بین المللیفناوری

چشم بن‌سلمان دنبال گوشی رهبران جهان

خبرهای فوری: نفوذ هکری ولیعهد سعودی به کابوس بزرگ تبدیل شده است

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، هنوز وجهه مخدوش شده سعودی‌ها در پی قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی، ترمیم نشده بود که این بار محمدبن سلمان ولیعهد به حمله سایبری و هک تلفن همراه «جف بزوس»  مدیر عامل شرکت آمازون متهم شده است. اقدامی که نشان می‌دهد سعودی‌ها، چقدر می‌توانند برای دوستان و متحدان آمریکایی و اروپایی خود غیرقابل اعتماد باشند.
به گزارش ایرنا،ریاض پس از روی کار آمدن بن سلمان ولیعهد سعودی در ژوئن ۲۰۱۷ (خرداد/تیر ۱۳۹۶)، سیاست حذف مخالفان را در اولویت برنامه‌های خود قرار داد و طبق گزارش‌های منتشره،  طی سال‌های اخیر برای از میان برداشتن مخالفان، فعالان حقوق بشری و روزنامه نگاران مخالف دولت آل سعود از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در این راه از شیوه‌های مختلف برای ساکت کردن آنان از قتل گرفته تا زندانی کردن، شکنجه و هک تلفن همراه آنان بهره برده است. یکی از فاجعه آمیزترین اقدامات سعودی‌ها در برخورد با مخالفان،  کشتن خاشقچی روزنامه نگار مطرح سعودی در ۱۰ مهر ماه سال ۱۳۹۷ بود. مقالات او در روزنامه واشنگتن پست منتشر می‌شد و به سبب نشر همین مقالات انتقادآمیز علیه ریاض، طبق مدارک و شواهد، به دستور مستقیم بن سلمان در کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه کشته و جسدش قطعه قطعه شد.
این تخلف ضد حقوق بشری عربستان، واکنش‌های گسترده منطقه ای و بین المللی را به همراه داشت و چهره سعودی‌ها را در جهان بسیار مخدوش کرد و باعث شد تا سرمایه گذاران بسیاری این کشور را ترک کنند.
اما گزارش‌های منتشره چند روز اخیر درباره هک شدن تلفن همراه «جف بزوس»  مدیر عامل میلیاردر شرکت آمازون که از دوستان بن سلمان بود، بار دیگر باعث شد انگشت اتهام  به سمت ولیعهد سعودی نشانه گرفته شود. ماجرا از روز چهارشنبه دوم بهمن ماه آغاز شد؛  روزی که دو مقام رسمی سازمان ملل متحد گزارش دادند که عربستان در هک گوشی بزوس مالک روزنامه «واشنگتن پست» نقش داشته است.
طبق گزارش این دو مقام رسمی سازمان ملل، تیم کارشناسی و امنیتی استخدام شده توسط بزوس، تایید کرد که پس از ارسال یک ویدئو حاوی بدافزار از سوی تلفن همراه ولیعهد سعودی، «به احتمال خیلی زیاد» اطلاعات بسیاری از گوشی وی ربوده شده است. طبق گفته منابع خبری به روزنامه گاردین، در ماه می ۲۰۱۸ (خرداد۹۷) یعنی پنج ماه پیش از قتل خاشقچی،  یک پیام حاوی تصویر ضمیمه در واتس‌آپ از حساب شخصی بن سلمان به تلفن همراه بزوس ارسال شد.
آنها چند ماه پیش یعنی آوریل ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) در جریان یک مراسم شام خصوصی در لوس آنجلس امریکا شماره تلفن خود را با هم رد و بدل کردند.
به نوشته یورونیوز، مدیر عامل آمازون با تشکیل تیم امنیتی سعی کرد از ربوده شدن احتمالی اطلاعاتش جلوگیری کند. اما تیم امنیتی پس از دو روز بدافزار را روی عکس ارسال شده نیافتند و در عوض توجهشان به یک ویدئوی مشکوک ارسالی دیگر توسط ولیعهد عربستان جلب شد.
این متخصصان با کمک یک ابزار تحلیل داده به نام «سلبریت»، بدافزاری به شکل یک دانلودر رمزگذاری شده را روی فایل ویدئوی ارسالی از سوی تلفن همراه ولیعهد عربستان پیدا کردند. فایل ویدئویی یک فیلم تبلیغاتی با پرچم عربستان و سوئد بود که درباره ارتباطات صحبت می‌کرد، ولی آلوده به یک بدافزار تشخیص داده شد.
طبق گزارش یورونیوز، ساعاتی پس از استقرار بدافزار روی گوشی بزوس، ارسال حجم قابل توجهی از اطلاعات آغاز شد و در طول تمام ماه‌های بعد ادامه یافت. طبق گزارش‌ها،  برنامه‌ای که بن سلمان برای هک تلفن بزوس استفاده کرده، برنامه پیگاسوس اسرائیلی بوده و ماهی که تلفن مالک آمازون هک شد، گوشی دو نفر از نزدیکان قاشقچی نیز هک شد.
زمانی که برخی جزئیات از زندگی شخصی مالک شرکت آمازون در نشریه «نشنال انکوایرر» آمریکا منتشر شد، تیم امنیتی بزوس با اطمینان بالا اعلام کرد که سعودی‌ها دسترسی به تلفن همراه وی را مدیریت کرده و اطلاعات شخصی را درباره او به دست آورده‌ و درز داده‌اند.
در حالی که تحقیقات انجام شده، دست داشتن ولیعهد سعودی را در این ماجرا تایید می‌کند، دولت عربستان دخالت در هک تلفن همراه جف بیزوس را تکذیب کرده است.
سفارت عربستان در واشنگتن هم در یک پیام توییتری نوشت: «اخباری که اخیرا در رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر این که دست دولت پادشاهی (عربستان) پشت ماجرای هک تلفن جف بزوس بوده، واهی است. ما تقاضا داریم که در مورد این اتهام‌ها تحقیق به عمل آید تا واقعیت آشکار شود».
مشابه همین انکار حقیقت نیز در جریان قتل و تکه تکه کردن خاشقچی در استانبول ترکیه نیز از سوی وزارت خارجه عربستان اعلام و در ادامه با انتشار برخی خبرها ریاض مجبور شد تا به صورت قطره چکانی به آن اعتراف کند. به نوشته خلیج آنلاین، ‌بزوس در سخنانی گفت که به دلیل انتشار مقالات خاشقچی در روزنامه واشنگتن پست، عربستان با او «مانند یک دشمن» رفتار کرده است.
گزارشگران سازمان ملل متحد نیز در همین راستا به سایر مقامات آمریکایی و انگلیسی در خصوص احتمال هک تلفن همراه آنان توسط حکام سعودی هشدار داده است که بیانگر آن است که سعودی‌ها حتی به دوستان و متحدان خود نیز رحم نمی‌کنند.
آغاز اختلافات
به نوشته خلیج آنلاین، اختلاف شخصی بین سلمان و بزوس از زمانی شروع شد که طبق گزارش روزنامه «ساندی تگلراف» انگلیس در فوریه ۲۰۱۹ (اسفند ۹۷)،  صاحب شرکت آمازون از سرمایه گذاری در عربستان صرفنظر کرد.  این دو، پیشتر درباره سرمایه گذاری شرکت آمازون در عربستان به توافق رسیده بودند اما بزوس در نهایت از این کار صرف نظر کرد.  طبق اعلام روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا، برخی از مسئولان سعودی نزدیک به ولیعهد عربستان نیز از طرح هک تلفن همراه مدیرعامل آمازون اطلاع داشتند که یکی از آن‌ها «سعود القحطانی» است که گفته می‌شود او نیز در جریان هک گوشی بزوس دست داشته است.
از سوی دیگر، نزدیکان بزوس معتقدند که چیزی که رابطه او را با سعودی‌ها متشنج کرد، توافق واشنگتن پست با خاشقچی روزنامه نگار مخالف سعودی و نشر مقالات او در این روزنامه بود. برخی دیگر اما می‌گویند که دشمنی بن سلمان با بزوس به خاطر تصمیم این میلیاردر آمریکایی برای تحریم کنفرانس سالانه اقتصادی سعودی  «داووس صحرا»  بود. این کنفرانس آبان ماه سال جاری در ریاض برگزار شد اما به دلیل قتل فجیع خاشقچی با تحریم گسترده‌ای از سوی سیاستمداران و مقامات کشورهای جهان روبه رو شد.
روزنامه گاردین نیز موضوع هک تلفن همراه بزوس و ترور خاشقچی را که برای واشنگتن پست مطلب می‌نوشت با یکدیگر در ارتباط می‌داند. در همین حال فاش شدن اطلاعات شخصی بزوس درباره روابط محرمانه‌اش با «لورن سانچز» بازیگر و مجری ۴۹ ساله در شبکه‌های مجازی منجر به طلاق او از همسرش «مک کنزی» شد که خود بیانگر آن است تکنولوژی و دنیای مجازی به همان اندازه که می‌تواند در روند پیشرفت و سرعت بخشی به زندگی انسان‌ها موثر باشد، می‌تواند تهدید آمیز و خطرناک نیز باشد. /مردم سالاری

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا