یک کارشناس ارشد بینالملل: هرچند غلط است اما اگر تمام دانشگاهها را تعطیل کنیم هیچ مشکلی برای اقتصاد پیش نخواهد آمد/ یکی از گرفتاریهای ما این است که دانشگاه نقش خود را در تولید و توسعه ایفا نمیکند
خبرمهم: قنادباشی، کارشناس ارشد بینالملل: رئیسجمهور با در دست گرفتن بیل و دیوارچینی در اهواز به طور نمادین اعلام کرد برای رفع مشکلات باید آستینها را بالا زده و عمل کرد.
قنادباشی، کارشناس ارشد بینالملل: آمریکاییها اگر درصدد انجام مذاکرات هستند باید در ابتدا حسن نیت خود را با کاهش تحریمها ثابت کنند. البته ما باید مشخص کنیم دررابطه با چه موضوعی میخواهیم با آمریکایی که ترامپ اعلام کرد یک کشور جهان سومی شده مذاکره کنیم./ سوئیس، یک کشور اروپایی با حدود ۸ میلیون جمعیت، دارای تقریباً ۲۴ میلیون گاو است. اما در ایران، مشاغل دامداری و کشاورزی که میتوانند نقشی اساسی در تولید و اقتصاد ایفا کنند، اهمیت زیادی ندارند. در حالی که لازم است این مشاغل را افتخارآمیز بدانیم.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، جعفر قنادباشی، کارشناس ارشد بینالملل در گفتوگو با مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانهای خبرهای فوری مهم درخصوص مذاکره بین ایران و آمریکا تاکید کرد: درخصوص مذاکرات آنچه که باید گفته شود تا الان در مذاکرات و گفتوگوهای طولانی رد و بد شده و الان باید آمریکاییها برای نشان دادن حسن نیتشان یک گام با کاهش تحریمها بردارند تا در راستای عدم تعهداتی که داشتند یک قدمی برای ایجاد اعتماد دوباره بردارند. لذا اگر آمریکاییها درصدد انجام مذاکرات هستند باید در ابتدا حسن نیت خود را ثابت کنند.
وی ادامه داد: اما مسئله بعدی این است که باید مشخص شود که آیا ترامپ، طرف مناسبی برای یک توافق یا یک تعهد است؟ زیرا تا الان باتوجه به عملکردی که داشته تمام توافقات بینالمللی نسبت به کشورهای جهان به خصوص در حوزه محیط زیست را نادیده گرفته. مواردی هم در خصوص نژادپرستی در آمریکا به راه انداخته که خود نشانهای از نادیده گرفتن یک سری تعهدات داخلی آمریکاست. خب طبیعتا با چنین فردی نمیتوان مذاکرهای کرد چون احتمال زیادی وجود دارد که دوباره زیر تمام قراردادها و توافقات بزند. به طور کلی هیچ کس به اندازه ترامپ زیر تعهدات نزده و میتوان کاپ نادیده گرفتن تعهدات را به ترامپ اختصاص داد.
این کارشناس بینالملل اضافه کرد: ولی مسئله مهم تر این است که ما اول باید مشخص کنیم میخواهیم در رابطه با چه موضوعی با آمریکاییها مذاکره کنیم آن هم وقتی خود ترامپ مدعی است آمریکا تبدیل به یک کشور جهان سومی شده. خب آیا ما با مذاکره با یک کشور جهان سومی میتواند یک اقدام مثبت آن هم در عرضه هستهای باشد؟ به نظر من این وضعیت موجب افتخار که نخواهد بود هیچ تازه موجب خفت نیز خواهد شد. آن هم زمانی که ۱۲۰ کشور جهان در دو مرحله حق مسلم ما را در خصوص داشتن انرژی هستهای پذیرفتند. پس در ابتدا باید نوع موضوع برای مذاکره با آمریکا مشخص شود چون ما به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم کسی در امور داخلی و دفاعی ما مذاکره کند. اصلا هیچ کشوری چنین اجازهای را به کشور دیگر درخصوص امور دفاعی خود نخواهد داد.
قنادباشی در پاسخ به این سوال که خب وقتی مسئولین کشور مشکلات اقتصادی را ناشی از تحریمها میدانند، چگونه میتوان بدون مذاکره مشکلات را رفع کرد، گفت: ببینید ثابت شده که دوستی و روابط گسترده با آمریکاییها، در هیچ کجای دنیا موجب رونق اقتصادی نشده. الان مشکلات آلمان، فرانسه و انگلیس را ببینید که خب ناشی از سیاستهای آمریکا در اوکراین است. به نوعی میتوان گفت یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی اروپاییها به خاطر آمریکاست. اما مشکل اقتصادی ما در کار، استفاده از ذخایر ارزی و عدم برنامهریزی صحیح است. ما نباید مشکلات اقتصادی خود را به یک ملت دیگر نسبت دهیم. اگر ما ۸ سال خود را به کارو تلاش واقعی در دانشگاهها و حوزه صنعت اختصاص دهیم میتوانیم از این وضعیت عبور کنیم.
وی تاکید کرد: سه مجموعه در ایران در عرصه اقتصاد میتوانند فعال باشند که عبارتند از بخش اداری که یک بخش عظیم چند میلیونی از افراد تحصیل کرده است، بخش دانشگاهی و بخش خصوصی. درحال حاضر متاسفانه بخش دانشگاه هیچ نقشی را حتی در نسل آینده در توسعه ارائه نمیکند و هیچ همت و ارادهای هم دیده نمیشود. شاید یک نوع مصرف گرایی شدید و رفاه زدگی شدید علت این موضوع است. به طور کلی باید بگویم البته هرچند که گفته غلطی است اما اگر ما الان تمام دانشگاههای خود را تعطیل کنیم هیچ مشکلی برای اقتصادمان پیش نخواهد آمد. چون دانشگاهها هیچ کدام از نیازهای اقتصادی ما رفع نمیکنند.اصلا یکی از گرفتاریهای ما این است که دانشگاه نقش خود را در تولید ایفا نمیکند.
جعفر قنادباشی، کارشناس ارشد بینالملل در پایان با اشاره به اهمیت حوزه کشاورزی و دامداری با صراحت گفت: در سوئیس که یک کشور اروپایی است باوجود ۸ میلیون جمعیت حدود ۲۴ میلیون گاو دارند اما در ایران مشاغلی چون دامداری و کشاورزی که میتواند نقش بسزایی را در تولید و اقتصاد داشته باشد اهمیت خاصی ندارد. سوئیس، یک کشور اروپایی با حدود ۸ میلیون جمعیت، دارای تقریباً ۲۴ میلیون گاو است. اما در ایران، مشاغل دامداری و کشاورزی که میتوانند نقشی اساسی در تولید و اقتصاد ایفا کنند، اهمیت زیادی ندارند. در حالی که لازم است این مشاغل را افتخارآمیز بدانیم. در زمان آقای روحانی، ما از سوئیس گندم خریداری میکردیم، در حالی که اکنون با وجود تولید گندم در کشور برای روی آوردن جوانان و نسل جدید به مشاغل تولیدی و اقتصادی، همچنان برای کشاورزی ارزش چندانی قائل نیستیم. البته آقای رئیسجمهور با در دست گرفتن بیل و دیوارچینی در اهواز که کار بسیار خوبی بود، به طور نمادین اعلام کرد برای رفع مشکلات باید آستینها را بالا زده و عمل کرد.