بین المللی

نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس: جمهوری اسلامی نباید در وضعیت فعلی سوریه دخالت کند/ حکومتی که مردم را نداشته باشد همیشه در خطر است/ دولت جدید سوریه به حرمین تعرض نخواهد کرد

خبرمهم: نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس: سقوط بشار اسد قابل پیش‌بینی بود چون خیلی وقت بود پایگاه مردمی را کامل از دست داده و صرفا قدرتش وابسته به ارتش بود.

نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس: طبق شعارهایی که الجولانی تا الان داده به دنبال تنش با ایران نیست و اگر عقل سیاسی داشته باشد حفاظت از حرمین را نیز تشدید می‌کند. / ما نباید از توطئه‌های اسرائیل و آمریکا در اتفاقات سوریه غافل شویم.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، شهریار حیدری، نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس به مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم در‌خصوص سقوط بشار اسد گفت: سقوط بشار اسد قابل پیش‌بینی بود چون خیلی وقت بود پایگاه مردمی را کامل از دست داده و قدرتش وابسته به ارتش بود. حکومتی هم که مردم را نداشته باشد همیشه در خطر است. بشار اسد باید حداقل پنج شش سال پیش با برگزاری یک رفراندوم، انتقال قدرت را انجام می‌داد تا همچنان در قدرت بماند. بنابر‌این چون همیشه با اتکا به ارتش پیش می‌رفت و پایگاه مردمی را از دست داده بود، سقوطش قابل پیش‌بینی بود.

وی ادامه داد: البته در طول همین چند سالی هم که درگیری‌های داخلی در سوریه وجود داشت، بخش‌هایی از خاک سوریه رسما در اختیار دولت نبود و یک سری نقاط مثل ادلب و حلب توسط ترکیه اشغال شده بود و دولت رسما فقط خدمات به آن مناطق می‌داد و اعمال حاکمیت هم نمی‌کرد. شرق سوریه هم به نیروهای آمریکایی و کردها و جنوب آن به روس‌ها واگذار شده بود. بشار اسد تنها در لاذقیه قدرت داشت و حتی ریف دمشق که یک استانی در حاشیه دمشق بود هم در اختیار بشر نبود صرفاً یک توافق نانوشته بین گروه‌های معارض و مسلحین و بشار اسد بود.

حیدری تاکید کرد: بنابراین ما نباید از توطئه‌های اسرائیل و آمریکا در این داستان غافل باشیم چون در این چند سال گذشته مرتب اسرائیل به پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه حمله می‌کرد و به دنبال تضعیف بود. وقتی هم که قدرت ارتش تضعیف شود بستر و زمینه برای تهاجم مسلحین و گروه‌های مبارز فراهم می‌شود. برای همین ظرف چند روز توانستند حکومت بشار را ساقط کنند. به هر‌حال سوریه با هر حکومتی اگر همچنان نارضایتی عمومی داشته باشد سرنوشتش مثل بشار اسد خواهد شد مگر اینکه یک حکومت فراگیر و مردمی بر سرکار بیاید که به همه اقشار،گروه‌ها و اقوام و مذاهب مختلف توجه کافی داشته باشد. 

نماینده مردم قصرشیرین و سرپل ذهاب در مجلس یازدهم تاکید کرد: جمهوری اسلامی نباید در وضعیت سوریه دخالت کند باید منتظر شکل‌گیری حکومت جدید باشد و همه چیز بستگی به نوع تعامل حکومت جدید سوریه با جمهوری اسلامی ایران دارد. من فکر می‌کنم با شعارهایی که الجولانی داده تا الان به دنبال تنش با ایران نیست، حالا اینکه این شعارها فریب است یا واقعیت را نمی‌دانم. سفارت جمهوری اسلامی هم می‌تواند در چارچوب دولت جدید سوریه همچنان فعال باشد البته این هم بستگی دارد به نوع و رویکرد حکومت جدید سوریه که در حال شکل گیری است. 

شهریار حیدری، نایب رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان افزود: دولت جدید سوریه به حرمین تعرض نخواهد کرد چون برای خودش هم تنش خواهد داشت. بالاخره بخش قابل توجهی از جمعیت سوریه اولا شیعه و علوی هستند دوما این اقدام جهان اسلام و تشیع را جریحه دار می‌کند. ضمن اینکه الجولانی از این مسائل یک فهمی دارد و اتفاقا اگر عقل سیاسی هم داشته باشد باید حفاظت حرمین را تشدید کند و اجازه ندهد کوچکترین تعرضی به این حرمین مقدس وارد شود.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا