به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، شماری از مقامات اروپایی و فعالان سیاسی و روزنامهنگاران این قاره، به دستور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مبنی بر ممنوعیت سی روزه سفرها از اروپا به آمریکا به دلیل جلوگیری از بیماری جدید «کووید-۱۹» واکنش نشان دادند.
«چارلز میشل» رئیس شورای اروپا در حساب توئیتری خود نوشت: «در پی اعلام ممنوعیت سفر از سوی دونالد ترامپ، امروز وضعیت را مورد ارزیابی قرار میدهیم. باید از اختلال در نظام اقتصادی جلوگیری شود. اروپا در حال انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار کووید-۱۹ از جمله محدود کردن تعداد افراد آلوده و حمایت از انجام پژوهش [بر روی این بیماری] است».
او در بیانیهای مشترک با «اورسولا فن در لاین» رئیس کمیسیون اروپا نوشت: «اتحادیه اروپا مخالفت خود با تصمیم یکجانبه و بدون مشورت آمریکا مبنی بر اعمال منع سفر را اعلام میکند» و کشورهای عضو در حال اتخاذ اقداماتی «قاطع» برای مقابله با انتشار ویروس کرونا هستند.
«ریشی سوناک» وزیر خزانهداری جدید انگلیس نیز در مصاحبه با رادیو «بیبیسی» درباره احتمال پیروی انگلیس از این اقدام ترامپ گفت: «اینطور فکر نمیکنیم که چنین کاری درست باشد. در اینجا شواهد برای توجیه چنین کاری وجود ندارد. تلاش ما بر این است که [انتشار] ویروس را محدود کنیم درحالی که میدانیم احتمالاً بهطور چشمگیرتری شیوع پیدا خواهد کرد».
نشریه «لوموند» فرانسه در این خصوص نوشت، چنین تصمیمی اوضاع اقتصادی را برای شرکتهای هواپیمایی بدتر میکند و به بازار سهام نیز ضربه وارد میکند و نشان میدهد که جهان غرب «در دادن پاسخی متحد به انتشار گسترده ویروس کرونا ناتوان است».
شبکه «فرانس ۲۴» نیز لغو تمام پروازهای اروپا به آمریکا را «فاجعه تمام عیار» برای شرکتهای هواپیمایی توصیف کرد و افزود ترامپ بهدنبال عملی کردن سیاست «نخست آمریکا» است اما در حالی که در خانه نشسته است مقیاس وسیع بحران ایجاد شده را نادیده گرفته و اتحادیه اروپا را بهخاطر ناتوانی در کنترل ویروس سرزنش میکند. کارشناس مسائل آمریکای این شبکه گفت: «او میتواند کل کشورش را تعطیل کند ولی این چیزی را تغییر نمیدهد».
در رسانههای اجتماعی فرانسه نیز انتقادات زیادی از مستثنی شدن انگلیس از ممنوعیت سفرها از اروپا به آمریکا صورت گرفت و کاربران زیادی نوشتند، برگزیت مانع از شیوع کرونا نخواهد شد.
«الکساندر استاب» نخستوزیر سابق و وزیر امور خارجه پیشین فنلاند نیز در واکنش به این موضوع گفت: «از هرگونه اقدامی در راستای محدود کردن شیوع ویروس کرونا استقبال میکنیم اما اینکه دونالد ترامپ انگلیس را از ممنوعیت سفرهای اروپایی مستثنی کرده است چیزی کمتر از بیمسئولیتی نیست. ویروسها مرز نمیشناسند. تصمیمات باید بر اساس حقایق گرفته شوند نه منافع سیاسی».
«داسیان سیولوس» نخستوزیر سابق رومانی هم در پیامی توئیتری نوشت: «ویروسها مرز و ملیت نمیشناسند. ملیگرایی و گشتن به دنبال مقصر پادزهر نیست. آقای دونالد ترامپ این یک بحران جهانی است که نیازمند همبستگی جهانی است. اقدامات لازم برای مهار بیماری لازم است اما نه اقدامات خودسرانه». وی افزود، اروپا شریک آمریکا است نه ابزاری برای فرافکنی درخصوص قصورات دولت آمریکا.
ترامپ که دولتش به اهمال در مقابله با ویروس جدید کرونا متهم است، بامداد پنجشنبه در سخنانی که در کاخ سفید ایراد شد، مدعی شد که کشورش با سرعت در حال مقابله با ویروس کرونا است و بهترین تیم را برای این کار در اختیار دارد. وی در این سخنرانی اتحادیه اروپا را متهم کرد که با محدود نکردن پروازها از چین، منجر به گسترش ویروس کرونا شده است.
آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا از هزار نفر فراتر رفته و بازارهای سرمایه در این کشور شاهد بیشترین افت پس از بحران مالی ۲۰۰۸ هستند اما ترامپ معتقد است اقتصاد آمریکا در اثر کرونا با بحران مواجه نخواهد شد. او گفت: «این یک بحران اقتصادی نیست بلکه شرایطی موقت است که ما بر آن غلبه خواهیم کرد»/فارس