اجتماعی

کارشناس محیط زیست :اگر پدیده فرونشست زمین ادامه پیدا کند ایران به منطقه غیرقابل سکونت تبدیل میشود

خبرمهم: یک کارشناس محیط زیست گفت: پدیده فرونشست یک پدیده غیر قابل برگشت است و چنانچه جلوی این اتفاق گرفته نشود ایران به منطقه‌ای غیر قابل سکونت می‌شود.

یک کارشناس محیط زیست گفت: پدیده فرونشست یک پدیده غیر قابل برگشت است و چنانچه جلوی این اتفاق گرفته نشود ایران به منطقه‌ای غیر قابل سکونت می‌شود.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، در ۱۵ خرداد امسال به عنوان روز جهانی محیط‌زیست تعدادی از کارشناسان مطالبات محیط‌زیستی خود را مطرح کردند که مربوط به حوزه های ریزگرد و منابع آبی می‌شود در چنین روزی انتظار می‌رود مسئولین محیط زیست توجه بیشتری به منابع طبیعی کشورمان داشته باشند تا بتوان از آن‌ها به نحو صحیح استفاده کرد.

یک کارشناس محیط زیست گفت: راهبرد مدیریتی و عملیاتی که سازمان حفاظت محیط زیست باید داشته باشد یکی از مهمترین مطالبات است؛ با توجه به آنچه از سوی آقای دکتر سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام شد قرار بود ۳ ماه پس از انتصاب ایشان، برنامه تحول عملیاتی و اجرایی سازمان ارائه می‌شد اما این اتفاق رخ نداد.

او گفت: در عرصه‌ی ریزگردها نیز رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سفری به عراق و سوریه داشتند که در زمان بازگشت اعلام کردند ما شاهد تروریسم زیست محیطی هستیم اما نامی از کشور یا کشورهای ترور کننده ذکر نکردند.

به گفته اسماعیلی، دیپلماسی محیط زیست ما ضعیف است و باید با کشورهای متخاصم برخورد شود و در حوزه‌ی ریزگردها باید طرح دعوی بین الملل صورت بگیرد و از تمامی ظرفیت ها استفاده شود.

پدیده  فرونشست یک پدیده غیر قابل برگشت است

یکی دیگر از کارشناسان محیط زیست درباره‌ی مطالبات در حوزه‌ی فرونشست زمین گفت: پدیده ی فرونشست یک پدیده غیر قابل برگشت است و چنانچه جلوی این اتفاق گرفته نشود و تمهیدات لازم اندیشیده نشود ممکن است ایران برای فرزندان ما به منطقه ای غیر قابل سکونت تبدیل شود، شاید بتوان گفت در حال حاضر مسئله‌ی اول کشور مسائل آب و  محیط زیست است که حتی از مسئله اقتصاد هم اهمیت بیشتری دارد چرا که جزء نیازهای اولیه‌ی حیات است.

شاهسوند گفت: باید با این حجم چاه غیر مجازی که حفر شده است مقابله شود، مدیریت منابع آب در کشور ما صرفا به سدسازی و انتقال آب گره خورده و به تازگی هم خبرهایی مبنی بر برداشت آب ژرف به گوش می‌رسد همچنین دستور بر افزایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی داده می‌شود که این بدان معنی است که ما بدون اقدام برای افزایش بهره‌وری تولید در سطح حاضر مدام در حال توسعه فیزیکی اراضی کشاورزی هستیم.

او گفت: در کشور ما قیمت تنقلات از آب که مایه ای حیاتی است بیشتر است، بین ارزش و قیمت باید تناسبی وجود داشته باشد؛ ارزان بودن منابع آب باعث شده بدون توجه به اینکه به یک منبع لایتناهی وصل نیستیم یک مصرف بی رویه صورت بگیرد و بر اثر تراز منفی آبخوان‌ها با پدیده هایی مانند فرونشست روبه‌رو شویم./باشگاه خبرنگاران جوان

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا