بازکردن رگهای گرفته قلب از طریق تولید امواج صوتی سنگین
خبرهای فوری: امواج صوتی میتواند راهی جدید برای درمان بیماریهای قلبی باشد.تحقیقات نشان میدهد یک دستگاه کوچک تیوب مانند که بتواند امواج صوتی بفرستد، قادر به شکستن بلوکهای کلسیمی در رگهای گرفته است.
به گزارش بخش فناوری سایت خبرهای فوری به نقل از مقامات بهداشتی انگلیس/ NHS، بیش از ۱۲۰ بیمار با این روش، تحت درمان قرار خواهند گرفت.بیماری قلبی در نتیجه گرفتگی عروق به دلیل افزایش مواد چرب بهعنوان Plaque رخ میدهد. این گرفتگی منجر به کاهش جریان خون به قلب و سایر قسمتهای بدن میشود.
در نتیجه قلب باید سختتر کار کند که درنهایت منجر به درد قفسه سینه میشود.اگر یک قطعه Plaque شکسته شود، منجر به لخته شدن خون شده و جریان خون را قطع میکند.هنگامیکه این روند در عروق کرونر رخ دهد، منجر به حمله قلبی میشود.
تغییر رژیم غذایی و خوردن دارو باعث کاهش تشکیل Plaque میشود. از سوی دیگر جراحی و قرار دادن استنت فلزی یا زدن بالن برای باز کردن شریان تنگ بهعنوان راهحلهای درمانی لحاظ میشود.
یکی از مشکلات پیش رو این است که Plaque/پلاک از کلسیم بسیار سخت ساخته میشود که از بین بردن آن بدون آسیب زدن به بافت قلب امکانپذیر نیست.
[irp posts=”4436″ name=”چه ورزشی بیشتر برای سلامت قلب مفید است؟”]
اما استفاده از سیستم موسوم به Coronary Lithoplasty System با استفاده از امواج صوتی کلسیمهای سخت را بهخوبی میشکند. این همان روشی است که برای شکستن سنگ کلیه استفاده میشود اما طولموج قویتری برای شکستن کلسیم مورداستفاده قرار میگیرد.
با بیحسی موضعی یک لوله کوچک Catheter حاوی بالن خالی و یک دستگاه شلیککننده امواج صوتی به داخل شریان کشاله ران وارد میشود تا به محل انسداد نزدیک قلب برسد. سپس یا محلول نمکین بالن را پرکرده و دستگاه شروع به تولید امواج صوتی قوی میکند تا بلوکهای کلسیم را بشکند.
(به گفته دکتر پانیت رامراخا متخصص قلب در بیمارستان همراسمیث لندن، برخی از بیماران کلسیم سازی گستردهای در بدن خود دارند و درمان این گونه افراد با روش معمولی دشوار بوده و ممکن است بالن را خراب کرده و یا شکاف تولید کند که برای سرخرگ عواقب بدی به وجود میآورد)
به گفته محققان اگر در این مرحله نیاز به نصب استنت (فنر قلب) باشد، با ایمنی بیشتری نسبت به روشهای مرسوم کاشته میشود.
موفقیت این روش روی ۳۰ بیمار بیش از ۹۰ درصد گزارششده و حالا قرار است ۱۲۰ بیمار دیگر با امواج صوتی درمان شوند.
قرار است این بیماران در بیمارستان رادکلیف در آکسفورد و کینگز کالج لندن به مدت ۳۰ روز بعد از عمل تحت مراقبت و مانیتورینگ قرار گیرند تا نتایج مجددا بررسی شود. /خبرآنلاین
[irp posts=”6122″ name=”ارتباط بیماری التهابی روده با خطر حمله قلبی”]