اجتماعی

شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران

خبرمهم: با توجه به این که ثبت نام متقاضیان وام ودیعه مسکن همچنان ادامه دارد و در صورت تصویب ستاد ملی کرونا، قراردادهای نیمه دوم سال نیز مشمول این وام خواهند شد، شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران اعلام شد.

بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا پرداخت وام ودیعه به متقاضیان با دو شرط  انجام می شود؛ تاهل یا سرپرست خانوار بودن و داشتن اجاره‌نامه رسمی دارای کد رهگیری دو شرط لازم برای اجاره‌نشین‌ها جهت دریافت وام ودیعه است. همچنین طبق اعلام ستاد ملی کرونا چنانچه متقاضی تا حداکثر ۲ هفته از تاریخ معرفی به شعب بانکی نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، نسبت به رد درخواست متقاضی اقدام می‌­‌شود.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، یکی از مشکلات جدی ۲ سال اخیر در فرآیند پرداخت وام ودیعه مسکن، ‌ سختگیری بانک‌های عامل بوده است. مشکلی که همچنان ادامه دارد و تلاش‌های وزارت راه و شهرسازی برای تسریع این روند تاکنون نتیجه مطلوبی نداشته است. معاون وزیر راه و شهرسازی اوایل مهر امسال از مکاتبه با بانک مرکزی برای تسهیل پرداخت وام ودیعه مسکن خبر داده و به تسنیم گفته بود: به زودی مشکل کندی پرداخت وام برطرف خواهد شد.

محمود محمودزاده افزود: ثبت نام متقاضیان وام ودیعه مسکن همچنان ادامه دارد و در صورت تصویب ستاد ملی کرونا، قراردادهای نیمه دوم سال نیز مشمول این وام خواهند شد. این موضوع در جلسه آتی ستاد ملی کرونا مطرح خواهد شد.

وی درباره با اتمام منابع مالی پرداخت وام ودیعه مسکن، گفت:  بعضاً مباحثی در رابطه با اتمام ظرفیت یا سهمیه بانک‌های عامل وام ودیعه مطرح می شود که از سوی وزارت راه و شهرسازی قابل قبول نیست. این مسئله ناشی از یک اشتباه برداشتی است که برخی بانک‌ها در سهمیه ها دارند. در این راستا با بانک مرکزی مکاتباتی انجام داده ایم که خروجی آن، ابلاغیه این بانک به ۱۵ بانک و موسسه مالی برای اصلاح این مورد بوده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: به زودی این موضع رفع می شود چون از عدد تعیین شده برای وام ودیعه مسکن خیلی باقیمانده و هیچ مشکلی برای پرداخت نداریم. تامین وام ودیعه نیز جزو نظام داخلی بانکهاست؛ برای این منظور نیز با بانک مرکزی مکاتبه ای داشته ایم و درخواست کردیم تعدیل را انجام داده تا حداقل ضمانت های لازم از متقاضیان اخذ شود.
محمودزاده درباره کنترل بازار اجاره و سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی گفته بود: قانونی برای کنترل بازار اجاره وجود ندارد و به همین دلیل نیز نظارتی نیست، چون نظارت منتج از قانون است. در بخش اجاره برای آنکه شرایط فعلی مدیریت شود برای دو سال گذشته ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰  به دلیل کرونا، دو عدد قابل ملاحظه وام ودیعه مسکن را از ستاد ملی کرونا اخذ کردیم که در اختیار مستاجران قرار گرفت.

وی یادآور شد: سال گذشته بیش از ۴ هزار و ۸۰۰  میلیارد تومان به بیش از ۲۳۰ هزار خانوار مستاجر پرداخت شد. امسال عددی که در ستاد ملی کرونا برای وام ودیعه مسکن تصویب شده حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است که حدود ۵۰ درصد آن پرداخت شده است.

محمودزاده تدوین آیین‌نامه اجاره‌داری حرفه‌ای را از برنامه‌های وزارتخانه در بخش ساماندهی بازار اجاره عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار، آیین‌نامه اجاره‌داری حرفه‌ای توسط وزارت راه و شهرسازی تدوین شد که هم اکنون در دولت و در کمیسیون‌های تخصصی دولت مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در اجاره‌داری حرفه‌ای چند بخش اساسی وجود دارد که شامل ورود سازمان‌ها و نهادهای حمایتی و اجتماعی برای تولید مسکن اجاره‌ای است. واحدهای مسکونی اجاره‌ای از آنجایی که با حمایت دولت احداث می‌شوند و شامل اراضی با اجاره ۹۹ ساله، تسهیلات ارزان‌قیمت و سایر مشوق‌ها هستند واحدهایی هستند که کاملا قابلیت قیمت‌گذاری دارند.

گرچه وزارت راه و شهرسازی برنامه عملیاتی برای حمایت از قشر مستأجر کشور دارد اما بانک‌ها به‌عنوان یکی از ارکان مهم همکاری چندانی با این برنامه‌ها ندارند. همانگونه به آن اشاره شد طبق مصوبه ستاد ملی کرونا وام ودیعه مسکن با دو شرط تاهل (سرپرست خانوار) و اجاره‌نامه رسمی بایستی وام ودیعه مسکن به متقاضیان پرداخت شود.

اما به‌تازگی برخی بانک‌های عامل (بانک س) شرط جدید و البته عجیبی را برای پرداخت وام ودیعه اعلام کرده است. بر اساس تماس مخاطبان خبرگزاری تسنیم، این بانک برای پرداخت وام ودیعه شرط سنی را نیز لحاظ می‌کند. به‌عبارت دیگر متقاضیانی که سن آنها از ۷۰ سالگی عبوری کرده مشمول پرداخت وام ودیعه مسکن نمی‌شوند!

یکی از متقاضیان این وام ‌گفت: پس از چند ماه دوندگی، تکمیل پرونده وام به شعبه بانک س مراجعه کردیم، اما مسئول مربوط اعلام کرد متقاضی بالای ۷۰ سال سن دارد و وام ودیعه به او تعلق نمی گیرد.

وی بیان کرد: تمام مدارک مورد نیاز و ضامن معتبر برای دریافت وام را داریم، اما متاسفانه شعبه مرکزی بانک س در اندیمشک می‌گوید سن متقاضی بالاست و وام را نمی‌دهیم.
وی افزود: وام مذکور ۲۵ میلیون تومان است و با توجه به همین مسئله در زمان تمدید قرارداد به صاحبخانه گفتیم وام مذکور را به رهن واحد مسکونی اضافه می‌کنیم. حالا با این وضعیت چاره‌ای جز تخلیه واحد مسکونی نداریم مگر این‌که مسئولان ذی‌ربط به این مسئله رسیدگی کنند.

وام ۴۸۰ میلیون تومانی

مستاجران می‌توانند در این طرح ثبت‌نام کرده و وام مسکن خود را از بانک بگیرند. در شهر تهران سقف تسهیلات مسکن انفرادی ۲۰۰ میلیون تومان، جعاله انفرادی ۸۰ میلیون تومان، زوجین ۴۰۰ میلیون تومان و جعاله زوجین ۸۰ میلیون تومان است. یعنی یک زوج تهرانی می‌توانند ۴۸۰ میلیون تومان وام مسکن بگیرند.

وام ۸۵۰ میلیون تومانی

این وام بیشترین میزان وامی است که برای خرید یا سخت مسکن پرداخت می‌شود اما شرایط آن سخت‌تر است.

در طرح جوانی جمعیت سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزند ۲۵ درصد افزایش می‌یابد. همچنین زمان بازپرداخت نیز به ازای هر فرزند دو سال بیشتر می‌شود.

همانطور که گفته شد یک زوج تهرانی می‌تواند ۴۸۰ میلیون تومان وام مسکن بگیرد، در طبق طرح جوانی جمعیت به ازای هر فرزند معادل ۲۵ درصد سقف وام مسکن وام پرداخت می‌شود. با توجه به سقف ۴۸۰ میلیون تومانی، مبلغ این وام به ازای هر فرزند ۱۲۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

بنابراین یک خانواده با سه فرزند در مجموع ۳۶۰ میلیون تومان وام مسکن فرزندآوری می‌گیرند که با ۴۸۰ میلیون وام مسکن زوجین مبلغ کل وام ۸۴۰ میلیون تومان برآورد می‌شود. اقساط، نرخ سود و زمان بازپرداخت این وام مشخص نیست.

وام مسکن برای روستاییان

روستایی‌ها سه نوع وام مسکن می‌توانند بگیرند.

۲۰۰ میلیون تومان: رئیس بنیاد مسکن گفته که به روستاییان وام ۲۰۰ میلیون تومانی با سود پنج درصد پرداخت می‌شود. با توجه به این که اقساط این وام باید ۲۰ ساله (۲۴۰ ماهه) بازپرداخت شود و نرخ سود آن نیز پنج درصد در نظر گرفته شده است، هر قسط آن یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

۲۵۰ میلیون تومان: وام ۲۵۰ میلیون تومانی در قالب طرح مسکن ملی به روستاییان داده می‌شود، یعنی فردی که در روستا زندگی می‌کند و در این طرح ثبت‌نام کند مشمول وام ۲۵۰ میلیون تومانی می‌شود.

نرخ سود وام در طرح جهش مسکن مطابق مصوبه شورای پول و اعتبار ۱۸ درصد است. زمان بازپرداخت این وام نیز ۲۰ ساله(۲۴۰ ماهه) است، بنابراین اقساط آن سه میلیون و ۸۵۸ هزار تومان محاسبه می‌شود./ تجارت نیوز

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: وام ودیعه مسکن گروهی برای سال تحصیلی جدید، ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

نشست برنامه‌ریزی و هماهنگیِ از سرگیریِ آموزش حضوری در دانشگاه‌ها با حضور رؤسای دانشگاه‌های معین و مادر کشور، معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع، آموزشی، پژوهشی و فناوری، فرهنگی، اجتماعی و حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، رئیس سازمان امور دانشجویان، رئیس صندوق رفاه دانشجویان، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

مسعود گنجی در این نشست، اظهار داشت: در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ مبالغ وام‌های دانشجویی ۳۰ درصد رشد داشته است و از طرفی وام تحصیلی برای دانشجویان متأهل دو برابر مبلغ وام دانشجویان مجرد پرداخت می‌شود.

وی افزود: دانشگاه‌هایی که با کمبود ظرفیت خوابگاهی مواجه می‌شوند می‌توانند با استفاده از ظرفیت وام ودیعه مسکن نسبت به اجاره خوابگاه اقدام نموده و در اختیار دانشجویان قراردهند. وام ودیعه مسکن گروهی برای سال تحصیلی جدید، ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. این وام می‌تواند در تأمین خوابگاه، بخش عظیمی از کمبود ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها را برطرف نماید.رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: وام ودیعه مسکن متاهلی نیز با افزایش ۳۰ درصدی در تهران به ۳۲ میلیون و پانصد، در کلان شهرها به ۲۶ میلیون و در سایر شهرها به ۱۹ میلیون و پانصد هزار تومان افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: ثبت نام وام دانشجویان از تاریخ ۱۲ آبان ماه آغاز شده و تا اول دی ماه ۱۴۰۰ ادامه دارد و تاکنون ۶۰ هزار دانشجو نسبت به ثبت نام خود اقدام کرده‌اند و برآورد می‌کنیم که ۱۵۰ هزار نفر متقاضی استفاده از وام‌های صندوق رفاه خواهند بود.
گنجی با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان در سه بخش اعطای وام و تسهیلات، ارتقای خوابگاه‌ها و ارتقای آشپزخانه و سالن‌های غذاخوری فعالیت دارد، افزود: دانشگاه‌هایی که مشکل ارتقای خوابگاه و یا سالن غذاخوری دارند اگر تاکنون اقدامی نکرده‌اند می‌توانند تقاضاهایشان را ارسال کنند تا بر اساس بودجه‌ای که در اختیار صندوق است مساعدت لازم صورت پذیرد تا مشکلات ایشان مرتفع گردد.

وی خاطرنشان کرد: از بابت یارانه غذای دانشجویان، اعتباری در اختیار صندوق نیست، لیکن دانشگاه‌ها از سازمان برنامه و بودجه اعتباری را با عنوان یارانه ی غذا دریافت می‌کنند و نباید کوچک‌ترین مشکلی در این زمینه داشته باشند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: این صندوق در خصوص وام‌های  دانشجویی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم که درخواست دانشجویان برای وام بدون پاسخ نماند.

گنجی خاطرنشان ساخت: تصمیمی برای الویت بندی وام دانشجویی نداریم و تلاش می‌کنیم با دریافت منابع مالی، هیچ درخواست وام دانشجویی بدون پاسخ نماند.

وی افزود: ثبت نام وام دانشجویی از ۴ آبان آغاز شد و تا یکم دی ادامه دارد و اسامی دانشجویانی که وام دانشجویی درخواست کرده‌اند به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ارسال می‌شود و دانشجویان وام را دریافت می‌کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: مبلغ تمامی وام‌های دانشجویی ۳۰ درصد افزایش یافت و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر ازدواج دانشجویی، وام دانشجویان متأهل دو برابر افزایش یافته است.

گنجی همچنین در مورد نرخ تغذیه دانشجویی تصریح کرد: دانشجویان در سال تحصیلی جدید فقط ده درصد مبلغ تمام شده غذا را پرداخت می‌کنند. /اقتصادنیوز

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا