وی ادامه داد: فردی که در شهر بود از فضای بهداشت و کسب و کار و رفاه بیشتری برخوردار و او که در روستا بود از این امکانات محروم بود. شاید یادمان رفته الان برق و آب به وفور به همه جا رسیده است، اما آنها که در روستا بزرگ شدند خاطرشان هست که وقتی میگفتند در این روستا دو سال دیگه برق میآید چه قدر نشاط ایجاد میشد.
رئیس جمهور افزود: جاده آسفالتی نه، بلکه جاده معمولی یک آرزوی بزرگ بود. روستاهایی بود که حدود چهل تا پنجاه سال پیش در یک فصلهایی امکان نداشت تردد در آنها صورت بگیرد و در یک فصلهایی فقط ماشینهای شاسی بلند رفت و آمد میکرد. گاز که اصلا در روستا نبود.
وی گفت: انقلاب اسلامی این مسیر را برای ما هموار کرد. مقداری هم تکنولوژی این مسیر را هموار کرده است، الان کل دنیا را میگویند دهکده جهانی. شما در این انتخاباتها میبینید که اولین علامت پیروزی را روستاها اعلام میکنند. اولین رایها برای روستاهای بسیار کوچک است همان رای میشود معیار تا رای تهران شمرده شود، این نکته مهمی است.
روحانی گفت: ارتباطات مردم چنان به هم نزدیک شده است که آگاهی مردم روستای ما امروز به اندازه شهر و گاهی بالاتر است. امروز در دانشگاهها هم همینطور است بسیاری از نخبگان، اساتید و طلاب و مراجع بزرگ ما روستایی بودند.
وی با اشاره به وضعیت روستاها در ابتدای پیروزی انقلاب گفت: کمبودها در روستاها زیاد و مشکلات مردم بسیار بود و باید خدمات بسیاری به روستاها میدادیم. جهاد سازندگی بسیاری از خدمات را انجام میداد. نیروهای انقلاب هم همه جا بودند و خدمت رسانی میکردند.
رئیس جمهور تصریح کرد: من بسیار افتخار میکنم که در دولت یازدهم و دوازدهم یکی از دستاوردهای ما توسعه روستاها بوده است. قبلا این کار میشده، اما توسعه در دولت یازدهم سرعت بیشتری گرفت.
وی با طرح این پرسش که ” چرا باید روستا را احیا کنیم؟ ” گفت: پاسخ اولیه اش مشخص است، آنها هم دارای حقوق برابر هستند، اما پاسخ بعدی این است که اگر روستا آباد نشود شهرها را نابود کردیم. روستا آباد نشود مهاجرت و حاشیهنشینی ایجاد میشود.