به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا در برنامه تلویزیونی «طبیب» در خصوص برخورد با افرادی که از طریق صفحهها و کانالهای فعال در فضای مجازی در زمینه فروش دارو فعالیت میکنند، گفت: برای واگذاری و فروش دارو در فضای مجازی هیچ گونه مجوزی صادر نشده است. یک سری داروخانه هستند که سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به آنها مجوز داده که البته آنها به صورت فیزیکی نیز دارای داروخانههای فعال در سطح شهر هستند و به صورت محدود برای ایام کرونا مجوزهایی به آنها اعطا شده تا بتوانند در این ایام به صورت آنلاین نسخهها را بخوانند و تحت شرایط و ضوابط خاص داروها را از این طریق ارسال کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: پس هرگونه تبلیغ و واگذاری دارو در فضای مجازی جرم است و پلیس فتا نیز در حال رصد است و نه تنها در فضای مجازی در ایران، بلکه در کل دنیا با این مقوله به همین شکل برخورد میشود.
او گفت: عملیات جهانی پانجیا ۱۴ با هدف مقابله با تبلیغ و فروش آنلاین داروهای غیرمجاز با همکاری همزمان پلیس بیش از ۱۰۰ کشور و با محوریت و هماهنگی اینترپل و همکاری سازمان بهداشت جهانی اجرا شد و کشور ما نیز حدود یک ماه و نیم پیش به مدت ۲ هفته در این عملیات شرکت داشت.
این مقام مسؤل با اشاره به اینکه در این عملیات تمام پلیس فتاهای کشور حضور داشتند، عنوان کرد: در این طرح بیش از ۱۱ هزار نشانگاه اینترنتی اعم از وبسایت، شبکه اجتماعی، پیام رسانهای موبایلی و وبسایتهای آگهی محور را رصد و مجرمانی را که در این فضا فعالیت میکردند شناسایی کردیم که در این میان ۲۳۲ نشانگاه اینترنتی مجرمانه شناسایی و حذف شد و حدود ۸۰۰ نشانگاه مجرمانه هم که در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خارجی فعالیت داشتند برای حذف به سازمان اینترپل معرفی شدند.
پاشایی همچنین اظهار کرد: در این عملیات ۲۶۵ مورد حکم بازرسی و تفتیش از مکانها نیز توسط مرجع قضایی صادر شد که با همراهی نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تعداد ۶۲ هزار و ۴۵۵ بسته دارویی مورد بررسی قرار گرفته و توقیف شد.
او گفت: بیشترین داروهایی که در این دوره کشف کردیم داروهای زیرمجموعه کروناویروس بودند. در واقع اینها یک سایت و کانالی ایجاد میکردند و بعد یک صفحه شخصی در یک شبکه اجتماعی فعال و تبلیغ دارو میکردند و داروهای تقلبی به فروش میرساندند و در بهترین حالت آب مقطر را به عنوان دارو یا واکسن کرونا برای مردم ارسال میکردند.
وی با اشاره به اینکه به لحاظ قانونی همه این فعالیتها جرم محسوب میشود، گفت: ما به هیچ عنوان فعالیتی تحت این عنوان به جز همان تعدادی که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفتند و اسامی آنها در پایگاه اطلاعرسانی سازمان است نداریم. پس هرجا تبلیغی داریم یقین بدانید که کلاهبرداری بوده و جرم اتفاق افتاده است. همچنین داروهای تقلبی و تاریخ مصرف گذشته از مواردی بود که در این طرح شناسایی شد و با مجرمان برخورد قضایی صورت گرفت.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا در ادامه توضیح داد: مرحله دوم این طرح نیز در آینده اجرا خواهد شد، پس این مورد تنها خاص کشور ما نیست و در تمام دنیا در حال روی دادن است و فقط هموطنان باید آگاهی خود در این زمینه را بالا برده و فقط در صورت مجوز داشتن به این سایتها اعتماد کنند.
پاشایی در پایان در خصوص برخورد با صفحههای تقلبی فعال در فضای مجازی با عنوان برنامه «طبیب» نیز عنوان کرد: این موردی است که ما در خصوص صفحات مجازی بسیاری از افراد مشهور، مراکز و ارگانهای مهم داریم و با تنظیم شکوائیه قضایی از طرف افراد، پلیس فتا وارد عمل شده و نسبت به حذف این صفحات اقدام میکند.
او افزود: در کنار پلیس هموطنان نیز مسؤل هستند؛ اول اینکه فریب نخورند و با ما در ارتباط باشند. ما یک پل ارتباطی نیز با عنوان سایبر پلیس از طریق اینترنت و در بخش گزارش مردمی زیرمجموعه امداد و فوریتهای سایبری با مردم داریم. همچنین همکاران من در شماره ۰۹۶۳۸۰ به صورت آنلاین/برخط با شما برای مشاوره و دریافت گزارش موارد مشکوک در ارتباط خواهند بود./فارس