سیاسی

مجلس از سخنان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانع نشد

خبرمهم: نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سوال نماینده تبریز درباره علت قطع بیمه بافندگان فرش قانع نشد.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای محمد شریعتمداری به سؤال «محمدحسین فرهنگی» نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو  از «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قانع نشدند و با ۴۵ رای موافق، ۱۵۸ رای مخالف  و ۱۴ رای ممتنع به او کارت زرد دادند.
«زهرا شیخی» سخنگوی کمیسیون بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجلس در توضیح این سوال گفت: علت تضییع گسترده حقوق قالیبافان و بافندگان فرش و قطع بیمه آنان چیست؟
«محمدحسین فرهنگی» نماینده سوال کننده در توضیح سوال خود بعد از قرائت فرازی از نهج البلاغه گفت: طبقاتی هستند که اگر حاکمیت از آنها حمایت نکند، همیشه در مشکلات دست و پا می‌زنند.
نماینده مردم تبریز افزود: با توجه به اهمیت حقوق این گروه از بیمه شوندگان که با نثار ابعادی از جسم خویش، زیبایی‌های روح خود را در آثار هنری – رفاهی تولیدی منعکس می‌سازند و نظر به این که با یک یا چند روز تاخیر در بیمه پردازی با قطع بیمه خود مواجه می‌شوند. در حالی که این هنرمندان بافنده، شایسته تر از بسیاری دیگر استحقاق تداوم بیمه خود را دارند.
وی با بیان اینکه در سایر کشورها در این قبیل موارد اقدام به قطع بیمه نمی‌کنند و نهایتا جریمه‌های مالی محدودی  متوجه افراد می‌سازند، گفت:  چرا وزیر محترم به استناد اختیاراتی که در ماده ۱۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصلاحیه آن دارند،  در این امر ورود نکرده و حقوق قانونی بافندگان فرش و قالی تضییع می‌شود؟ چرا برای بازگشت محروم شدگان از بیمه اقدام نمی‌گردد؟
فرهنگی ادامه داد: اقدامی که از سوی وزیر محترم در سال‌های اخیر در خصوص ممانعت از قطع بیمه قالیبافان به عمل آمده بود، مدت کوتاهی اجرا شد و قبل و بعد از آن را شامل نگردید و در حال حاضر هم اجرا نمی‌شود.
وی با بیان اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از همین پرداخت‌ها شکل گرفته است، گفت: آیا شما می‌توانید بیمه ۱۰۰نفر از کارگرانی که در کارخانه‌های شناخته شده دولت را قطع کنید؟ جواب این است که نمی‌توانید. زیرا آنها می‌توانند صدای خود را به جایی برسانند ولی قالیبافان نمی‌توانند.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه بدهکاری دولت از عدم بیمه پردازی شکل گرفته است، گفت: وزیر محترم می‌گوید باید در قوانین تغییری شکل بگیرد. خوب شما می‌توانید در این باره لایحه بدهید. به عبارتی اگر بخواهید می‌توانید مشکل آنها را حل کنید و باربران و رانندگان هم از جمله گروه‌هایی هستند که مورد بی‌مهری صندوق بیمه اجتماعی قرار می‌گیرند.
«محمد شریعتمداری» نیز دفاع از خود و در پاسخ به سوال فرهنگی گفت: دولت امکانی را فراهم کرده که بیمه پرداز با پرداخت ۲۷ درصداز خدمات بیمه‌ای استفاده کند. اما اگر به متن قانون توجه شود گفته شده هزینه اجرای این قانون در سال ۸۸ با پرداخت بیمه تامین می‌شود و در سال های بعد در صورت اعتبار این بیمه پرداخت می شود.

شریعتمداری: هزینه کرد منابع حاصل از فروش سهام شستا کاملا شفاف است

محمد شریعتمداری در جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به سوال حسین میرزایی نماینده اصفهان در خصوص چگونگی هزینه کرد منابع حاصل از فروش شستا بیان کرد: منابع حاصل از فروش سهام شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی یا همان شستا، کاملا مشخص است که در چه حوزه هایی صرف شده است. شرکت شستا به عنوان یک مرکز اقتصادی در چارچوب قانون سهام خود را خرید و فروش کرده است. منابع حاصل از عرضه اولیه سهام شستا برابر با ۱۲ هزار میلیارد و ۶۶۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان می باشد که ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک رفاه، حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان صرف خرید مجدد سهام شستا، ۴۰۰ میلیارد تومان صرف کارگزاری بانک رفاه به منظور بازارگردانی و ۶۱۰۰ میلیارد تومان جهت همسان سازی حقوق بازنشستگان شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: منابع حاصله عینا به حساب های سازمان تأمین اجتماعی واریز شده است و در چارچوب مصوبات هیأت امنای سازمان و براساس بودجه بندی سازمان به مصرف رسیده است. هر مجموعه ای که نگهداری دارایی جمعی را بر عهده دارد یکی از اصول حاکم بر آن این است که به نحوی سرمایه در اختیار خود را مدیریت کند که به طور روزانه آن را بهینه سازی کرده و از ارزش پول در اختیار خود صیانت کند. اگر این قاعده را که برای اداره امور اقتصادی وجود دارد نفی کنیم نمی توانیم پاسخگوی این سوال باشیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: ما به نمایندگی از بیمه گذاران مکلف به حفظ ارزش دارایی های آنان هستیم و مکلفیم بهترین شرایط را برای اداره فعالیت های اقتصادی فراهم کنیم. بنده در این مدت قدم های مثبتی را برای بهبود امور اقتصادی در سازمان تأمین اجتماعی برداشته ام و کلیه مقررات قانونی در عرضه اولیه سهام شستا و هزینه کرد منابع حاصل از آن رعایت شده است. شما در جلسه کمیسیون فرمودید که چرا ابتدا سهام شستا را عرضه کردید و بعد سهام شرکت های زیرمجموعه آن را عرضه کردید؟ باید بگویم که این قاعده در خصوص تمام شرکت های بزرگ داخلی و خارجی صدق می کند. صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و صندوق بازنشستگی نفت هر کدام چندین لایه از خود را در بورس عرضه کردند. در دنیا این روال در مجموعه های بزرگ حاکم است. حاصل این اقدامات منجر به صیانت از دارایی های مجموعه و سودآوری دلاری شده است.
شریعتمداری در پایان تأکید کرد: ما امروز به سود یک میلیارد و ۵۳۲ میلیون دلاری رسیده ایم، یعنی سود ما در طول سه سال ۲۸ برابر شده است که این حاصل شفافیت در مجموعه ما است. هیچ یک از شرکت های اقتصادی داخلی گزارش مجمع عمومی خود را با این شفافیت تهیه و ارائه نکرده اند. تمام اطلاعات ما در سایت شرکت شستا بارگذاری شده است و با مراجعه به سایت همه چیز در دسترس است.

دومین کارت زرد مجلس به وزیر کار

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس سوال حسین میرزایی نماینده اصفهان به همراه ۳۰ تن دیگر از نمایندگان در خصوص چگونگی هزینه کرد منابع حاصل از فروش زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) را از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بررسی کرده و در نهایت پس از استماع توضیحات وزیر، نماینده سوال کننده از توضیحات شریعتمداری قانع نشد و سوال خود را به رأی نمایندگان گذاشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز از توضیحات وزیر در این خصوص قانع نشدند./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا