به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، و به نقل وزارت بهداشت، نفیسه میرکتولی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه مواجهه با حوادث شیمیایی بیان کرد: استانداری تهران با فعال سازی قرارگاه پرتویی، شیمیایی و زیستی استان تهران، درصدد است که آمادگی برای مواجهه با حوادث شیمیایی و مدیریت بحران در شرایط اضطرار را در مردم و سازمان های ذی ربط ایجاد کند.
وی گفت: در این راستا، مدیریت کارگروه سلامت، بهداشت و درمان با حوزه پدافند غیرعامل وزارت بهداشت است. برای ایجاد آمادگی بیشتر، مانوری در حال برنامه ریزی است که در اواخر دی ماه برگزار خواهد شد. سناریوی این مانور با موضوع پالایشگاه و حوادث که در کنار پالایشگاه اتفاق می افتد، نوشته شده و طی آن، تدابیر لازم برای مراقبت از جان و سلامت مردم اندیشیده خواهد شد؛ مانند خالی کردن سکنه روستاهای نزدیک، انتقال سریع مجروحان احتمالی که در اثر حوادث پالایشگاه آسیب می بینند، نحوه برخورد با حادثه و افزایش آگاهی مردم.
میرکتولی ادامه داد: در این مانور دو سناریوی مواجهه با حادثه و مدیریت مصدومان در کنار یکدیگر باید مدیریت شود و ما در حوزه سلامت باید بتوانیم آمادگی لازم برای پاسخگویی در این حوزه را کسب کنیم که با استفاده از تمام ظرفیت هایی که در استان تهران وجود دارد، پاسخ مشترکی به این سناریو داده خواهد شد. دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، اورژانس تهران، دانشگاه بقیه الله و همچنین سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز در این پروژه درگیر هستند.
وی گفت: در لایه بعدی، بیمارستان ها و مراکز درمانی قرار دارند. در این سناریو، ۶۷ مصدوم وجود دارد و تقریبا جمعیت دو هزار نفری از مردم که باید تریاژ شوند تا ببینیم مثلا مشکلات تنفسی برای آنها ایجاد شده است یا نه. محل اسکان اضطراری نیز برای افرادی محل زندگی خود را تخلیه می کنند، تدارک دیده شده و مصدومین تریاژ شده با انتقال به بیمارستان، رفع آلودگی خواهند شد.
رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت اظهار کرد: با توجه به اینکه پالایشگاه تهران در محدوده جنوبی تهران واقع شده، نزدیک ترین بیمارستان ها به آن، بیمارستان شهدای هفتم تیر، فیروزآبادی و بیمارستان بهارلو هستند که وظیفه پاسخگویی به مصدومان را خواهند داشت. در کنار آن، بیمارستان تخصصی بقیه الله نیز ارائه خدمت خواهد کرد که بیماران پرخطر به آنجا منتقل می شوند. در واقع سعی شده که پاسخ هماهنگی را در حوزه سلامت برای ارائه خدمات داشته باشیم.
وی افزود: در کنار این اقدامات، ارائه خدمات بهداشتی نیز در دستور کار است. افرادی که در محل اسکان موقت، نگهداری می شوند باید خدمات بهداشتی و درمانی مناسب دریافت کنند. مثلا بیماران فشارخونی، زنان باردار و بیماران دیابتی باید تحت مراقبت مستمر باشند. بنابراین استقرار یک مرکز بهداشتی و درمانی سیار در محل اسکان مردم، این امکان را می دهد.
رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون تیم های عملیاتی مشخص شده و سناریو نیز با دانشگاه ها هماهنگ شده است. این مانور باعث افزایش آگاهی، دانش و مهارت در سیستم بهداشتی و درمانی در مواجهه با حوادث شیمیایی خواهد شد.
میرکتولی افزود: در این راستا به مردمی که در مانور شرکت دارند، آموزش های لازم در خصوص علائم تنفسی و سوختگی داده می شود و هرکدام از کیس ها باید نقش معینی را ایفا کنند.
رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت گفت: در حوزه اورژانس از آمبولانس ها، موتورلانس ها و بالگردها نیز استفاده می شود. یکی از مواردی که در حوزه اورژانس برای افزایش تاب آوری باید مدنظر قرار گیرد، این است که نیروهای امدادی در ابتدا خودشان اصول ایمنی اولیه را رعایت کنند تا بتوانند خدمت ارائه دهند.
وی افزود: استانداری تهران با اجرای این مانور در نظر دارد تا فرهنگسازی کرده و در مردم تاب آوری ایجاد کند تا مردم آگاه شوند در مواجهه با حوادث مشابه باید چگونه عمل کنند. کشور ما حادثه خیز است و ضرورت دارد که نحوه مقابله با حوادث را یاد بگیریم./عصرایران