به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، محمود عباس زاده مشکینی در نشست علنی نوبت عصر امروز در جریان بررسی صلاحیت حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی امور خارجه دولت سیزدهم گفت: تحقق سیاست آسیامحور در برنامههای امیرعبداللهیان قرار دارد.محمود عباس زاده مشکینی ضمن اشاره به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص برنامههای وزیر پیشنهادی گفت: ایشان ضمن معرفی خود در جلسهای و ارائه سوابق تحصیلی و کاری، برنامهها و رویکردهای وزارت امور خارجه را در صورتی که با اعتماد نمایندگان مردم کسب کند، تشریح کرد.
نماینده مردم مشکین شهر اظهار کرد: امیرعبداللهیان دارای مدرک تحصیلی دکتری روابط بین الملل از دانشگاه تهران است. وی در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه و دانشگاه تهران تدریس میکند و استاد راهنمای رسالههای دکتری دانشجویان زیادی است.
وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی امور خارجه کار در این وزارتخانه را از سطح کارشناسی شروع کرده، از جمله معاونت و ریاست اداره، مدیرکل امور خلیج فارس، معاونت آفریقا، معاونت سفارت ایران در بغداد، سفیر کشورمان در بحرین و عضویت در هیات مذاکره ایران و کشورهای اروپایی و ریاست کمیته سیاسی این هیات در بغداد و سایر کشورهای دیگر بوده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: وی در کارنامه خود سابقه همکاری تنگاتنگ با شهید عزیز سردار سلیمانی دارد. برنامههایی که امیرعبداللهیان در کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه کرد، تاکید بر تلاش برای تحقق سیاست خارجی متوازن و فعال و هوشمند دارد.
عباس زاده مشکینی گفت: وی بر مبنای آنچه در کمیسیون ارائه کرد، باید براساس ظرفیت تمام کشورهای دنیا نقشه راهی برای ارتقا و تحکیم روابط با همه کشورهای دنیا داشته باشد. کشورهایی که به احترام متقابل و منافع متقابل اعتقاد داشته باشند، باید در اولویت قرار بگیرند.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس یازدهم اظهار کرد: تحقق سیاست روان، تسهیل گر و هم افزا با کشورهای همسایه خصوصاً مسلمان دارای اهمیت است. تحقق سیاست آسیامحور از دیگر نکاتی است که وی بر آن تاکید دارد. در واقع سیاست تک قطبی گری در دنیا به پایان رسیده و دهه آتی زمان ظهور و بروز قدرتهای متکثر و مستقل به ویژه در آسیا است.
وی تصریح کرد: ارتباط دوجانبه و چندجانبه با قدرتهای آسیایی و همسایگان خصوصا کشورهای مستقل، تبدیل سیاست خارجه انفعالی به سیاست فعال و… از دیگر نکاتی بود که امیرعبداللهیان بر آن تاکید داشته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: وی از سال ۹۵ دستیار رئیس مجلس در امور بین الملل بوده است؛ در زمان وی اقدامات خلاقانهای برای توسعه روابط پارلمانی انجام شده است، زیرا گاهی اوقات روابط پارلمانی گره گشاتر از روابط رسمی به شمار میرود، لذا در کمیسیون به نمایندگان قول داد برای تغییر و تحول در سیاست خارجی به ویژه سیاست رسمی کشور از این ظرفیت استفاده کند.
عباس زاده مشکینی افزود: فعال سازی بازارچههای مرزی و تعامل با کشورهای همسایه، بهره گیری از فرصت اتحادیه اقتصادی اورآسیا، پرداختن به حضور فرصت محور ایرانیان خارج از کشور و بهره گیری از دانش و سرمایه آنها و ایجاد پل ارتباطی برای حضور مستمرشان در کشور و مشارکت آنها در توسعه پروژههای عمرانی، توجه به فعلیت رساندن ظرفیتهای سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برای تعمیق و توسعه ارتباطات اقتصادی از جمله اولویتهای اعلامی وزیر پیشنهادی است.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس یازدهم گفت: وی تاکید کرد پس از استقرار در وزارت امور خارجه برای استفاده از ظرفیتهای خارجی برای واردات واکسن، استفاده از یافتههای خارجی و همچنین معرفی ظرفیتهای داخلی در مهار کرونا و استفاده از ظرفیتهای خارجی برای واکسینه کردن استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای وی بنا به نظر اکثر نمایندگان با اسناد بالادستی مشتمل بر قانون اساسی، سیاستهای کلان تبیین شده توسط رهبر انقلاب، بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشم انداز، برنامه ششم توسعه با قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی همخوانی دارد و به عنوان مبانی نظری برنامههای ایشان قرار دارد. کمیسیون امنیت ملی ضمن موافقت با برنامههای امیرعبداللهیان به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه امیدوار است با رأی اکثریت نمایندگان در انجام مسئولیتهای محوله موفقیت کسب کند.
مخالف وزیر پیشنهادی خارجه/ نماینده طوالش: امیرعبداللهیان موضع صریح خود را درباره برجام اعلام کند
حسن محمدیاری در نشست علنی نوبت عصر امروز در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه، افزود: در برنامههای وزیر پیشنهادی ابهاماتی وجود دارد که باید پاسخ داده شود. وزارت خارجه محل کم کاری و سهم خواهی جناحهای سیاسی نیست. دیپلماسی قوی نیاز به رأی حداکثری مجلس دارد هر چند آقای امیرعبداللهیان که پلههای ترقی را از معاونت وزیر خارجه تا سفیر بودن طی کرده انسانی فرهیخته و در تراز ملی است، اما ابهاماتی در برنامه وی وجود دارد.
وی تصریح کرد: سیاست خارجه کشور نباید دوگانه باشد و مدیران سهم خواهی کنند. شما به عنوان عنصر انقلابی که از بدنه وزارت خارجه مراحل ترقی خود را طی کردید باید موضع خود را در خصوص مسائل این حوزه به ویژه برجام اعلام کنید. با توجه به اینکه عقلانیت، تفاهم و تعامل با دنیا باید سرلوحه وزارت خارجه باشد آیا با توجه به شیطنتهای استکبار جهانی و هجمههای وارد شده روش خاص و مبدعانهای دارید که شاهد تحول در حوزه دیپلماسی بین الملل به خصوص برجامی که به بن بست کشیده شده، باشیم.
محمدیاری همچنین اضافه کرد: آیا برنامهای برای ابتکار عمل جهت باز کردن گرههای کور در حوزه وزارت خارجه دارید؟ حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ۳ بعد برجسته دارند، نخست اقتدار وی در مقابله با فساد سیستماتیک است که از قوه قضائیه شروع شد لذا آیا شما نیز در بدنه وزارت خارجه این چنین اقتداری را نشان خواهید داد.
مخالف وزیر پیشنهادی خارجه/ ذاکر: امیرعبداللهیان در زمینه دیپلماسی اقتصادی چه عملکردی دارد؟
آقای سیدسلمان ذاکر در مخالفت با آقای حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: طبق ماده (۱۰۵) قانون برنامه ششم توسعه تقویت دیپلماسی اقتصادی با تمرکز به ورود به بازارهای جهانی برای صادرات کالا، تأمین مالی و جذب سرمایهگذاری و ایجاد سرمایهگذاری لازم بخش خصوصی در کشورهای منطقه و برعکس از جمله وظایف ذاتی وزارت امور خارجه عنوان شده است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: سوال اینجاست که آقای عبداللهیان در زمان مسئولیتهایی که برعهده داشته است تا چه اندازه نسبت به تقویت دیپلماسی اقتصادی اقدام کرده است، او معاون وزیر امور خارجه، معاون عربی – آفریقایی وزارت، نماینده ویژه وزیر در امور عراق، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مهمتر از آن دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالمللی بوده است و باید پاسخ دهد نسبت به قانون برنامه ششم چه اقدام عملی داشته است.
وی مطرح کرد: آیا حافظه شما نمایندگان یاری میکند تا ببینیم وزیر پیشنهادی در زمان مسئولیتهایش نسبت به تقویت دیپلماسی اقتصادی عملکردی داشته است یا خیر. ایشان در کمیسیون امنیت ملی به صورت شفاهی تعهد داده است که دیپلماسی دفاعی و اقتصادی را تقویت میکند و تمرکز بر حوزه همسایگی و اولویتدهی به ۱۵ کشور را جزو برنامههای خود میداند، اما در مسئولیتهای گذشته آیا اقدام جدی در زمینه تحقق قانون برنامه ششم داشته است که امروز مدعی اداره وزارت خارجهای باشد که اقتصاد مقاومتی و دیپلماسی اقتصادی نمود آن است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آیا شما میتوانید نسبت به عملکرد گذشتهتان تضمین کنید که برنامه کنونی را عملی میکنید؟ اگر در این چند سال خوب عمل کرده بودید مناطق مرزنشینی که توسعه نیافتهاند و منزوی شدهاند فعال میشدند چرا که میتوانستید گروههای دوستی – پارلمانی را تقویت کنید، جلسه پیگیری با وزارت خارجه برگزار کنید و دیپلماسی اقتصادی را از این مسیر فعال میکردید. چرا در دوران مسئولیت به سراغ بازارچههای مرزی و پایانهها نرفتهاید و دفاتر کنسولگری سفرای همسایه را تقویت نکردهاید.
موافق وزیر پیشنهادی خارجه/ علیزاده: حل مشکل واردات واکسن برنامه امیرعبداللهیان
علیزاده با اشاره به انتظارات مجلس از وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار کرد: وی باید در گزینش نیروها به انقلابی گری توجه کند و اقتصادی شدن سیاست خارجی با محوریت همسایگان و ارتباط با تمدنها و فرهنگها و نهادینه کردن آن با توجه به محور مقاومت را در دستور کار داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه رأی اعتماد قاطع نمایندگان به وی میتواند به اجرای انقلابی اهداف کمک کند، یادآور شد: انتظار داریم وی وزارت برجام نافرجام را به وزارتی در تراز انقلاب برساند. همچنین مذاکرات اخیر وی در بغداد نشان دهنده هوشمندی، تسلط و توجه به مواضع عزتمندانه او نسبت به نظام است.
علیزاده خاطر نشان کرد: مجلس انقلابی انتظار خونخواهی حاج قاسم سلیمانی را از وزارت امور خارجه دارد تا عاملان و آمران آن تعقیب شده و به مجازات برسند. /صداوسیما