به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، علیرضا قبادی امروز( ۱۹اسفند) ، اظهار کرد: با توجه به روند گسترش ویروس کرونا در استان کردستان متأسفانه شاهد بیتوجهی و جدی نگرفتن مردم این استان به ویروسکرونا هستیم.
وی با تأکید بر اینکه مردم هنوز متوجه فراگیر بودن ویروس کرونا نیستند، افزود: مردم همچنان در خیابانها برای خرید شب عید تلاش کرده و ماهی قرمز خریداری میکنند اما این یک واقعیت است تا زمانی که مردم به خیابانها بروند ویروس کرونا شکست داده نمی شود.
شکست کرونا در فضای مجازی بیشتر رعایت میشود
متخصص بیماریهای داخلی در استان کردستان، با اشاره به اینکه مردم در فضای مجازی جمله “ما کرونا را شکست میدهیم” را هر روز در استوری های خود به نمایش میگذارند، بیان کرد: متأسفانه فقط در فضای مجازی رعایت بهداشت فردی دیدهشده و آن را بسیار خوب در معرض دید قرار میدهند در حالی که واقعیت چیز دیگری است چرا که مردم همچنان زندگی عادی را پیش رو دارند و برای شکست این ویروس هیچ اقدامی نمیکنند.
قبادی در ادامه سخنان خود به آرامش مردم در مقابل این ویروس اشاره و عنوان کرد: ویروس کرونا تمام مردم جهان را درگیر کرده و این مهم نیازمند دقت و توجه به مسائل بهداشتی است که باید رعایت شود و آرامش مردم تنها راه درمان نیست.
کمبود ماسک در بیمارستانها
وی تأکید کرد: متأسفانه در بیمارستانها با کمبود تجهیزاتی ازجمله ماسک، مواد ضدعفونی، لباس یکبارمصرف برای کادر درمان مواجه هستیم، نیروهای درمانی همانند سربازان خط مقدم برای درمان بیماران در مقابل این ویروس در بیمارستانها خدمت ارائه میدهند لذا باید نیازهای این افراد را برای ادامه و نابودی این ویروس برآورد کرد.
وی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که ویروس کرونا بهطورجدی واگیردار است و میتواند در آینده نزدیک این نیروهای انسانی که سال ها تربیت دیدهاند را نیز درگیر کند.
مسافرت در این شرایط با هیچ ادبیات و قانونی قابل بخشش نیست
متخصص بیماری های داخلی در استان کردستان، در ادامه نیز به مبتلا شدن کودکان به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: متأسفانه این جمله مبنی بر اینکه کودکان به این ویروس ابتلا نمیشوند موجب شد که با دستور تعطیلی مدارس، خانواده ها به مسافرت بروند و این حرکت ناشایست در این شرایط کنونی روند گسترش کووید ۱۹ را افزایش داد که با هیچ ادبیات و قانونی قابل بخشش نیست.
قبادی به گسترش ویروس کرونا در شهرستان سقز نیز اشاره کرد و افزود: برخی از مردم سقز از قم دامها را خریدار کرده و این رفت و آمدها یکی از دلایل گسترش ویروس کرونا به این شهرستان شد.
وی ذکر کرد: با اولین قربانی ویروس کرونا در شهرستان سقز، بسیاری از اطرافیان و آشنایان به مراسم تشییعجنازه این فرد رفتند که چندین روز ادامه داشت لذا نشات کرونا در همین جا شعلهور شد.
متخصص بیماری های داخلی در استان کردستان، یکی دیگر از روند رو به رشد ویروس کرونا در سقز را ارتباط تجار به کشور چین دانست و عنوان کرد: همهگیری ویروس کرونا به دلیل عدم رعایت افراد سیر تصاعدی به خود گرفته است.
ما ویروس کرونا را شکست میدهیم!
قبادی افزود: “ما ویروس کرونا را شکست میدهیم” نیازمند ابزار و تجهیزات درمانی و در خانه ماندن مردم امکان پذیر است و در غیر این صورت تنها یک شعار است.
وی ذکر کرد: مردم چین در این شرایط که ویروس کرونا به وجود آمده در خیابان ها، متروها و مراسم ها حضور پیدا نکردند و با جمعیت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفری توانستند این بیماری را کنترل کنند مردم این استان نیز باید بدانند که کرونا ویروس به راحتی از بین نمیرود و عزم جدی برای در خانه ماندن و همچنین آماده کردن تجهیزات را میخواهد.
متخصص بیمارهای داخلی در استان کردستان، بیان کرد: در این شرایط برخی از افراد برای مبتلا نشدن ویروس کرونا به روستاها هجوم میآوردند غافل از اینکه با رفتن شان محیط سالم را نیز آلوده میکنند.
به گفته قبادی، همه افراد تصور میکنند که به ویروس کرونا مبتلا نیستند و با وجود اعلام مثبت بودن آمار کشوری و استانی به کووید ۱۹ اما هر روز ما شاهد روبوسی، دست دادن و به خصوص حضور مردم در تجمعات هستیم.
هر فرد یک بار به ویروس کرونا مبتلا میشود
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر فرد تنها یک بار به ویروس کرونا مبتلا میشود و امکان مجدد آن بسیار نادر است، عنوان کرد: ویروس کرونا شبیه به آبله مرغان است فردی که امسال درگیر این ویروس شود سال بعد به این بیماری مبتلا نخواهد شود چرا که یک “آنتی بادی” در بدن بر علیه این ویروس ساخته شده که حتی با مبتلا شدن خفیف کرونا در ابتلا به شدید آن نیز در امان است.
این متخصص داخلی، گفت: ویروس کرونا در تابستان وجود دارد و همان طور که ما در فصل گرم شاهد سرماخوردگی هستیم در تابستان نیز با روندی کمتر این ویروس دیده میشود اما تعداد مبتلاشدن به آن کاهش مییابد.
ضرورت راه اندازی کمپین مالی به حامیان سلامت
قبادی به کمبود تجهیزات در بیمارستان های سقز نیز اشاره کرد و افزود: پرسنل های بیمارستان نیازمند ماسک، دستکش و لباس محافظ در برابر این ویروس هستند چرا که این ویروس در حال حاضر و تا زمان کاهش آن باید نیروهای انسانی در بیمارستان ها شبانه روز خدمت کنند.
وی به راه اندازی کمپین مالی به حامیان سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: مردم همیشه در حوادثی از جمله سیل، زلزله و غیره با کمک مالی به یاری هم استانی های خود می رفتند لذا شرایط امروز نیز می طلبد افراد سرمایه گذار و کسانی که توان مالی دارند پای کار بیایند و به وزارت بهداشت کمک کنند.
وی در پایان یادآور شد: افراد می توانند با پرداخت نقدی به بیمارستان های استان و شهر خود کمک کنند و یا تجهیزاتی از جمله ماسک را برای تیم درمان در داخل بیمارستان ها تهیه کنند در واقع این کمک و همیاری به خودمان برمیگردد و آن ها میتوانند با خیال آسوده تر در محل کار خود به بیماران خدمت کنند./ایسنا