بین المللی

اتحادیه اروپا: لغو معافیت‌های آمریکا نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را دشوار می‌کند

خبرمهم: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته اقدام آمریکا در لغو معافیت‌های تحریمی، نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را دشوار می‌کند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه از اقدام دولت آمریکا در لغو معافیت‌های تحریمی مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران انتقاد کرد.

 به نوشته وبگاه اسرائیلی آی‌۲۴، بورل در نشست شورای امنیت ملی در خصوص روابط اروپا و سازمان ملل متحد، درباره برجام گفت: «این توافق بهترین روش و تنها روش برای حصول اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران است.»

وی در ادامه گفت: «به همین دلیل است که من از تصمیم آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌های تحریمی مربوط به پروژه‌های هسته‌ای مرتبط با برجام ابراز تأسف می‌کنم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه افزود: «این اقدام حصول اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هتسه‌ای ایران را برای جامعه بین‌المللی دشوارتر می‌کند.»

«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد دولت ترامپ قصد دارد به سیاست صدور معافیت‌های تحریمی برای روسیه، چین و شرکت‌های اروپایی جهت همکاری با برنامه هسته‌ای ایران پایان دهد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی که جزئیات بیشتری دارد نوشته دولت ترامپ معافیت‌های تحریمی ناظر بر همکاری‌های بین‌المللی برای بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک، تأمین اورانیوم غنی‌شده برای رآکتور تحقیقاتی تهران و انتقال سوخت مصرف‌شده و پسماند رآکتور هسته‌ای را تمدید نکرده است.

روزنامه واشنگتن‌پست، اما مدعی شده بود که دولت ترامپ معافیت جداگانه‌ای که قبل از حصول برجام صادر می‌شده و مربوط به همکاری‌های بین‌المللی در نیروگاه اتمی بوشهر است را به مدت ۹۰ روز تمدید خواهد کرد.

همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران، یکی از بند‌های توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با گروه ۱+۵ است. بر این اساس، دولت آمریکا معافیت‌هایی را برای برخی از تحریم‌های یکجانبه مربوط به صادرات اقلام قابل استفاده در برنامه هسته‌ای به ایران، صادر کرد. این معافیت‌ها تا قبل از اعلام اخیر پامپئو هر بار تمدید شده بود./انتخاب

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا