روش صحیح شارژ موبایل ، تاکنون گوشی هوشمند خود را اشتباه شارژ کردهاید!
آیا می دانید که چگونه باتری گوشی خود را سالم نگه دارید؟ احتمالا نه. در حقیقت، ممکن است شما با…
آیا می دانید که چگونه باتری گوشی خود را سالم نگه دارید؟ احتمالا نه. در حقیقت، ممکن است شما با عادات غلط شارژ کردن، عمر باتری گوشیتان را کوتاه کرده باشید. در ادامه با روش صحیح شارژ موبایل با ما همراه باشید.
اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که باتری خود را ۱۰۰٪ شارژ می کنید یا اینکه که تمام طول مدت شب آن را به شارژ می گذارید و یا بعد از اینکه باتری گوشی کاملا تخلیه شد، اقدام به شارژ کردن آن می کنید. پس این مطلب را از دست ندهید. طبق گفته Cadex، شرکتی که با ارائه دستگاه هایی، گوشی های هوشمند و دیگر باتری ها را آزمایش می کند، همه این موارد رایج می تواند عمر مفید باتری شما را کوتاه کند. این شرکت روش هایی را جهت روش صحیح شارژ موبایل ارائه داده است که توسط رسانه ها و بنچ مارک های معتبر دنیا مورد تایید قرار گرفته است.
افزایش عمر باتری آیفون و گوشی اندرویدی به ساده ترین روش!
روش صحیح شارژ موبایل
از زمانی که اپل اعلام کرد سرعت آیفون هایی که باتری هایشان تضعیف شده را کاهش داده است تا دستگاه ها به طور غیر منتظره خاموش نشوند. اخیرا همه جا صحبت از روش صحیح شارژ موبایل است که به بهبود عمر باتری کمک کند.
Cadex اطلاعات زیادی در مورد باتری ها در وب سایت batteryuniversity ارائه می دهد. از جمله مواردی که مورد بحث قرار می گیرد، باتری های لیتیوم یون گوشی های هوشمند هستند. این شرکت می گوید اگر شما دوست ندارید که به سرعت باتری گوشی خود را تعویض کنید یا یک گوشی جدید بخرید، درصد شارژ گوشی خود را در حد مشخصی نگه دارید.
احتمالا شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید: چگونه عمر باتری گوشی را افزایش دهیم؟ بیشتر کاربران گوشیهای هوشمند همواره به دنبال راههایی برای افزایش عمر باتری گوشی خود هستند. هرچند تکنولوژی شارژ سریع زمان فرایند شارژ را بسیار کاهش داده است، اما به دلیل بهرهگیری گوشیهای هوشمند از باتریهای غیرقابل تعویض، دیگر مانند گذشته بهراحتی نمیتوان مشکل باتری را با تعویض کرد. به همین خاطر باید با رعایت روش صحیح شارژ گوشی در راستای افزایش عمر باتری قدم برداریم تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشویم.
اگر بیش از یک سال از یک گوشی استفاده کرده باشید، احتمالا متوجه کاهش عمر باتری گجت خود نسبت به روز اول آن شدهاید. بعد از ۲ سال، باتری بسیاری از گوشیها بهسختی تا یک روز دوام میآورند. بعد از سه سال استفاده، شاید باتری موردنظر مشکلاتی را برای عملکرد گوشی ایجاد کند.
متأسفانه، با گذر زمان عمر باتری هم کاهش مییابد و این یک موضوع اجتنابناپذیر محسوب میشود. با این حال، با انجام کارهای خاص، میتوانید عمر باتری و در نتیجه گجت خود را افزایش دهید. اگر به دنبال روش صحیح شارژ گوشی هستید، در ادامه به تفصیل در این مورد صحبت میکنیم؛ کارهایی که انجام آنها در نهایت منجر به افزایش عمر باتری گوشی میشود.
[irp posts=”1909″ name=”بعد از دزدیده شدن گوشی چه کاری کنیم؟”]شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگهدارید
یکی از افسانههای پرطرفدار مربوط به شارژ باتری از این قرار است که گفته میشود برای پاک کردن «حافظهی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتریهای اسیدی صدق میکرد، ارتباطی به باتریهای لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتریهای مدرن اصلا توصیه نمیشود.
در همین زمینه، کارشناسان توصیه میکنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم میشود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته میشود همواره شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید زیرا چنین کاری تأثیر زیادی در افزایش عمر باتری دارد. روی هم رفته، به جای اینکه با یکبار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهرهگیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید.
از شارژ کردن طولانیمدت باتری خودداری کنید
شارژهای شبانه یا طولانیمدت، یکی از عادات شایع محسوب میشود ولی به دلایل متعددی انجام آن توصیه نمیشود. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقههای فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری میشود که در طولانی مدت میتواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند. در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. بهصورت ایدئال، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد میرسد، سیستم باید فرایند شارژ را بهطور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانهی باتری میشود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.
طبق بررسیهای انجام شده در زمینهی افزایش عمر باتری، بیشتر گوشیها بعد از رسیدن شارژ ۱۰۰ درصدی باز هم حدود نیم آمپر برق دریافت میکنند. در بیشتر موارد، خاموش کردن گوشی هم تأثیری در این فرایند ندارد و بیشتر گوشیها بعد از رسیدن به شارژ کامل ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیآمپر برق دریافت میکنند.
چرا نباید گوشی موبایل را شبانه شارژ کنید
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم، شارژ و مصرف زیاد همزمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است ولی همزمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم. چنین کاری چرخهی شارژ را مختل میکند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری میشود.
بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمیشود و اختلالی هم در چرخههای شارژ به وجود نمیآید.
گرما دشمن باتری است
به غیر از موارد ذکر شده، برای افزایش عمر باتری باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم میتواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجهی سانتیگراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره میبرد. اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیهاش خواهد بود.
اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.
یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری میشود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری میشود که این موضوع دمای باتری را افزایش میدهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی میکند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمیشود و آسیبی به باتری نمیرسد.
جمعبندی
امروزه بیشتر کاربران با تکنولوژی باتریهای لیتیوم یونی بهخوبی آشنایی دارند اما هنوز هم تعدادی از عادات قدیمی و افسانهها پابرجا ماندهاند. هرچند بیشتر این کارها در میانمدت تأثیر زیادی بر عمر باتری ندارند، اما از آنجایی که گوشیهای امروزی از باتریهای قابل تعویض بهره نمیبرند، پس بهتر است با رعایت نکات ساده تا آنجایی که میتوانیم از باتریهای اصلی گوشیهای خود بهره ببریم.
رویهمرفته، باید بگوییم بهرهگیری از شارژهای جزئی و خنک نگه داشتن باتری منجر به افزایش عمر باتری میشود. در ادامه بهصورت خلاصه و فهرستوار، میتوانید مهمترین توصیههای مربوط به افزایش عمر باتری را بخوانید:
۱. باتری خود را از صفر تا صد شارژ نکنید و از شارژ شبانه هم بپرهیزید. در عوض، به شارژهای جزئی ولی متعدد روی بیاورید.
۲. بهتر است به جای رساندن شارژ به ۱۰۰ درصد، فرایند شارژ را بعد از رسیدن به ۸۰ درصد متوقف کنید.
۳. از فناوری شارژ سریع بهصورت پراکنده بهره ببرید و برای شارژ شبانه از آن استفاده نکنید.
۴. گرما قاتل اصلی باتری به حساب میآید. در حین شارژ گوشی خود را نپوشانید و از قرار دادن آن در مکانهای گرم پرهیز کنید.
۵. برای شارژ کردن، گوشی خود را خاموش کنید یا حداقل در حین شارژ شدن از فعالیتهای سنگین با گوشی مانند تماشای ویدیو یا انجام بازی بپرهیزید
ممنون اما بسیار طولانی بود و این امر باعث سلب اعتماد مخاطبان می شود همین مطالب را می شد در ۳۰ ثانیه مطالعه کرد
کوتاهتر مینوشتین بهتر بود، هر مطلب هم یه بار ذکر میکردین
مطالب خیلی عالی بود
مفید بود ممنون ولی میشد یه کم خلاصه تر هم نوشت خیلی طولانی بود
این دیگه چه مسخره بازی ایه از کانال خبراتونو ارجاع میدید اینجا، خیلی اعصاب خورد کنه کوتاهش کنید همونجا ارسالش کنید
تو ۴ خط هم میشد ایناروبگی الکی یه متن طولانی گذاشتید .ا
ممنون و تشکر فراوان از شما بخاطر این مطالب جامع و مفید که در اختیار ما قرار دادید امیداوارم بارم ادامه دهید این کارا را بخصوص در مورد موبایل
مضخرف نوشتین در دوکلمه این همه رو میتونستین بنویسین ۷۰متر طولشه
دقیقاً
کاش لااقل میدونستی مزخرف چطور نوشته میشه بعد انتقاد میکردی
دقیقأ