سیاسی
رقابت رئیس و مرئوس بر سر ریاست بهارستان
خبرهای فوری: زاکانی سودای ریاستجمهوری دارد؛ سال ۹۶ برای انتخابات ریاستجمهوری ردصلاحیت شد، اما همچنان این شانس را دارد که به عنوان نماینده مجلس تأیید صلاحیت شود و اگر بتواند ریاست مجلس را هم در دست بگیرد، دیگر بخش زیادی از راه را آمده است و میتواند امیدوار باشد برای ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۴ در انتخابات ریاستجمهوری تأیید صلاحیت شود.
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، سخنگوی سابقشان گفته بود اصولگرایی منسوخ شده و سخنگوی فعلی هم شرط وحدت را عمل به الگوی جبهه پایداری دانسته است. جبهه پایداری پیش از این گفته بود به مدل و الگویی برای انتخابات رسیده و آن را به شورای ائتلاف اصولگرایان ارائه کردهاند. اگرچه ظاهر ادعایشان رنگو بوی تعارف داشت، اما فحوای سخن آن بود که همین است و جز این نیست؛ یا الگوی ما یا زدن زیر بازی وحدت. حالا مجید متقیفر، سخنگوی پایداریها تعارف را کنار گذاشته و بهصراحت، خواسته جبهه پایداری را اعلام کرده است. البته آنها همواره اینطور بودهاند؛ ایده «انتخاب اصلح» یا «انتخاب اصلح رأیآور» را نیز جبهه پایداری در سالهای قبل ابداع کرد و با پافشاری بر آن، همواره کاسهکوزه وحدت را شکسته یا بر اساس آن امتیاز گرفته است.
آنطور که از اوضاع و احوال برمیآید، اصولگرایان در انتخابات مجلس پیشرو یا متکثر و چندلیستی شرکت خواهند کرد، یا در صورت اصرار بر تکلیستی، مجبور خواهند بود دوباره به جبهه پایداری امتیاز زیادی دهند. امیرمحبیان، روزنامهنگار و تحلیلگر اصولگرا، معتقد است اصولگرایان به دو رسته «باجده» و «باجگیر» بدل شدهاند. بااینحال ماجرا این است که روی اصولگرایان این بار مانند چهار سال قبل آنچنان فشار و الزامی برای ارائه فهرست واحد وجود ندارد؛ از سویی جریانهای باجگیر هم متعدد شدهاند. برخی اخبار حاکی از این است که جریان سنتی و جبهه پیروان خط امام و رهبری با یک فهرست، جریان نواصولگرایی قالیباف با تابلوی انقلابی با فهرستی دیگر و جبهه پایداری که او هم منادی انقلابی است با یک فهرست خواهد آمد.
روز گذشته سخنگوی جبهه پایداری به میزان گفته است: شرط رسیدن به وحدت را عمل به الگوی معرفیشده جبهه پایداری در انتخابات پیشرو میدانیم. در جلسات شورای ائتلاف شرکت نمیکنیم و قواعد وحدت را از نگاه خودمان با الگوی پیشنهادی مطرح کردیم. بر اساس مدل انتخاباتی جبهه پایداری، معتقدیم تا جایی که ممکن است همه نیروهای انقلاب با هم باشند، منتها نه با نگاه و تعصب حزبی و گروهی بلکه با درنظرگرفتن منافع ملی و با شاخصهای اخذشده از آرای امام راحل و رهبر معظم انقلاب، حرکت کنیم. اگر این موارد از مرحله شعار به عمل برسد، ما همیشه آماده همکاری هستیم». آنها از یک طرف میگویند به شروط ما عمل شود و از یک سو میگویند ارائه فهرست متعدد برای اصولگرایان را نمیپسندند؛ «ضمن اینکه ارائه فهرستهای متعدد اصولگرایان برای انتخابات مجلس را نمیپسندیم». این یعنی اینکه با یک فهرست، اما طبق مدل ما وارد بازی انتخابات شوید.
جبهه پایداری و جریانهای نزدیک به او مانند ایثارگران، جمعیت رهپویان و… دنبال این هستند که زاکانی را جایگزین لاریجانی در مجلس آینده کنند؛ برای همین همه تلاش خود را خواهند کرد تا اکثریت را در مجلس آتی به دست بگیرند، مبادا قالیباف به جای لاریجانی بنشیند. تأکیدشان برای تحمیل الگویی که از آن چهرههایی مانند نبویان، زاکانی، رسایی، آقاتهرانی و… بیرون بیاید نیز در همین راستاست.
زاکانی سودای ریاستجمهوری دارد؛ سال ۹۶ برای انتخابات ریاستجمهوری ردصلاحیت شد، اما همچنان این شانس را دارد که به عنوان نماینده مجلس تأیید صلاحیت شود و اگر بتواند ریاست مجلس را هم در دست بگیرد، دیگر بخش زیادی از راه را آمده است و میتواند امیدوار باشد برای ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۴ در انتخابات ریاستجمهوری تأیید صلاحیت شود. نکته جالب این است که زاکانی سال ۸۴ رئیس ستاد قالیباف شده بود. قالیباف آن زمان ضمن معرفی زاکانی، ابراز امیدواری کرده بود که با انسجام و هماهنگی خوبی که در مجموعه ستادهای استانی دیده میشود، زاکانی بتواند در فرصت باقیمانده تا زمان انتخابات، در پیشبرد امور ستاد موفق باشد. حالا رئیس ستادش بدل به رقیب امروزش شده است.
روز گذشته جواد آرینمنش، نماینده اصولگرای ادوار هفتم و هشتم مجلس، به ایلنا گفته است: «زاکانی میخواهد جایگزین لاریجانی شود. آیا واقعا انصاف است که در پایان سه دور نمایندگی و ۱۲ سال ریاست بر مجلس، اینگونه از زحمات او قدرشناسی کنیم؟ و بعد فضای سنگینی ایجاد کنیم که ترجیح دهد کنار بنشیند؟ کنارنشستن که راحتتر است تا آمدن به میدان و زخمزبان شنیدن؛ بنابراین منظورم اشاره به ماجرایی است که با کناررفتن آقای لاریجانی عدهای آمدند شیرینی پخش کردند و بعد هم برنامهریزی کردند که جریان اصولگرا سه نفر را برای شهرستان قم در فهرست خود بیاورد. واقعا علی لاریجانی با کدامیک از افرادی که در فهرست آمدهاند، قابل قیاس است؛ این یعنی بیراههرفتن جریان اصولگرا در گزینش و انتخاب».
اصولگرایان قم دوپاره شدهاند؛ بخشی از آنها سه نفر را بهعنوان نامزد انتخابات آتی معرفی کردهاند که یکی از چهرههای آن زاکانی است که هیچ ربطی به حوزه انتخابیه قم ندارد و دو نفر دیگرشان احمد امیرآبادیفراهانی و مجتبی ذوالنور، نمایندگان فعلیاند. آرینمنش گفته است: «بهعنوان یک فرد اصولگرا میگویم در جریان اصولگرا سلایق مختلفی حضور دارند؛ اما متأسفانه در سالهای اخیر طیف افراطی جریان اصولگرا ازجمله جریان پایداری، خودشان را قیم اصولگرایان میدانند و در بستن فهرستها در حال مبادرت به یک تمامیتخواهی هستند و در فهرستهایی که درحالحاضر در شهرستانها و استانها در حال بستهشدن است، یک طیف رادیکال جریان اصولگرا تلاش میکنند ابتکار عمل را به دست بگیرند. از دولت احمدینژاد در این اردوگاه انشقاق ایجاد شد و طیف افراطی جریان اصولگرا که عمدتا پایداریها در رأس آن قرار دارند و در برخی موارد رهپویان و ایثارگران هم در کنار آنها قرار میگیرند، از ظرفیتهای برخی نهادها هم سود میجویند».
او گفته است: «همچنان که در انتخابات شوراهای گذشته با همین شیوه افراطی وارد میدان شدند و انتخابات را در بسیاری از جاها از دست دادند و جریان اصلاحات موفق و پیروز انتخابات شد، چهبسا در این نوبت هم با تمامیتخواهی باعث شوند طیف اصولگرا با تعدد لیستها مواجه شود و قطعا این اتفاق در اکثر شهرستانها در حال افتادن است که با تعدد لیستها مواجه شود و در این صورت با وجود اینکه ممکن است اصولگرایان در خیلی جاها اکثریت را هم داشته باشند، ولی انتخابات را واگذار کردند؛ مثل مشهد در انتخابات شوراها که اصولگرایان آمار اکثریتی داشتند؛ اما در عین اکثریت، انتخابات را به دلیل تفرق و تعدد لیستها واگذار کردند». /شرق