انجام دهند.

 مجری طرح تصریح کرد: با درنظر گرفتن فرآیندهای حافظه، افراد ممکن است با اراده و وارسی دقیق خود بتدریج یاد بگیرند که چنین رفتارهایی را تغییر دهند؛ اما ممکن است این تغییر عادات نیاز به زمان و تلاش زیادی داشته باشد و تکرار ناخواسته آنها منجر به خودسرزنش‌گری و اضطراب به‌دلیل ارتکاب این قبیل رفتارها در موقعیت‌های نا ایمن شود.

وی خاطر نشان کرد: رهاسازی عادات قدیمی خطرآفرین در ابتلا و گسترش ویروس کرونا و در پیش گرفتن عادات سالم و پایدار بهداشتی، می‌تواند با کمک مداخلات شناختی و مغز محور تسریع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: این نرم‌افزار کاربردی به گونه‌ای طراحی می‌شود که افراد بتوانند در گام‌هایی با درجات سختی مختلف حرکت کرده و تمرین خود را با برنامه تا هر میزانی که بخواهند، ادامه دهند.

وی افزود: محققان بر این باورند که همین منطق و راهکارها می‌تواند به افراد در انطباق و انجام پاسخ‌ها و رفتارهایی که توسط مقامات بهداشت برای کنترل شیوع ویروس بیماری کووید ۱۹ توصیه شده، کمک کند.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا