اجتماعیاقتصادیبین المللیسیاسیفرهنگی

ایرج مسجدی: ایران بهتر از هرکسی منافع ملی عراق را به رسمیت می‌شناسد

خبرمهم: سفیر ایران در عراق با تأکید بر اینکه ایران به هیچ‌ عنوان قصد مداخله در امور داخلی عراق را ندارد، تأکید کرد که تهران بهتر از هرکسی منافع ملی عراق را به رسمیت می‌شناسد.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، «ایرج مسجدی» سفیر ایران در بغداد در مصاحبه با وبگاه «المانیتور» در خصوص روابط ایران و عراق گفت‌: «روابط دوجانبه میان کشورها، اساساً (یک مسئله) داخلی است و به سیاست‌ خارجی هر کشور مربوط می‌شود. ما قصد مداخله در موضوعات داخلی را نداریم. عراق کشور دوست و برادر ما است و رهبران ما بهتر از هرکسی، منافع ملی آنها را به رسمیت می‌شناسند».

وی در ادامه ضمن ابراز نگرانی از حضور نظامی آمریکا در عراق گفت: « ایران معتقد است که [ حضورآمریکا] تنها به افزایش ناامنی و رشد تروریسم منجر شده و به ایجاد مکانیسم استعمار منتهی خواهد شد».

این دیپلمات ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره تسلیحات «الحشد الشعبی» عراق گفت که این یک «موضوع داخلی است» ولی با اینحال در ادامه تأکید کرد که ایران تمایل دارد شاهد «گسترش امنیت، نظم و بازسازی عراق باشد».

سفیر ایران در عراق در خصوص حضور نیروهای خارجی در عراق گفت: «حضور نیروهای خارجی از جمله نیروهای آمریکایی در عراق، جو ناامنی، رشد تروریسم و چالش‌های امنیتی ایجاد می‌کند».

مسجدی با اینحال، با اشاره به مصوبه دی ماه ۹۸ پارلمان عراق در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، ابراز امیدواری کرد که این مصوبه به زودی اجرا شود.

این دیپلمات ایرانی، سپس با تأکید بر حمایت همه‌جانبه ایران از دولت عراق تأکید کرد که صرفنظر از هرگونه تصمیم عراق برای دادن مجوز برای ادامه حضور نظامیان آمریکایی یا اخراج آنها، حمایت ایران از دولت عراق بی‌قید و شرط است.

وی در بخشی از این مصاحبه با محکوم کردن تلاش‌های واشنگتن برای تبدیل عراق به میدان نبرد با ایران گفت که ایالات متحده  «آشکارا و بی‌شرمانه فرمانده ارشد نظامی ما (سپهبد حاج) [قاسم سلیمانی] را که میهمان رسمی دولت عراق بود، ترور کرد».

مسجدی سپس با اشاره به اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد حاج قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس الحشد الشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد ادامه داد: «آیا چنین اقدامی باید بی‌پاسخ بماند؟ آیا انتظار دارید که نیروهای مقاومت در عراق که فرمانده آنها ابو مهدی المهندس به شهادت رسیده، آرام بنشینند؟»

سفیر ایران در بغداد سپس در بخشی از این مصاحبه به اظهارات اخیر «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق درباره روابط ایران و عراق نیز واکنش نشان داد و روابطه دو کشور را کاملاً نرمال و طبیعی توصیف کرد.

مسجدی در این خصوص گفت: «ایران و عراق بعنوان دو همسایه تاریخی اشتراکات زیادی دارند که سرنوشت دو کشور را به یکدیگر گره زده است. ما همیشه همسایه خواهیم بود بنابراین هیج کشوری به اندازه ما خواهان رفاه و آسایش مردم عراق نیست».

بنا به گفته این دیپلمات ایرانی، روابط میان ایران و عراق تغییرناپذیر است و «صرفنظر از دولتی که در عراق حکومت می‌کند، روابط میان دو کشور به اندازه‌ای در زمینه‌های مختلف به یکدیگر گره خورده و متصل است که هیچ دولتی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد».

مسجدی با اشاره به گستردگی روابط میان ایران و عراق ادامه داد که روابط میان دو کشور شامل طیف گسترده‌ای از مسائل اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و حتی کمک‌های بشردوستانه می‌شود.

وی با اشاره به کمک‌های ایران به عراق توضیح داد که جمهوری اسلامی ایران برای بیش از یک دهه است که به عراق برق صادر می‌کند و ایران در حال همکاری برای ساخت بزرگترین نیروگاه برق عراق در شهر «الرمیله» واقع در استان جنوبی «بصره» است.

سفیر ایران همچنین به مشارکت ایران در پروژه ساخت ورزشگاه «الزوراء» در بغداد اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران انواع کمک‌ها را در اختیار عراق قرار داده که شامل  کمک‌های پزشکی به این کشور در دوران شیوع کرونا نیز می‌شود.

مسجدی در ادامه ضمن محکوم کردن تحریم‌های آمریکا علیه ایران با هدف جلوگیری از همکاری‌های گسترده بغداد و تهران، ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکلات مرزی بین ایران و عراق، پروژه اتصال مسیر ریلی ایران به عراق به زودی تکمیل شود و جاده ابریشم که شمال ایران را از طریق عراق به دریای مدیترانه در سوریه متصل می‌کند، احیا شود.

سفیر ایران در پایان در پاسخ به سؤالی درباره موضع ایران درباره متصل شدن عراق به شبکه برق کشورهای حاشیه خلیج‌فارس گفت که ایران هیچ مخالفتی با توسعه روابط بغداد با جهان عرب ندارد اما هیچ کشوری قادر نخواهد بود، با همان کیفیت مشابه ایران، به عراق برق ارائه دهد./فارس

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا