حسن مناف زاده (کارشناس روابط بین الملل)
خدای متعال در قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) و همچنین ائمهی شیعه و بزرگان سنی همواره بر لزوم برابری مسلمانان و مومنان سخن گفته و میگویند و آیات و احادیث بسیاری وجود دارند که دربردارندهی مضمون برادری و برابری مسلمانان هستند.
به گزارش بخش فرهنگی سایت خبرمهم، دین اسلام با بعثت پیامبر اکرم(ص) به عنوان کاملترین ادیان بر جهانیان عرضه شد و اکنون پس از فراز و فرودهای مختلف در طول تاریخ برههی حساسی را پشت سر میگذارد.
اکنون با گسترش روزافزون جهانی شدن، جهان خارج از دنیای اسلام با ترفندها و ایجاد جذابیتهای متفاوت و به ویژه جنگ نرم سعی در تخریب ارزشهای اسلامی دارد.
این کنشها موضوع مهمی هستند که هر مسلمان و به ویژه حاکمان اسلامی باید در مقابل آن ایستادگی کنند تا تمدن اسلامی بیش از این دچار صدمه نشود.
چیزی که ما اکنون شاهد هستیم متاسفانه بیشتر تقابل کشورهای اسلامی با یکدیگر است تا تلاش برای احیای تمدن اسلامی؛ مسائل مختلفی همچون اختلافات مرزی و آبی، اختلافات زبانی و به ویژه رقابت های استراتژیک به این تقابل ها دامن می زند. ایجاد سازمانهایی همچون شورای همکاری خلیج فارس یا عنوان کردن مسائلی همچون هلال شیعی و برجسته کردن آنها در محافل و رسانهی دو جریان بیش از پیش ذهنیتها را به سمت تقابل سوق میدهد.
دنیای اسلام باید ابتدا مشکلات درون خودش را حل کند تا استوارتر در برابر جریان موسوم به جهانی شدن که عمدتا در بردارندهی ارزشهایی غیر از فرهنگ اسلامی است مقاومت کند.
مناسبتها و اعیاد بسیاری همچون بعثت پیامبر، عید فطر، عید قربان، عید غدیر و… هستند که میتوانند فرصت خوبی باشند تا مقامات جوامع اسلامی دور هم جمع شوند و به دنبال چگونگی رفع تقابلها باشند.
مسائل مشترک بسیاری همچون دین مشترک،واقع شدن در یک منطقه ی ویژه استرتژیک،دارا بودن منابع عظیم انرژی همانند نفت و گاز وجود دارند که می توانند زمینه ی همکاری باشند تا تقابل که در صورت گسترش همکاری ها مطمعنا جهان اسلام در صحنه ی جهانی می توانند تاثیرگذارتر باشد.