سیاسی

برجام تصمیم نظام بود یا نبود؟

خبرهای فوری: واکنش‌ها به ادعاهایی که مخالفان دولت در رسانه ملی و رسانه‌های وابسته به خود در ماجرای برجام دنبال می‌کنند ادامه دارد.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، حسین شریعتمداری در گفت‌وگو با یورونیوز و مستند «اتم» که به تازگی از صداوسیما پخش شده مدعی شده‌اند که مقام معظم رهبری در جریان امضاشدن برجام نبوده‌اند. آنها منکر این هستند که برجام تصمیم نظام بوده و قصد دارند تا آن را در حد یک دعوای جناحی تقلیل دهند؛ خطی که از همان ابتد رفته و هنوز هم دنبال می‌کنند.
حجت‌الاسلام محسن غرویان در واکنش به جوسازی‌های برخی دلواپسان دراین‌باره گفته است: صحبت‌هایی که اخیرا درباره مخالفت رهبری با برجام یا اطلاع‌نداشتن ایشان از امضای برجام از سوی برخی چهره‌های سیاسی مطرح می‌شود، درواقع توهین به ایشان و جایگاه رهبری است. برجام یک توافق‌نامه بسیار مهم بود و بدون‌شک زیر نظر رهبری و با تأیید ایشان دنبال شد و به امضا رسید. حتی برجام در مسیر قانونی پیش رفت و به تأیید مجلس رسید. چطور با اینکه این مراحل طی شده، باز هم عده‌ای با تندروی می‌گویند برجام تصمیم نظام نبوده است؟… متأسفانه برخی از افراد اظهارنظراتی می‌کنند که خلاف واقعیت است. غرویان گفت: افرادی هستند که سعی می‌کنند تا به نوعی خود را سخنگوی رهبری معرفی کنند. معظم‌له بارها فرمودند، آنچه را که بیان می‌کنند در ظاهر و باطن یکسان است. این یعنی ایشان نیاز به سخنگو ندارند، بنابراین ادعاهای برخی افراد بی‌اساس و بی‌دلیل است. وی با بیان آنکه این‌گونه نظرات تأثیری در مسیر دیپلماسی دولت و شخص وزیر خارجه ندارد، به مصاحبه اخیر حسین شریعتمداری با یورونیوز و انتقاداتش از برجام هم کنایه‌ای زد و افزود: در دنیای ژورنالیستی ممکن است اظهاراتی هم صورت گیرد، اما تأثیری در مسیر دولت ندارد. مسیر دولت در سیاست خارجی بهترین راهی است که در شرایط فعلی می‌تواند مشکلات ایران در سطح منطقه و جهان را حل‌وفصل کند و مطمئن باشید که دولت هماهنگ با رهبری حرکت می‌کند.
عباس سلیمی‌نمین اصولگرا هم با اشاره به اینکه در ارتباط با تمهیدات کلان در چنین سطحی تصمیم به تأیید کلیت نظام می‌رسد، گفته است: صحیح است که گفت‌وگو با ۵+۱ و برجام سیاست کلان نظام بوده است و برای اینکه بتوانیم فشار تحریم‌ها را از دوش مردم برداریم، مذاکراتی را آغاز کردیم. این مذاکره نه بر نظام تحمیل شد و نه امری غیرمحتمل بود.
درواقع نظام آگاهانه در این مسیر قرار گرفت …، البته که آقای ظریف به‌عنوان مذاکره‌کننده ارشد نظام مورد تأیید و حمایت رهبری بود … ابزار نظام دولت آقای روحانی است و نباید بیشتر از توان این ‌دولت انتظاری از او داشته باشد …، البته باید به این امر عنایت داشته باشیم که امروز بیش از اینکه بخواهیم ضعف‌های هیئت مذاکره‌کننده را به رخ بکشیم و دولت را محکوم کنیم باید نسبت به نظام بین‌المللی که امروز در حال گرایش به فاشیسم و ناسیونالیسم افراطی است خصم‌ داشته باشیم. اینکه برای بررسی ضعف‌های مذاکره کار کارشناسی انجام شود خوب است، اما نه‌اینکه برخی بخواهند دعوا را از سطح منازعات بین‌المللی به داخل بکشانند و درگیر کشمکش‌های سیاسی شویم.
اکبر ترکان هم اخیرا درهمین‌باره گفته بود: برجام تصمیم نظام بوده است و هرگونه صحبتی از این جنس تنها منجر به گسترش تفرقه می‌شود. مشکل ایجادشده در رابطه با برجام به دلیل اقدامات ترامپ است. او از توافق هسته‌ای خارج شده و در حال بسیج‌کردن جهان علیه ایران است. متأسفانه به‌‌جای آنکه فریادهایمان را بر سر آمریکا بکشیم، به جان یکدیگر افتاده‌ایم.
ما نباید فراموش کنیم که آمریکا دارای قدرت اقتصادی است و تحریم‌ها نیز تا حدی بر اقتصاد ایران فشار می‌آورند. ما باید مقاومت کنیم، به شکلی که در اقتصاد باید مقاوم‌سازی انجام شود تا آثار مخرب تحریم کاهش یابند. این همان اقتصاد مقاومتی است. متأسفانه صداوسیما گاهی شیطنت می‌کند. آیا اینکه فردی مدام بر زخم خود نمک بپاشد، نشان می‌دهد که این شخص دارای عقل سلیم است؟ این روزها مصائب و معضلاتی در کشور ایجاد شده‌اند که برخی تلاش می‌کنند تمامی مسئولیت آنها را متوجه مقام معظم رهبری کنند و برخی دیگر نیز همین رویکرد را در برابر دولت در پیش گرفته‌اند. نمی‌توان گفت که اصلا رهبری در جریان امور نبوده‌اند و دولت به دور از چشمان رهبری مخفیانه توافقی را امضا کرده است. این صحبت، هم دروغ و هم نسبت ناروادادن به جایگاه رهبری است. این افراد و طیف‌ها که این‌گونه شیطنت می‌کنند، فارغ از بحث خروج ترامپ از برجام و سیاست‌های ضدایرانی او، بستر را برای تسویه‌حساب سیاسی با رئیس‌‌جمهوری مناسب دیده‌اند. بنابراین باید توجه خود را صرف مقابله با سیاست‌های تخریبی آمریکا کنیم و در داخل نیز از ایجاد تشتت بپرهیزیم. به یکدیگر اتهام‌ نزنیم تا ضمن حفظ یکپارچگی توان مقاومت را داشته باشیم. علی مطهری، نماینده مجلس، درباره مستند داستان اتم که از صداوسیما پخش شد گفته بود که این مستند با زیرکی مذاکره‌کنندگان برجام را یک طرف قرار داد و مقام رهبری را طرف دیگر. گویی مذاکره‌کنندگان راه خودشان را می‌رفته‌اند و رهبری هم راه دیگری داشته‌اند. این در حالی است که شروع مذاکرات و محتوای آن و امضای برجام همه با نظر مقام رهبری بوده است و نباید حساب ایشان را جدا کرد. اگر رهبر انقلاب توصیه‌هایی داشته‌اند، این، وظیفه یک رهبر و روش رهبری است که همیشه ایدئال‌ها و سقف مطالبه را اعلام کند تا مذاکرات به نفع ما پیش برود، والا احتمالا خود ایشان هم می‌دانستند که طرف مقابل زیر بار برخی از این توصیه‌ها نمی‌رود و تا آنجا که زورمان می‌رسد پیش می‌رویم.
مدیرمسئول کیهان اخیرا درباره اینکه «برجام با نظر مقام معظم رهبری، امضا و اجرا شد» به یورونیوز گفته: این یک نوع دروغ‌پردازی است. از نوع دروغ‌های شاخدار هم است. تمام نظرات حضرت آقا هست که گفته‌اند این موارد باید در مذاکرات رعایت می‌شد. ولی آقایان رعایت نکردند. بنابراین چگونه می‌توانند بگویند برجام نتیجه نظر و تصویب رهبری است؟ مسئولیت برجام با دولت است. /شرق

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا