بین المللی

یک کارشناس بین‌الملل: مذاکرات را غیرمستقیم آغاز، مستقیم ادامه می‌دهیم

علی بیگدلی: ما راهی به جز ادامه مذاکرات نداریم. درگیری‌های منطقه‌ای و تعرفه‌های ترامپ مانعی برای انجام مذاکره نیست.

بیگدلی، تحلیلگر سیاسی: جریان‌های تندرو به سکوت فرو رفته‌اند و دیگر شعارهای تند یا اقدامات نمادین مانند رد شدن از روی پرچم آمریکا را تکرار نمی‌کنند. این نشانه‌ای از انعطاف است./ شرایط به قدری حاد است که باید سیاست انعطاف‌پذیری را در پیش بگیریم. تصمیم‌گیری در این وضعیت بسیار دشوار و به نفع ما نیست./ مذاکرات نمی‌تواند مشکلات معیشتی را سریع حل کند، اما می‌تواند از التهاب بازار بکاهد و افزایش سرسام‌آور قیمت دلار را کنترل نماید.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، علی بیگدلی، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم با تاکید بر‌ضرورت ادامه مذاکرات، گفت: ما راهی به جز ادامه مذاکرات نداریم. درگیری‌های منطقه‌ای و تعرفه‌های ترامپ مانعی برای انجام مذاکره نیست و حتماً مذاکرات صورت خواهد گرفت. نوع و چگونگی انجام آن مهم است که در ابتدا به صورت غیرمستقیم آغاز می‌شود و در صورت رسیدن به نقاط مشترک، به شکل مستقیم ادامه می‌یابد، چون راهی جز انجام مذاکرات مستقیم نداریم.

وی با اشاره به سابقه مذاکرات در دوران روحانی، افزود: در زمان آقای روحانی مذاکرات مستقیم انجام شد، اما اکنون به دلیل تندروی‌ها و فشارهای داخلی ممکن است با مخالفت‌هایی روبه‌رو شویم. البته خوشبختانه این جریان‌های تندور به سکوت فرو رفته‌اند و دیگر مانند گذشته به دنبال شعارهای مرگ بر آمریکا یا اقدامات نمادین مثل رد شدن از روی پرچم آمریکا نیستند. این نشانه‌ای از انعطاف نسبت به ماست.

این تحلیلگر با بیان اینکه «فعلاً جای نگرانی نیست»، هشدار داد: اما شرایط به قدری حاد است که باید از سیاست انعطاف‌پذیری حمایت کنیم. تصمیم‌گیری در وضعیت کنونی بسیار دشوار است و به هیچ‌وجه به نفع ما نیست. بنابراین، شرایط داخلی باید تغییر کند و سیاست انعطاف‌پذیری در پیش گرفته شود.

دکتر بیگدلی در‌ادامه به چالش‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: ما از یک سو باید به ترامپ نشان دهیم که نفوذ منطقه‌ای خود را حفظ کرده‌ایم، اما مقاومت یمن ممکن است به ضرر ما تمام شود. به نظرم از حوثی‌ها به عنوان اهرم استفاده خواهیم کرد و از آن‌ها می‌خواهیم موقتاً حملات را متوقف کنند، زیرا ادامه درگیری‌ها ما را در مذاکرات تحت فشار قرار می‌دهد.

علی بیگدلی در پایان به تأثیرات اقتصادی مذاکرات اشاره کرد و افزود: مشکلات معیشتی مردم به سرعت حل نخواهد شد، اما مذاکرات می‌تواند از التهاب بازار بکاهد و از افزایش سریع قیمت دلار جلوگیری کند. حل کامل مشکلات نیاز به زمان دارد و این گفت‌وگوها تنها می‌تواند مقدمه‌ای برای کاهش تنش‌های داخلی باشد.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا