سیاسی

روایت علی مطهری از جدیدترین نامه‌اش به رهبر انقلاب

خبرهای فوری: مطهری با بیان اینکه دراین خصوص نامه‌ای خدمت رهبری نوشتم و اشکالات را خدمت ایشان بیان کردم، گفت: به همراه جمعی از نمایندگان نیز نامه‌ای به هیات رئیسه مجلس نوشته ایم که در جلسه‌ای غیرعلنی این موضوع بررسی شود، ولی هنوز ترتیب اثر داده نشده است.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، علی مطهری گفت: نتیجه ضعیف شدن مجلس یکی نفوذ استعمار خارجی است و دوم ظهور استبداد داخلی. تجربه دولت دکتر مصدق را به خاطر داریم که زمانی که مصدق مجلس را منحل کرد از آنجا بود که دولت خودش منقرض شد.
علی مطهری، نماینده تهران در نطق میان دستور خود به حوادث تلخ آبان ماه اشاره کرد و گفت: حوادث تلخ آبان ماه نشان داد که سران قوا نبض جامعه را در دست ندارند و تصمیم بدی که گرفته شد و اجرای بدتری که انجام شد متاسفانه این حوادث تلخ را بوجود آورد.

وی افزود: تحلیل غلط هم نباید کرد، نباید مسائل را به گردن منافقین و سلطنت طلبان بیاندازیم، اگرچه آن‌ها وسط داستان وارد شدند و سوءاستفاده کردند، ولی طبق اعتراف نها‌های اطلاعاتی خودمان، توده فقیر جامعه جامعه بودند که معترض شدند و باید فکری به حال آن‌ها بکنیم.

مطهری با بیان اینکه اگر جامعه در شرایط عادی بود جای داشت رئیس جمهور را استیضاح کنیم، خاطرنشان کرد:، اما در شرایط خاص هستیم و حداقل کاری که مجلس می‌تواند بکند این است که وزیر کشور را به عنوان مسئول اصلی این تصمیم استیضاح کند و انشاالله این کار انجام می‌شود.

نماینده تهران با تاکید براینکه باید کمک‌هایی به مردم شود، ادامه داد: باید سهمیه ویژه بنزین برای نوروز یا مناسبت‌های دیگری در نظر گرفته شود تا حدودی در مردم تسکین پیدا کند یا در بودجه ممکن است بتوانیم تغییراتی ایجاد کنیم.

مطهری با بیان اینکه جایگاه مجلس تضعیف شده است، افزود: این مساله‌ای بدیهی است و نتیجه ضعیف شدن مجلس یکی نفوذ استعمار خارجی است و دوم ظهور استبداد داخلی. تجربه دولت دکتر مصدق را به خاطر داریم که زمانی که مصدق مجلس را منحل کرد از آنجا بود که دولت خودش منقرض شد.

وی تصریح کرد: مجلس در دوره دهم از دو ناحیه تضعیف شد یکی از طرف مجمع تشخیص و دوم از طرف شورای هماهنگی سران قوا. می‌دانیم که مجمع تشخیص تبدیل به شورای نگهبان دوم شد که مصوبه مجلس را از نظر انطباق با سیاست‌های کلی نظام بررسی می‌کنیم بعد به شورای نگهبان گزارش می‌دهد و آنجا هم بدون بررسی به مجلس می‌فرستند و ما ملزم به اصلاح هستیم. حتی اگر ما اصلاح نکنیم خودشان در مجمع اصلاح می‌کند یعنی مصوبه مجلس را دست می‌برند و اصلاح می‌کند.

مطهری گفت: استناد به بند دوم اصل ۱۱۰ قانون اساسی برای اینکه مغایرت با سیاست‌های کلی به معنای مغایرت با قانون اساسی است تفسیر درستی نیست. راه حلش این است که نماینده یا نمایندگان مجمع حین برسی لایحه یا طرحی در مجلس در کمیسیون یا صحن حاضر شوند و نظر بدهند و در نهایت آنچه نمایندگان تصمیم بگیرند نهایی باشد و حق بررسی مصوبه مجلس را ندارند این راه حل قضیه است این طور دست و بال مجلس را بستند مشکل ایجاد کرده است.

مطهری با بیان اینکه دراین خصوص نامه‌ای خدمت رهبری نوشتم و اشکالات را خدمت ایشان بیان کردم، گفت: به همراه جمعی از نمایندگان نیز نامه‌ای به هیات رئیسه مجلس نوشته ایم که در جلسه‌ای غیرعلنی این موضوع بررسی شود، ولی هنوز ترتیب اثر داده نشده است.

مطهری ادامه داد: با همین بهانه و تفسیر است که الان لوایح پالرمو و سی اف تی در مجمع نگه داشته شده است درحالیکه تا بهمن ماه بیشتر وقت نداریم والا وارد لیست سیاه خواهیم شد و مشکلاتی برای کشور ایجاد می‌شود. اینگونه بستن دست مجلس به صلاح نیست ما از نهاد مجلس دفاع می‌کنیم خواه در آینده باشیم یا نباشی.

وی تاکید کرد: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا هم برای تصمیمات فوری در شرایط تحریم‌ها شکل گرفت، اما الان وارد هرگونه تصمیم گیری می‌شود، این شورا باید منحل شود.
نماینده تهران در ادامه، انتخابات را آزمون بزرگی برای ملت دانست و گفت: میزان مشارکت مردم بسیار مهم است، مشارکت بالا می‌تواند تغییر رفتار آمریکا و رروپا را داشته باشد. ما باید دنبال افزایش مشارکت باشیم قطع نظر از اینکه چه کسانی یا گروهی پیروز می‌شود باید نگاه ملی داشته باشیم.

مطهری گفت: ضدانقلاب درحال تبلیغ است که شرکت نکنید، فایده ندارید راه اصلاح بسته است، این اشتباه است مردم باید به طور وسیع شرکت کنند، مشارکت ۷۰ درصدی دهان آمریکا و اروپا را می‌بندد، صندوق رای تنها راه اصلاح امور است.

این نماینده مجلس با هشدار نسبت به اینکه نباید مردم را تقسیم به انقلابی و غیرانقلابی، کنیم گفت: این کار درستی نیست. سخن رهبری هم این نبود، نظر رهبری توجه به توان داخلی و داشتن اعتماد به نفس بود نه اینکه بگوییم عده‌ای انقلابی و عده‌ای غیرانقلابی هستند، این تفسیر درستی نیست باید بگوییم همه مردم انقلابی هستند.

وی تاکید کرد: ملاک اسلام است نه انقلاب. آن دعوایی که شهید مطهری با گروه فرقان داشت همین بود. آن‌ها می‌گفتند اسلام انقلابی ایشان می‌گفتند انقلاب را باید اسلامی کنیم. /خبرآنلاین

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا