مهدی حاجتی منتخب مردم در شورای شهر شیراز به زندان و تبعید محکوم شد مسیرشـورا تا زندان
خبرهای فوری: مروز رفتم شورا، وسایل شخصی مهدی رو از دفتر کارش برداشتم و کلید اتاقش را تحویل دادم: یه تابلوی نقاشی از کودکان افغانستانی که از نمایشگاه «هزار آرزو، یک درنا» خریده بود. و کار دست زنان سرپرست خانوار که با کمک گروه «نخ و سوزن» تولید میکنند و میفروشند.
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، آنچه خواندید توئیت مصیب حاجتی، برادر مهدی حاجتی عضو ـ حالا سابق ـ شورای اسلامی شهر شیراز است که به دلیل آنچه حمایت از بهائیان عنوان شده است، روانه زندان شده و عضویت او در شورای شهر ملغی شد.
مهدی حاجتی مهرماه سال گذشته پس از انتشار توئیتی درباره پیگیری بازداشت دو شهروند بهایی در این شهر بازداشت شد. او در آن توئیت نوشته بود: «ده روز گذشته را به هر دری زدهام تا دو دوست بهایی بازداشتشده آزاد گردند و به نتیجه نرسیدهام».
حاجتی پس از ۱۰ روز حبس به قید وثیقه آزاد شد، اما مدتی از حضور در جلسات شورای شهر منع شده بود تا اینکه زهره رستگاری، همسر مهدی حاجتی روز ۱۲ مردادماه نوشت: «ساعتی پیش ماموران با حضور در منزل ما، همسرم مهدی حاجتی را برای اجرای حکم یک سال حبس به زندان منتقل کردند. دیروز پیامکی مبنی بر صدور حکم به دست ما رسید و امروز اجرا شد.»
در حالی که مهدی حاجتی به خاطر حمایت از دو بهایی به زندان رفته است، فرماندار شیراز از مشخص شدن جایگزین او در شورای این شهر خبر داد.
محمدرضا امیری، یکشنبه ۲۰ مرداد با اعلام این خبر گفته بود؛ از دومین عضو علیالبدل این شورا برای جایگزینی دعوت شد که این شخص نپذیرفت و دوباره از نفر سوم که محمدتقی تذروی است دعوت شد و بنا است در اولین جلسه آینده این شورا معارفه و رسما جایگزین حاجتی شود.
حاجتی کیست؟
مهدی حاجتی متولد سال ۱۳۵۸ در نورآباد ممسنی استان فارس، و از اعضای اولیه عضو شورای پنجم اسلامی شیراز است. او از فعالان سیاسی اصلاحطلب و نایبرئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک و نیز عضو کمیسیون حقوق شهروندی شورای شهر شیراز بود. حاجتی در فعالیتهای خود بیشتر بر مبارزه با فساد و تقویت حقوق شهروندی متمرکز بوده است.
در مهرماه ۱۳۹۷ خبرگزاریها اعلام کردند او به دلیل حمایت از بهائیان بازداشت شدهاست. بازداشت حاجتی باعث ایجاد اعتراضاتی در داخل و خارج ایران شد. مهدی حاجتی متاهل است و دو فرزند دارد.
واکنشها
بازداشت مهدی حاجتی، واکنشهای منفی صریح دو نماینده مجلس را در پی داشت. بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس در توئیتر خود نوشته بود: «مهدی حاجتی مقابل تخریب اماکن تاریخی شیراز، برای توسعه حرم شاهچراغ ایستاد و تهدید به پروندهسازی شده بود. بازداشت او به بهانه دفاع از حقوق شهروندی گروهی از مردم، قابل پذیرش نیست. اجازه ندهیم دهان منتقدان پاکدست و دلسوز را با اتهام ببندند. در صورت ادامه بازداشت، بیشتر با مردم حرف میزنم.»
عبدالکریم حسینزاده، نماینده اهل سنت نقده و اشنویه نیز در دو توئیت نوشته بود: «قطعا رئیس مجلس در قبال اعضای مجلس و شورای شهر که انتخابات آن زیر نظر وی است مسئول است، دیروز سپنتا نیکنام، امروز مهدی حاجتی، تا کجا باید بیحرمتی به رای ملت را شاهد بود؟ اگر در زودترین زمان ممکن آزادی وی [مهدی حاجتی] محقق نشود، شک نکنید که در جلسه علنی مجلس ساکت نمینشینیم.»
«مهدی حاجتی، از شریفترین اعضای شورای شهر در تمام ایران است که به معنای واقعی نمایندگی تمامی شهروندان شهرش را دارد، نمیتوان به آینده امیدی داشت جز با مدارا و مدنیت، به خداوندگار حق که آینده ایرانیت ما تنها در گرو با هم بودن همگی ما با هم است، کاش این مهم را دریابیم.»
همچنین عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در واکنش به این بازداشت گفته بود: «توئیت آقای حاجتی، متنی انسانی و منصفانه بود. درخواست دادرسی عادلانه برای هر فرد ایرانی بیش از آنکه دفاع از آن فرد تلقی شود، دفاع از کشور و قانون است. ظاهرا قوه عاقلهای بر اداره امور در برخی از حوزهها وجود ندارد. این رفتار در هر شرایطی بهویژه شرایط کنونی باورناپذیر و غیرقابل قبول است.» /روزنامه همدلی
آقای عبدی شما پرونده ات و اوضاع اخلاقیت چنان تعریفی ندارد با ملک فهد و غربیها زیادحال کرده ای ساکت باش
اما حجتی هم اگر از حق شهروندان در شهرداری وشورای شهر دفاع کند دست مریزاد دارد
و نماینده ی مجلس از استان فارس دستش درد نکند ازشهروندان حمایت بکند
به شورای نقده و اشنویه هیچ ربطی ندارد مگر از مشکلات شهروندان بهایی اصفهان خبرداشته باشند
آقای حجتی اگرمشکلات شهروندان قضا یی بوده که باید ازمجرای قانونی حل شود باز دست مریزاد
اگرهم مساله ی دیگری بوده که قانون….