به گزارش بخش ورزشی سایت خبرهای فوری، هفته ی نهم رقابت های لیگ برتر فوتبال کشور، با توقف سپاهان و پرسپولیس شروع شد ولی در حساس ترین بازی هفته که خیلی پرگل و جذاب بود، استقلال موفق شد در تبریز تراکتورسازی رو با نتیجه ی ۴ بر ۲ شکست بده
ولی این بازی حاشیه های زیادی داشت، در دیدار شب گذشته تراکتور و استقلال، با وجود محکومیت حمله اخیر ترکیه به خاک سوریه و کشتار کردهای این کشور، اقداماتی که روی سکوهای یادگار امام (ره) رخ داد بسیار تلخ بود.
از فریاد زدن نام ترکیه و دادن سلام نظامی هنگام تلاوت قرآن تا شعارهای نژادپرستانه از مهمترین حواشی این دیدار حساس بود
در این زمینه گفتگویی اختصاصی داریم با آقای علی عالی کارشناس مسائل ورزشی:
به نظرتون ریشه ی این شعارها چیه؟
در مورد ریشه یابی شعارهایی که در استادیومهای ورزشی و کلا خشونت و موضوعاتی که جدیدا در ورزشها شاهد آن هستیم باید به نحوه ی مدیریت و اجرا در در استادیومهای ورزشی اشاره کنیم و به نظر میرسد مدیریت در این بخش ضعیف است که شاهد این اتفاقات هستیم. یکی از مهمترین موضوعاتی هم که خارج از این بحث میشود مطرح کرد آموزشهای لازمی است که ما از دوران کودکی ندیدیم و الآن که تبدیل به هوادار شده ایم چیزی از آن نمیدانیم و فکر میکنیم که اگر ناسزا بگوییم و علیه تیم مقابل شعار دهیم، تیم خودمان را تشویق کرده ایم. که آن برمیگردد به آن نگاهی که از اول همچنان ما نسبت به حوزه ی فوتبال داریم و میگوییم مردم به ورزشگاهها بیایند و خودشان را از لحاظ احساسی و ذهنی خالی کنند و برگردند سرکارشان در حالیکه این تئوری منسوخ شدهای در کل دنیا است و حتی بدتر از آن مدیران ما نمیدانند که ورزش و فوتبال سرگرمی است یا صنعت و وقتی هنوز به این نتیجه ی مشخص نرسیده اند. برخوردها و موضوعاتی را که ما در سطح استادیومها میبینیم کاملا قابل هضم هست. فضای سکوها هنوز از نظر من آن قدر منفی نیست، سازمان یافته نیست. ما کشورهایی را دیدهایم که سازمان یافته این کارها را انجام میدادند ولی من چنین برداشتی را فعلا ندارم و فکر میکنم که با کمی مدیریت درست، با وضع قوانین حساب شده و برخورد محکم با این موضوعات خیلی راحت بتوان آنها را حل کرد و استناد به چند فیلم نمیتواند تعبیر درستی از کل موضوع به ما بدهد.
فدراسیون فوتبال در قبال این شعار ها چه واکنشی داره؟
فدراسیون در قبال این شعارها باید واکنش درست و به موقع نشان دهد. اینکه فدراسیون تعطیل هست و ما نمیتوانیم نامه نگاری کنیم یا فدراسیون فعلا وقت ندارد یا فعلا خود را به ندیدن و نشنیدن بزند اصلا اتفاق خوبی نیست و عدم برخورد با متخلفان، قانونمداران و آنهایی که قانون را رعایت میکنند ناامید میکند. شما فکر کنید وقتی سوار ماشین هستید و در ترافیک گیر افتاده اید و افرادی هستند که از جاده خاکی در سمت راست ماشین شما حرکت میکنند و اتفاقا در کشورمان شاهد این هستیم که زودتر هم به مقصد میرسند و حس زرنگ بودن به آنها دست میدهد و جامعه آنها را به عنوان آدمهای زرنگ میشناسد؛ دقیقا همین موضوعی هست که ما در فدراسیون فوتبال میبینیم و اتفاقاتی که میافتد و برخوردی با آن نمیشود، افراد حس میکنند که زرنگ بازی درآورده اند و این حاشیهی امن به قانونمندی فوتبال ما کمک نمیکند و تنها راهحل آن این است که ما قوانین محکمی داشته باشیم که با موضوعات به صورت ریشه ای برخورد کند. شما ببینید؛ اگر کسی در ایران پارک دوبل کند جریمه ی آن ۵۰ الی ۱۰۰ هزار تومان است ولی در کشورهای همسایه میبینیم که این جریمه نصف حقوق یک کارمند خواهد بود و اصلا فرصت و اجازهی فکر کردن به این تخلف را به شما نمیدهند که حالا من دو دقیقه این کار را انجام دهم و بروم. چون فکر میکنند که عدم برخورد یا برخورد سطح پایین با موضوع باعث میشود که اصلا به چشم نیاید و شما میبینید که در دنیا وقتی تخلفات انجام میشود برخورد هم به اندازهی آن تخلف شدید هست و این نشان میدهد ما باید در قوانین مان مجازات های بسیار سنگینتر و سهمگینتری داشته باشیم تا بتوانیم اتفاقات را در مسیر درستی هدایت کنیم و هوادار و فوتبال و افرادی که در این موضوع حاضر هستند از آن لذت ببرند، در حالی که ما الآن کمتر داریم لذت میبریم.