آغاز تلاش حزب «سین‌فین» ایرلند برای تشکیل دولت ائتلافی

خبرمهم: یکی از احزاب جمهوری ایرلند که بیش‌ترین آرای اولیه انتخابات زودهنگام این کشور را کسب کرده، تلاش خود را برای تشکیل کابینه ائتلافی آغاز کرد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم ، حزب «سین‌فین» جمهوری ایرلند به رهبری «ماری لو مک‌دونالد» با کسب بیشترین سهم از آرای اولیه انتخابات زودهنگام در این کشور، اعلام کرد تلاش خواهد کرد دولتی ائتلافی تشکیل دهد.

به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «بی‌بی‌سی»،‌ با این‌که شمارش آراء همچنان ادامه دارد اما بر اساس نتایج اولیه انتخابات در صبح دوشنبه حزب سین‌فین با کسب ۲۴.۵ درصد آراء فعلی پیشتاز است.

پس از سین‌فین، حزب «فیانا فایل» با ۲۲.۲ درصد و «فاین گایل» به رهبری «لئو وردکار» نخست‌وزیر فعلی ایرلند با ۲۰.۹ درصد، در مقام‌های بعدی قرار دارند.

به نوشته بی‌بی‌سی، شمارش آراء تا این مرحله، نشان می‌دهد در هر صورت هیچ حزبی نخواهد نتوانست در پارلمان به اکثریت برسد و هنگامی که شمارش آراء به اتمام برسد مذاکرات رهبران این سه حزب برای تشکیل دولت آغاز می‌شود.

به نوشته روزنامه «گاردین»، مک‌دونالد که نتایج این انتخابات را نوعی «انقلاب» عنوان کرده است یکشنبه شب با اتکا به کسب بیشترین رأی در انتخابات اعلام کرد تلاش برای تشکیل کابینه را آغاز می‌کند.

او با دعوت از هردو حزب دیگر ایرلند برای تشکیل دولت ائتلافی گفت: «دیگر چیزی به اسم نظام دو حزبی وجود ندارد».

با این حال، حزب سین‌فین به‌خاطر ارتباطش با «ارتش جمهوری‌خواه ایرلند» بین گروه‌های سیاسی ایرلند محبوبیت چندانی ندارد.

وردکار یکشنبه شب با رد دعوت مک‌دونالد برای مشارکت با حزب او در دولت ائتلافی گفت تشکیل دولت جدید امری «چالش برانگیز» خواهد بود.

نخست‌وزیر ایرلند در خصوص دلیل رد این درخواست گفت: «بیش از هر چیز به این دلیل که سیاست‌‌های آن‌ها در برابر جرائم، مالیات و راه و روش اقتصادی و اجتماعی آن‌ها، یک نگرانی عمیق از وجود ساختاری دموکراتیک [در صورت تشکیل دولت] را به همراه دارد».

از سوی دیگر «مایکل مارتین» رهبر حزب فیانا فایل تشکیل ائتلاف با سین‌فین را رد نکرد اما گفت همچنان «ناهماهنگی‌های چشمگیری» بین این دو حزب وجود دارد.

مارتین گفت، گزارش‌ها نشان می‌دهد که سین‌فین «بزرگترین حزب [در پارلمان] خواهد بود» و از آنجا که او فردی «دموکراتیک» است به رأی مردم احترام خواهد گذاشت.

حزب سین‌فین در انتخابات ۲۰۱۶ تنها موفق به کسب ۲۳ کرسی در پارلمان ایرلند شده بود و آرای انتخابات امسال در این کشور جهشی چشمگیر محسوب می‌شود.

مک‌دونالد گفته است حتی اگر دو حزب اصلی دیگر ایرلند با او همکاری نکنند، سین فین به تنهایی تشکیل دولت خواهد داد.

انتخابات زودهنگام ایرلند پس از آن برگزار شد که بریتانیا پس از سال‌ها کشمکش با بروکسل، خروج خود از اتحادیه اروپا را اعلام کرد.

جمهوری ایرلند تنها کشور عضو اتحادیه اروپا است که با بریتانیا مرز زمینی دارد و جایگاه آن در روابط پسابرگزیت میان لندن و بروکسل و تبادلات تجاری بین این دو، اهمیت بالایی خواهد داشت.

از طرفی، ایرلند حدود صد سال است که به استقلال دست یافته و ارتباط حزب سین‌فین با ارتش جمهوری‌خواه ایرلند که سال‌ها با بریتانیا در تقابل بوده، توجه مردم را جلب کرده است.

حزب سین‌فین که  علاوه بر جمهوری ایرلند، در ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا محسوب می‌شود طرفداران زیادی دارد، به‌دنبال یکپارچگی هردو بخش ایرلند زیر یک پرچم است./فارس

خروج از نسخه موبایل