بین المللی

بیگدلی، کارشناس بین‌الملل: اعلام یک سری از مقامات ما برای حضور در یک جنگ تمام عیار فقط یک ژست سیاسی است، اقتصاد ما تحمل و توان جنگ را ندارد.

خبرمهم: بیگدلی، کارشناس بین‌الملل: قاعدتا پاسخ ایران به اسرائیل نباید بیشتر از یک هفته آینده طول بکشد. اگر که حمله ما کنترل نشده و محکم‌تر از وعده صادق باشد قطعا اسرائیل هم دست به یک حمله‌ای خواهد زد که ما را به جنگ بیشتری بکشاند.

بیگدلی، کارشناس بین‌الملل: اینکه گفتند برای کاهش تنش‌ها یک هیئتی محرمانه به ایران برای مذاکره آمده را نمی‌دانم چقدر درست است اما می‌دانم گفت‌‌وگوی جوزف بورل با آقای باقری و گروه ۷، آمدن وزیر خارجه اردن به تهران و ارسال پیام‌های مصر و عربستان سعودی به ایران، تلاش‌هایی برای کاهش سطح تنش و نوع پاسخ ایران است./ در‌حال حاضر همه نوع احتمالی برای گستردگی جنگ در منطقه وجود دارد.همه چیز فعلا بستگی به تصمیم و نوع عملکرد ایران دارد. اینکه عراق هم در شرایط فعلی گفته امنیت زائران را نمی‌توانم تضمین کنم، موضوع مهمی است. 

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل به مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم در‌خصوص پاسخ ایران به اسرائیل برای ترور و شهادت اسماعیل هنیه در تهران گفت: من از همان روزهای اول گفتم که امکان یک دیپلماسی محرمانه بین ما و آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها حتما برقرار خواهد شد بنابراین باید اگر این فرضیه را بپذیریم باید قبول کنیم که حجم و میزان حملات ایران کنترل شده خواهد بود. اینکه گفتند برای کاهش تنش‌ها یک هیئتی محرمانه به ایران برای مذاکره آمده را نمی‌دانم چقدر درست است اما می‌دانم گفت‌‌وگوی جوزف بورل با آقای باقری و گروه ۷، آمدن وزیر خارجه اردن به تهران و ارسال پیام‌های مصر و عربستان سعودی به ایران، تلاش‌هایی برای کاهش سطح تنش و نوع پاسخ ایران است. به هر‌حال این حمله از طریق ایران صورت خواهد گرفت چون پرستیژ امنیتی ایران زیر سوال رفته و توهین بدی صورت گرفته. ولی حجم و اندازه و ظرفیت پاسخ ایران خیلی مشخص نیست. 

وی ادامه داد: از طرفی نتانیاهو هم گفته می‌خواهیم دست به یک حمله پیشگیرانه بزنیم که این یک دروغ است و مطلقا چنین نیست و می‌خواهد فضا را به زیان ایران متشنج کند. آمریکا‌یی‌ها هم الان خیلی علاقه به گستردگی جنگ در شرایط فعلی ندارند چون منطقه ما هم یک منطقه ثروت‌مند و حساسی است و آمریکایی‌ها هم در آستانه انتخابات هستند. هیچ کس در‌حال حاضر نمی‌داند ما با چه حجمی‌ می‌خواهیم حمله کنیم ولی قاعدتا باید بیشتر از یک هفته آینده این پاسخ طول نکشد. 

دکتر بیگدلی، استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر که حمله ما کنترل نشده و محکم‌تر از وعده صادق باشد قطعا اسرائیل هم دست به یک حمله‌ای خواهد زد که ما را به یک جنگ بیشتری بکشاند. منتهی نقطه ضعف ما الان این سات که اقتصادمان تحمل جنگ را ندارد. خود اسرائیل هم در این مدت جنگ غزه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده. بنابراین الان اقتصاد ما توان یک حمله و جنگ تمام عیار را ندارد و باید مقامات ما به این موضوع مهم توجه کنند و خودشان را بیخود و بی‌جهت آلوده یک هدف نامشخص نکنند. جنگ خیلی هزینه‌بر‌دار است. جنگ هم از لحاظ تسلیحاتی و هم از لحاظ کار و فعالیت اقتصادی  در‌حال حاضر برای مردم ما زیان‌بار است و باعث افزایش قیمت دلار و طلا و کاهش سطح اشتغال خواهد شد که خیلی اقدام خطرناکی است. ایران هم احتمالا با همین مسائل درگیر است که چگونه دست به یک اقدام کنترل شده‌ای بزند که سطح تنش را بالا نبرد. هرچند یک سری از مقامات اعلام کردند که حاضریم در یک جنگ تمام عیار پیش برویم ولی این قطعا فقط یک ژست سیاسی است و دست به چنین کاری نمی‌زنند که جنگ کنترل نشده پیش برود. 

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان تاکید کرد: در‌حال حاضر همه نوع احتمالی برای گستردگی جنگ در منطقه وجود دارد و همه چیز بستگی به نوع حجم پاسخ ما دارد. اسرائیلی‌ها با‌توجه به پیشرفت‌هایی که در تکنولوژی دارند و حمایت‌های آمریکایی‌ها و بعضی از کشورهای غربی منتظر هستند ببینید ایران به تنهایی پاسخ می‌دهد یا با کمک حزب‌الله، حوثی‌ها و یا عراقی‌ها پیش می‌رود. همه چیز فعلا بستگی به تصمیم و نوع عملکرد ایران دارد ولی من پیشنهادم به مقامات ایرانی و نظامی امنیتی‌مان است که با سیاست خویشتن‌داری پیش بروند چون شرایط بسیار حساس است و اگر ما به جنگ کشیده شویم لطمه‌های سنگینی به ما و نظام خواهد خورد که خب قطعا این‌ها رو مقامات ما در نظر خواهند گرفت. اینکه عراق هم در شرایط فعلی گفته امنیت زائران را نمی‌توانم تضمین کنم، موضوع مهمی است ولی توجه به زیرساخت‌ها هم خیلی مهم است و چون موقعیت بسیار حساسی است ایران باید خیلی دقیق عمل کند. 

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا