به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، محسن گچ پزان در گفتوگو با ایسنا در خصوص جذب پرستار در دوران شیوع کرونا، اظهار کرد: در مشهد قرارداد ۸۹ روزه بسته نشد و در قالب فراخوان از افراد داوطلب و بیمارستانهای خصوصی تامین نیرو صورت گرفت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه بزرگی است و با استفاده از ظرفیت نیروهای موجود خود توانست پرستاران بخشهای مربوط به این بیماری را تامین کند،۱۲ نیروی داوطلب پرستاری در حدود ۲۰ تا ۳۰ روز در بیمارستان شریعتی مشغول بهکار شدند و پس از اتمام کار، حقوق و مزایای خود را دریافت کردند، ولی قراردادی بین آنها با دانشگاه علومپزشکی مشهد بسته نشد.
وی ادامه داد: از بیمارستانهای خصوصی نیز با ابلاغ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۵ درصد از نیروهای پرستاری جهت کار در بیمارستانهای پذیرشکننده بیماران مبتلا به کرونا در مشهد فراخوان و معرفی شدند. بعضی از بیمارستانها قبل از این بیماری نیز این اشتراک ۵ درصدی را با بیمارستانهای دولتی داشتند که خوشبختانه در این خصوص مشکلی به وجود نیامد.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری مشهد افزود: با تقسیمبندیهایی که صورت گرفت، بیمارستانهای شریعتی، امام رضا(ع) و اکبر که بهعنوان بیمارستانهای پذیرشکننده بیماران کرونایی معرفی شده بودند، با تعطیلی بخشهای غیر اورژانسی توانستند از نیروهای موجود خود استفاده کنند.
وجود ۴۵۰ پرستار شرکتی در مشهد
گچ پزان ضمن اشاره به اینکه حدود ۴۵۰ نیروی پرستار شرکتی در مشهد وجود دارد و عمده حساسیتها برروی این نیروها است، اظهار کرد: پیگیریها و نامهنگاریها در حال انجام است و به دنبال تبدیل وضعیت این پرستاران هستیم. مشهد در این موضوع پیشگام است و نامهای از طرف معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علومپزشکی مشهد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده تا مجوز تبدیل وضعیت این پرستاران داده شود.
وی با اشاره به اینکه در استاندارد جهانی به ازای هر تخت بیمارستانی ۴ پرستار لازم است و این رقم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور میانگین یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است، گفت: با استاندارد جهانی فاصله داریم ولی در ایران تعداد مطلوب و قابل قبول حدود ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است که حدود ۱.۵ پرستار برای هر تخت کمبود نیرو داریم که بتوانیم قانون ارتقاء بهرهوری را اجرا کنیم.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری مشهد در خصوص برگزاری آزمون استخدامی در سال جاری برای جذب پرستاران، گفت: جذب ۱۰ هزار نفر پرستار در سال گذشته که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وعده داده شده بود، صورت گرفت که فکر میکنم کارهای مقدماتی و گزینشهای این افراد انجام شده است ولی آن چیزی که در سازمان مشخص شده این است که هر سال ۱۰ هزار پرستار در سطح کشور جذب شود./ایسنا