نجفی، کارشناس خاورمیانه: یمن مستقل است و نیروی نیابتی ایران نبوده، نیست و نخواهد بود/ یمنیها ملاحظات دیگران را ندارند/ دولت یمن ثابت کرده تمام ادعاهایش را عملی میکند
خبرمهم: محمد پارسا نجفی: یمنیها نشان دادند میتوانند تنگه باب المندب را ببندند. مسدود شدن این تنگه ترس اروپاییها و سایر متحدان رژیم صهیونیستی و به معنای توقف زنجیره تولید است.
محمد پارسا نجفی: به همین دلیل آمریکا هرچند ماه یکبار حملات مختصری را در یمن انجام میدهد. یمنیها نیز با قدرت بیشتری پاسخ میدهند. رژیم صهیونیستی هم فقط مسئولیت حملات به یمن را بر عهده میگیرد./ کارشناسانی که معتقدند درگیری بین یمن و رژیم صهیونیستی باعث دخالت و باز شدن پای ایران به جنگ خواهد شد، نمیتوانند حتی تلفظ درستی از اسامی شهرهای یمن داشته باشند.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، محمد پارسا نجفی، کارشناس خاورمیانه در گفتوگو با مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانهای خبرهای فوری مهم نسبت به درگیریهای اخیر بین یمن و رژیم صهیونیستی گفت: یمنیها اثبات کردند که قدرت مقاومت در جنگ را دارند و مصداقش هم این است که یمنیها از سال ۱۳۹۴ تا سال ۴۰۱ در برابر ائتلاف آمریکا، انگلیس، عربستان سعودی، امارات و رژیم صهیونیستی توانستند مقاومت کنند. حملاتی که در آن سال از طریق عربستان به یمن انجام میشد، صدها برابر شدیدتر از حملاتی بود که در غزه شاهد آن بودیم و یمنیها توانستند در آن پیروز و متجاوزان را عقب بزنند. بنابراین در آن زمان هیچ کدام از اهداف ائتلاف عربستان تحقق پیدا نکرد. حتی با وجود اینکه در بعضی مواقع جنگندههای ائتلاف آمریکا، عربستان و امارات مراکز استانهای یمن مثل صنعا، سعده و الحدیدیه را بمباران میکردند اما یمنیها پیروز شدند.
وی ادامه داد: در شرایط حال حاضر چنین حملاتی وجود ندارد و اگر هم حملهای به یمن انجام شود هیچ تاثیری در کاهش مقاومت یمن ندارد. دولت یمن وابسته به انصارالله اثبات کرده که تمام ادعاها و سخنانی که مطرح میکند را انجام داده و اگر قدرت انجام کاری را نداشته باشند اصلا آن را بر زبان جاری نخواهند کرد. تازه یمنیها در یک سال گذشته نشان دادند که میتوانند تنگه باب المندب را ببندند و با وجود ادعاهایی که آمریکا، ناتو و متحدان رژیم صهیونیستی داشتند اما نتوانستند این تنگه را بازگشایی کنند. همین مسئله قدرت یمنیها را نشان میدهد. ترس ایالات متحده اروپا و سایر متحدان رژیم صهیونیستی هم این است که اگر یمن مورد حمله جدی قرار بگیرد، تنگه باب المندب را به روی همه کشتیهای جهان میبندند و این اتفاق به معنای توقف زنجیره تولید میشود.
نجفی با اشاره به موقعیت تنگه باب المندب اضافه کرد: تنگه باب المندب بعد از تنگه هرمز و مالاکا یکی از مهمترین تنگهها و آبراهههای مهم جهان است که اقتصاد جهانی را پوشش میدهد. اگر تنگه باب المندب مسدود شود خسارتهای شدیدی به اقتصاد کشورهای بزرگی چون اروپا، چین، هند و حتی ایالات متحده وارد میشود. به همین دلیل آمریکا در یک سال گذشته هیچ حمله جدی به یمن نداشته فقط هرچند ماه یکبار آمریکاییها، به دلیل فشاری که یمنیها به رژیم صهیونیستی وارد میکنند، حملات مختصری را انجام میدهند که معمولا هم تلفاتی ندارد فقط با این اقدام قدرت مقاومت ارتش یمن را تست میکنند و هر بار هم یمنیها با شدت و قدرت بیشتری به ناوها و پایگاههای آمریکا و رژیم صهیونیستی حمله میکنند.
این کارشناس خاورمیانه تاکید کرد: با این وضعیت رژیم صهیونیستی حتی یک حمله هم به صورت مستقیم به یمن نداشته و تمام حملات توسط ایالات متحده و اعضای ناتو از طریق پایگاههایی که در کشورهای عربی مثل عربستان و امارات وجود دارد انجام میشود و رژیم صهیونیستی فقط مسئولیت حملات را بر عهده میگیرد. این رژیم به علت بعد مسافت توانایی نبرد مستقیم با یمن را ندارد و جنایتهایی که در غزه انجام میدهد به دلیل نزدیکی است. ولی آمریکاییها به علت داشتن پایگاه در جیبوتی، کشورهای عربی و دریای سرخ و عرب و داشتن ناوهای دریایی میتوانند به یمن حمله کنند اما به دلیل ترسی که از قدرت یمن دارند تا الان حمله جدی به یمن نداشتند.
محمد پارسا نجفی در ادامه افزود: از طرفی یمنیها ملاحظاتی که دیگران دارند را ندارند و با تمام قوا حتی از ملت فلسطین حمایت میکنند. تبلیغاتی هم که صهیونیستها درخصوص حمله به مخازن سوخت در الحدیدیه یا مخازن سوخت فرودگاه صنعا دارند توسط آمریکا انجام شده و یک فریب رسانهای است. تازه مخازن سوخت فرودگاه صنعا متعلق به سازمان ملل است نه دولت یمن. بنابراین هیچ خسارتی از این حملات به ارتش یمن نمیرسد و چون یمن دارای جنگنده هم نیست اصلا به فرودگاه برای پرواز پهپادهایش نیازی ندارد و پهپادها خارج از فرودگاه پرواز میکنند. جالب است که رژیم صهیونیستی این حملات را در رسانههای غربی طوری نشان میدهد که انگار خسارت خیلی شدیدی به یمن وارد شده.
نجفی بااشاره به نظرات و نگرانی برخی کارشناسان از مداخله ایران بین درگیریهای یمن و رژیم صهیونیستی گفت: کارشناسانی که معتقدند درگیری زیاد بین یمن و رژیم صهیونیستی باعث دخالت و باز شدن پای ایران به جنگ خواهد شد بهتر است ابتدا شهرهای یمنی را اول بشمارند چون میدانم حتی نمیتوانند تلفظ درستی از اسامی شهرهای یمن داشته باشند. اطلاعات خاصی هم از کشور، دولت، انصارالله و روحیات ملت یمن ندارند و یک سری خزعبلات را از رسانههای جریان اصلی غرب مطرح میکنند. درحالیکه یمن مستقل است و نیابتی ایران نبوده، نیست و نخواهد بود. انصارالله یمن نیز متحد ایران هست اما کاملا مستقل است. یمنیها به فناوری ساخت سلاح دست پیدا کردند و درحال ساخت موشکهای بالستیک هستند و با قدرت موشکی که دارند به راحتی میتوانند کشتیهای جنگی و باری دشمن منهدم کنند. حتی یک سری از موشکهایشان قابلیت این را دارد که با فاصله چند هزار کیلومتری از ساحل هدفهایشان را مورد حمله قرار دهند. با چنین توانایی نمیتوان یمن را با غزه مقایسه کرد.
وی ادامه داد: یمن قدرت مقاومتش را در جنگ قبلی هم نشان داد، آن هم در شرایطی که قدرتش بسیار کمتر از الان بود و حمایت مردمی کمتری هم داشت. درحالیکه الان در یمن حمایت مردمی تقریبا صددرصدی وجود دارد. یمنیها به جنگاوری، سخت کوشی و مبارزه نیز در تاریخ مشهورند. یمنیها را نمیتوان با ارتش بیعرضه بشار اسد در سوریه مقایسه کرد. از لحاظ رویکرد هم دولت یمن وابسته به انصارالله با رویکرد اسلامی و دارای پایگاه مردمی است اما حکومت بشار اسد یک حکومت مدرن، سکولار و فاقد پایگاه مردمی بود. آنچه که در سوریه شکست خورد هم مدرنیته بود. درحالی که یمن اصلا مدرنیته را قبول ندارد و براساس رویکرد اسلامی که مورد تایید مردم است، فعالیت میکند.
نجفی اضافه کرد: حکومت بشار اسد حتی یک گلوله هم به سمت رژیم صهیونیستی شلیک نکرد درحالی که ارتش یمن وابسته به انصارالله، هر هفته چندین موشک و پهپاد به سمت رژیم صهیونیستی شلیک میکند. در هفتههای اخیر نیز سپر موشکی رژیم صهیونیستی از جمله فلاخن داوود و حتی سامانه جدید تاد که آمریکا به این رژیم هدیه داده، نتوانستند موشک یمنیها را رهگیری کنند. این مسئله نشان از تفاوت یمن با سایر دولتها و گروههایی حاضر در منطقه غرب آسیا است.
محمد پارسا نجفی، کارشناس خاورمیانه در پایان تاکید کرد: از سقوط حکومت بشار اسد میتوان به گفت هر حکومتی که با رژیم صهیونیستی و آمریکا نجنگد به بلایی که برسر بشار اسد آمد، گرفتار میشود. حکومت بشار اسد از ترس مرگ، خودکشی کرد و از ترس حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به فروپاشی رسید. درحالی که اگر مبارزه میکرد مثل یمن میتوانست برقرار و پابرجا باشد. افرادی که درحال حاضر مدعی کارشناسی یمن هستند حتی از تفاوتهای یمن با سوریه اطلاعی ندارند. یمن با لبنان متفاوت است. یمن را نمیتوان با باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه مقایسه کرد.