بین المللی

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا چه روشی برای مبارزه با کرونا دارند؟

خبرمهم: این گزارش به بررسی این مسئله می‌پردازد که کشورهای غربی بویژه کشورهای صنعتی چه روشی برای مبارزه با کرونا دارند؟

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، حالا دیگر تمامی کشورها با خطرهای اپیدمی «کرونا» آگاه شده‌اند اما هنوز برنامه و طرح جامعی دیده نمی‌شود که بتواند با این ویروس به نحو تمام‌کننده‌ای مبارزه کند. ایران در حال تلاش برای مهار کروناست و عده‌ زیادی را هم درمان کرده و امروز هم دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله تهران اعلام کرد که در کنار انجام امور درمانی، فعالیت‌های تحقیقاتی در دانشگاه تقویت شده و با همکاری چند دانشگاه به بررسی مراحل ساخت واکسن کرونا پرداخته و پروژه ساخت هم اکنون آغاز شده است و طبیعتاً همچون سایر فعالیت‌های پژوهشی مشابه به انجام کارآزمایی بالینی و بررسی در نمونه‌های حیوانی و نهایتاً انسانی نیازمند است که به فراخور دستیافته‌ها به حداقل چند ماه زمان نیاز است.

اما آنچه درباره ویروس کرونا قابل توجه است غافلگیری و فقدان برنامه مشخص در میان کشورهایی است که به عنوان کشورهای توسعه یافته غربی معرفی می‌شوند. آنچه در ذیل می‌آید بررسی ایده‌های این کشورها برای مقابله با کروناست:

نسخه چینی برای همه قابل تجویز نیست

 آمارهای اخیر از مبتلایان به ویروس کرونا در چین نشان می‌دهد تلاش‌های پکن برای مهار این ویروس با موفقیت همراه بوده است. سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده کشورهای جهان از تلاش‌های چین برای کنترل این ویروس یاد بگیرند.  هرچند تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفته «یک نسخه یکسان برای همه و همه جا وجود ندارد» و کشورها بهتر است با توجه به وضعیت و مشخصات محلی اقدام کنند. آدهانوم با اشاره به اینکه هر ملتی باید روش خودش را به کار گیرد، تاکید کرده است: «گام نخست باید بر مهار شیوع ویروس متمرکز شود.»

آمریکا

در آمریکا، دولت ترامپ هنوز هیچ برنامه مشخصی برای مقابله با ویروس کرونا ارائه نکرده است و گزارش‌‌ها حاکی از آن است کاخ سفید بیشتر نگرانی‌ها سیاسی و اقتصادی دارد.  «پولتیکو» گزارشی نوشت ترامپ در یک نشست خصوصی ابراز نگرانی کرده که این ویروس شانس انتخاب مجدد او را تحت تاثیر قرار دهد.

در همین حال، درخواست بودجه از طرف وزیر بهداشت ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا با انتقاد هم جمهوری‌خواهان و هم دموکرات‌ها روبرو شده است. «الکس ایزار» وزیر بهداشت آمریکا برای تولید واکسن و همچنین لوازم محافظتی همانند ماسک درخواست دو و نیم میلیارد دلار بودجه کرده است. نانسی پلوسی رئیس حزب دموکرات به این برنامه دولت واکنش نشان داد و گفت: «شرم‌آور است. پیشنهاد آقای ترامپ ضعیف است و نمی‌تواند در مواجهه با این مسئله کارساز باشد. ما برای مبارزه با ابولا ۵ میلیارد دلار تصویب کردیم. حالا آن‌ها در در تلاشند که از بودجه ابولا بردارند و اینجا خرج کنند.» از طرفی دیگر مشخص نیست ساخت واکسن ضدکرونا چقدر زمان ببرد اما حتی اگر ساخته هم شود وزیر بهداشت آمریکا گفته است:‌‌ «نمی‌تواند تضمین کند که همه مردم قدرت مالی تهیه این واکسن را داشته باشند.»

ناظران و متخصصان آمریکایی اقدامات دولت ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا را سیاسی توصیف می‌کنند. دکتر «دنا گریسون» متخصص بیماری های اپیدمی در صحفه تویتر خود نوشت: «به عنوان پزشک که سال‌ها درباره درمان ابولا وقت صرف کرده‌ام، می‌دانم که ما نیاز به رهبری بر اساس واقعیت‌ها داریم نه بر اساس گرایش سیاسی تا یک واکنش جامعه را برای [مقابله] با شیوع ویروس کرونا بسیج کند.»

آلمان

کشورهای اروپایی نیز همانند آمریکا فاقد برنامه و طرح برای مقابله با ویروس کرونا به نظر می‌رسند. «جنز اسپهن» وزیر بهداشت آلمان گفته پزشک‌ها و متخصصان‌ بیمارستان برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا همان نسخه‌ای را تجویز می‌کنند که برای آنفولانزا تجویز می‌کنند.  هرچند او تاکید کرد که پزشکان ومتخصصان «همه چیز را درباره این ویروس جدید نمی‌دانند و واکسنی در کار نیست.» وزیر بهداشت آلمان همچنین گفته اقداماتی مانند «بستن مرزها» مناسب نیستند.

«لوتر ویلر» رئیس موسسه «رابرت کوچ» یک آژانس دولتی برای پیشگیری و کنترل امراض که از مراکز اصلی و تصمیم گیر برای مقابله کرونا است به دویچه وله گفت: « ما باید واقع بین باشیم. تا پایان امسال (میلادی) واکسنی ساخته نخواهد شد.» ویلر گفته اقدامات آلمان برای مقابله با کرونا عمدتا بر اساس طرحی صورت می‌گیرد که سه سال قبل برای مقابله بیماری‌های واگیر ارائه شده است.  از جمله توصیه‌های این طرح که در حال حاضر دولت آن به کار می‌گیرد « دور نگه داشتن فرد بیمار از جامعه است.»  در این طرح همچنین توصیه شده «از تجمع خودداری و مراکز همگانی بسته شود و برگزاری رویدادها لغو گردد.» اما مقامات آلمانی هنوز این توصیه‌ها را به کار نگرفته‌اند.

انگلیس

در میان کشورهای اروپایی وضع انگلیس هم به همین شکل است. بر اساس طرحی که دولت این کشور روز گذشته (سه شنبه) منتشر کرد. در این برنامه هشدار داده شده که ممکن است یک پنجم نیروی کار به این ویروس مبتلا شوند و درصورت شیوع گسترده،‌ تعطیلی مدرسه‌ها، کاهش گردهمایی‌های عمومی، کار از خانه، تعویق درمان‌های غیر اورژانس و بازگرداندن پزشکان و پرستارهایی که اخیرا بازنشسته شده‌اند به کار در نظر گفته شده‌اند. دولت انگلیس گفته اگر شیوع ویروس به مرحله بحرانی برسد پلیس تنها می‌تواند بر جرائم بزرگ و حفظ نظم عمومی متمرکز شود.

فرانسه

وزیر بهداشت فرانسه از راه اندازی هفتاد مرکز فوری پزشکی در سرتاسر کشور برای مقابله با ویروس کرونا خبر داده است.   در همین حال، وزیر حمل و نقل فرانسه با بستن مرزها مخالفت کرده و گفته روشی موثری برای مبارزه با کرونا نیست. «جین باپتیسته» هفته قبل به یک تلویزیون محلی گفت: « بستن مرزها هیچ معنی نمی‌دهد چرا که نفوذ ویروس تنها از طریق مرزهای دولتی صورت نمی‌گیرد.»

ایتالیا

کشور ایتالیا بیشترین تعداد مبتلا به ویروس کرونا را در میان کشورهای اروپایی دارد. تاکنون تلاش‌های این کشور نتواسته موفقیت‌های زیادی برای مهار شیوع ویروس داشته باشد. این کشور بیش از ده شهر را در قرنطینه قرار داده، مدارس را تعطیل کرده و جشنواره ونیز را لغو کرده است.

اتحادیه اروپا

برنامه اتحادیه اروپا تشکیل «تیم واکنش به کرونا» بوده که از پنج کمیته تشکیل شده است تا تلاش‌های خود را برای مقابله با شیوع کرونا هماهنگ کنند. تمرکز این تمیم بر سه محور عمده خواهد بود که عبارتند از : مراقبت‌های بهداشتی، تحرک و اقتصاد.  این کمیته همچنین یک کمیته‌ای را تشکیل داده تا تجهیزات محافظتی شخصی برای ۲۰ کشور عضو تهیه کند.

بنابراین بررسی روشها و ایده‌های آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و حتی کشور چین نشان می‌دهد که هیچکدام از آنها ایده‌ی روشنی برای مقابله قطعی با کرونا ندارند. همه آن‌چیزی که در این کشورها انجام می‌شود، همان چیزی است که در ایران نیز در حال اقدام است./تسنیم

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا