رازهای پشت پرده از ثروت عجیب گروهک داعش
خبرهای فوری: گروهک تروریستی داعش حالا در زمره ثروتمندترین گروهکهای تروریستی جهان است. اما این ثروت هنگفت از راههای عجیب و باور نکردنی به دست میاید ؛ از شناسایی ثروتمندان در کشورهای همسایه تا قاچاق پول و آثار باستانی.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، هر چند ۹۸ درصد فعالیت گروهک تروریستی داعش متوقف شده است و این گروهک شکست های متعدد و متوالی را تچربه کرده اما در صدد است با دست یافتن به منابع مالی بیشتر راه بازگشت خود را هموار نماید.
داعش پیش از این بیشتر متکی به قلمروی است که تحت سلطه خودش درآورده بود؛شهرها و دهکدهها و حتی مناطق روستایی اما بررسیها نشان میدهد این گروهک تروریستی از طریق اخاذی، گرفتن مالیاتهای عجیب و غریب و البته سرقت و فروش نفت در این مناطق کسب درآمد میکرد اما از دست دادن زمین و شکست های متعدد باز هم ثروت این گروهک را از میان نبود چرا که این گروهک تروریستی منابع درآمدی متعددی را در پشت پرده دارد.
داعش چگونه به ثروت افسانه ای دست یافت؟
آنچه که باعث شد داعش به یکی از ثروتمندترین گروهک های تروریستی تاریخ تبدیل شود ، به اتفاقات سال ۲۰۱۵ باز می گردد. در این سال ارزش دارایی این گروهک به ۶ میلیارد دلار نزدیک شد ولی اکنون ارزش دارایی های آن ها به ۲ میلیارد دلار رسیده است.
آن طور که گفته شد قبل از این بیشتر درآمد این گروهک تروریستی از طریق فروش نفت و گاز تامین می شود که بر اساس آخرین گزارش ها در سال ۲۰۱۵ این گروهک تروریستی توانست ۵۰۰ میلیون دلار از طریق فروش نفت و گاز به دست آورد. منبع درآمدی بعدی این گروه اخاذی و گرفتن مالیات از مردم است . تنها در سال ۲۰۱۵ این گروهک نزدیک به ۳۶۰ میلیون دلار از این محل درآمد داشت.
گزارش ها نشان می دهد در بعضی از مواقع این گروهک تروریستی با دزدی توانسته است پول زیادی به دست آورد به عنوان مثال در سال ۲۰۱۴ با دزدی منابع مالی بانک ها ۵۰۰ میلیون دلار به دست آورد.
با توجه به شکست های متعدد و بازپس گیری سرزمین های اشغالی داعش در عراق و سوریه، این گروه دیگر چندان به خاک متکی نیست چرا که بیشتر مواضع اصلیاش را از دست داده است و برای تامین خودش از نظر مالی دست به قاچاق پول دست زده است به طوری که طبق آخرین اخبار ۴۰۰ میلیون دلار پول از عراق و سوریه قاچاق کرده است و به دنبال پولشویی در ترکیه است. گفته میشود تروریست های داعشی قصد دارنداین پول را به طلا تبدیل کند و در انبار نگه دارد.
این گروهک تروریستی سبد متنوعی برای تامین بودجه پیش بینی کرده است و برای به دست آوردن پول تنها به سرقت، اخاذی، باج گیری، قاچاق مواد مخدر، قاچاق آثار باستانی و البته قاچاق انسان بسنده نکرده است. بی اغراق میتوان گفت این گروهک هرکاری را برای به دست آوردن پول امتحان کرده اند.
در طول سال هایی که این گروهک تروریستی به شدت تحت محاصره و کنترل بود اعضای آن مشغول جمعآوری اطلاعات در مورد دارایی و درآمد و آدرس خانواده ها و افراد متمول، نه تنها عراق و سوریه بلکه دیگر کشورهای نزدیک بودند . نکته اینجاست که این اطلاعات از سوی آنها برای اجرای برنامه های تروریستی مورد ساتفاده قرار میگیرد.
یکی از منابع درآمدی مهم این گروهک تروریستی اخاذی از شرکت های ساختمان سازی و افرادی هستند که از سازمانهای دولتی یا دیگر نهادها برای بازسازی شهرهای تخریب شده به سوریه و عراق می آیند، داعش از این طریق قصد دارد خود را سر پا نگه دارد.
باید توجه داشت داعش از مواضع خود دست نکشیده است و به دنبال کنترل بیشتر منابع نفتی است که پیش تر در شمال سوریه و بخش هایی از عراق در اختیارش بوده است اما توفیقی در این زمینه نداشته است.