چه گروهی میخواهد جامعه روحانیت را کنار بزند؟
خبرهای فوری: اگر اصولگرایانی که در حال تدارک فعالیتهای انتخاباتی اصولگرایان هستند، به اعضای جامعه روحانیت مبارز بیتوجهی کنند و آنها را از مناسبات انتخاباتی حذف کنند، شک نکنید اصولگرایان با چند لیست مختلف وارد فضای انتخاباتی خواهند شد که شکستشان در چنین حالتی قطعی است.
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، حالا حسن بیادی فعال سیاسی اصولگرا هم گفته است: هر گروهی از اصولگرایان که تمایلی برای ورود جامعه روحانیت مبارز به مباحث انتخاباتی ندارند، مسئول و مقصر اصلی انشقاق و در پی آن شکست احتمالی اصولگرایان در انتخابات آینده معرفی خواهد شد.
جامعه روحانیت مبارز بارها در این سالها تلاش کرده به روزهای اوج خود بازگردد؛ به زمانی مانند دهههای ۶۰ و ۷۰ که هم تکمحور وحدت در جناح راست آن زمان بود و هم فهرستهای انتخاباتی زیر نظر او بسته میشد. بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی با بیان اینکه البته خبرهایی مبنی بر به حاشیه کشیده شدن جامعه روحانیت مبارز شنیده میشود، تأکید کرد: باید گفت: اگر اصولگرایانی که در حال تدارک فعالیتهای انتخاباتی اصولگرایان هستند، به اعضای جامعه روحانیت مبارز بیتوجهی کنند و آنها را از مناسبات انتخاباتی حذف کنند، شک نکنید اصولگرایان با چند لیست مختلف وارد فضای انتخاباتی خواهند شد که شکستشان در چنین حالتی قطعی است.
جامعه روحانیت اخیرا اعلام کرده بود که یک مدل و الگوی انتخاباتی برای انتخابات مجلس آتی در نظر دارد که اجرائی شدن آن منوط به خواست و همگرایی جریانهای اصولگرایی ذیل چتر این جامعه است. اگرچه درباره جزئیات این الگو و مدل هیچ وقت صحبتی نشده است. به نظر میرسد به جز جبهه پیروان خط امام و رهبری و یکی، دو شکل کماثر اصولگرا جریانهای دیگر چندان تمایلی به رفتن ذیل چتر جامعه روحانیت ندارند.
جامعه روحانیت در این سالها صرفا یک عضو با رأی برابر در جریانهای ائتلافی بوده و نظرش قاطع و ساطع نبوده است تا جایی که وقتی فهرست اصولگرایان تهران در انتخابات مجلس فعلی از ورود به پارلمان باز ماند، سخنگوی جامعه روحانیت گفت که ما میدانستیم این فهرست رأی نمیآورد، اما چارهای جز تمکین نداشتیم، چون فقط یک حق رأی داشتیم! همان زمان جبهه پایداری و جریانهای نزدیک به او سهم قابل توجهی بیش از وزن و جایگاه خود در فهرست گرفته بودند سهمی که با اعتراض برخی چهرههای قدیمی و سنتیتر اصولگرا مانند حسن غفوریفرد که از فهرست جا مانده بود روبهرو شد… همان وقت تلویحا گفته شد که جبهه پایداری تهدید کرده بود در غیر این صورت بازی را بر هم زده و با فهرست جدا خواهد آمد.
به نظر میرسد مورد مشخص مورد اشاره بیادی ماجرای کنارزدن جامعه روحانیت جبهه پایداری است که علنا نه تنها در جلسات شورای وحدت شرکت نمیکند بلکه به روند ائتلاف هم میتازد و معتقد است برای خود یک الگو و مدل وحدت دارد که انتظارش این است که دیگر اصولگرایان از مدل وحدت او پیروی کنند. قائممقام این جبهه اخیرا در حمله تندی به اصولگرایان گفته بود: در فهرستی که اصولگرایان را معرفی کردیم، طرفدار برجام را گذاشتهایم کنار مخالف صددرصد برجام و به مردم دادیم که به ما رأی بدهید. مردم میگویند شما اصولگراها دکان باز کردهاید یا ما را مسخره کردهاید یا واقعا اعتقادتان است که در موضوعی مانند برجام به یک همفکری نرسیدهاید. به این برادران میگوییم این فهرست رأی نمیآورد، در جواب به ما گفتند بازیبههمزن هستید. نتیجه حرفنزدن ما چه شد؟ آنجایی که حرف زدیم و از ارزشها دفاع کردیم و فهرستی روبهروی هم دادیم، ۱۶، ۱۷ نفر از فهرست جبهه پایداری وارد مجلس شد، اما آنجایی که سکوت کردیم، شکست خوردیم. در آخرین دوره مجلس انتقاد ما به فهرست واحد اصولگرایان این بود که چرا باید سهمخواهی شود یا چرا فردی که کسی آن را نمیشناسد، فقط به این دلیل که از فلان حزب است باید وارد فهرست شود؟ یا دست کم کف اصولگرایی را نداشته باشد، اما ما گفتیم اگر ما بازیبههمزن هستیم؛ پس سکوت میکنیم که نتیجهاش شکست همه ۳۰ نفر بود. متأسفانه ادعای اصولگرایی داریم، اما طبق اصول عمل نمیکنیم، شکستها و ضعفهایمان هم از اینجاست، بالاخره اصولگرایی چه چیزی برای انتخابات و… دیکته میکند. برای مثال فردی که اهل لابی و جزء اصولگراها بوده، در فتنه هم به آقای موسوی رأی داده است. شما انتظار دارید بنده و ایشان برای فهرست انتخاباتی به یک فهرست واحد برسیم…. وقتی لیدر فهرست اصولگراها در انتخابات قبلی و الان ادعایی هم دارد، از برجام دفاع کرده است و اینقدر فهم سیاسی نداشته که این برای نظام خسارت است. ما آدمبده میشویم، ما بازیبههمزن میشویم؛ چون میگوییم نمیشود و آن دوست اصولگرا هم امضای کری را به عنوان تضمین قبول میکند».
زمان تسویهحساب درون نظام نیست
غلامرضا مصباحیمقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه نیروهای سیاسی باید کاملا هوشیار باشند و در خدمت پازل دشمن نباشند، گفت: برای اینکه این اتفاق بیفتد ما نیازمند همدلی، همنوایی و انسجام ملی هستیم و باید مجموعه سازوکارهای جناحها و گروههای سیاسی به سمت مصالح ملی برود و خصوصا در این شرایط هرگونه اقدامی در جهت حمله به جناحها و نیروهای سیاسی مقابل، به خیال آنکه مجلس آینده را به دست بگیرند و اکثریت مجلس را کسب کنند، خطای بزرگی است. حتما در آستانه انتخابات مقام معظم رهبری، پیام خواهند داد و مردم را به مشارکت حداکثری در انتخابات دعوت خواهند کرد و رسانه ملی هم باید در این راستا حرکت کند. مبادا در این مورد اشتباهی رخ دهد که تصور کنیم اگر جناحی را تضعیف کنیم، جناح دیگری پیروز میشود که این در دعوای انتخاباتی اشتباه بزرگی است و «نه» به هر دو جناح را به دنبال خواهد داشت و معتقدم که در این مورد خیلی باید هوشیار باشیم. شرایط امروز، شرایط تسویهحسابهای درون نظام نیست و الان ما خطر را بیخ گوش خودمان احساس میکنیم و با جنگ نرم و جنگ اقتصادی که دشمن علیه ما انجام میدهد، باید به سمت گذشت و ملاحظه یکدیگر برویم و اگر میخواهیم توانایی خودمان را نشان دهیم، به جهات مثبت خودمان اشاره کنیم و نه جهات منفی رقیب؛ تخریب رقیب خدمت به خود نیست. /شرق