ورود چین به باتلاق تایوان؟!

خبرمهم: ورود نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان با واکنش شدید چین رو به رو شد. حال سوال اینجاست که واکنش چین صرفا به برگزاری رزمایش نظامی محدود می‌شود یا ممکن است به جنگی تمام عیار تبدیل شود؟

 مهران حیدری

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، بعد از اعلام سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالت متحده به شرق آسیا و دیدار با سران برخی کشورهای آن منطقه، گمانه‌زنی‌ها حاکی از احتمال سفر وی به تایوان بود.

بعد از تایید رسمی سفر وی به تایوان، واکنش‌های شدید چین حتی تا مرحله تهدید نظامی تایوان هم پیش رفت. هرچند تا قبل از نشستن هواپیمای پلوسی در فرودگاه احتمال داشت که سفرش به تایوان لغو شود اما در نهایت وی وارد این جزیره مورد مناقشه شده و این عمل به نوعی دهن کجی آمریکا به «اصل چین واحد» تلقی شد. پس از آن چین نسبت به برگزاری یک رزمایش چند روزه اقدام و عملا دور تا دور تایوان را به محاصره خود درآورد. با اینکه هنوز حمله‌ای صورت نگرفته اما سطح آمادگی نظامی چین در اطراف تایوان به گونه‌ای می‌باشد که ممکن است در خلال این رزمایش، حمله مستقیمی به تایوان صورت بگیرد. بنابر نظر تحلیلگران نظامی، اگرچه کوچک بودن جزیره و همچنین نزدیکی آن به خاک چین از نقاط ضعف تایوان در مقابله با حمله احتمالی چین می‌باشد اما عدم داشتن مرز زمینی با چین، نقطه قوت آن در نظر گرفته می‌شود. همچنین تجهیز ارتش تایوان به موشک‌های دقیق و نقطه زن، یکی از تهدیدات بسیار مهم برای شناورهای دریایی چین بوده و کار را برای آن‌ها جهت انجام عملیات آبی خاکی کم تلفات به تایوان سخت می‌کند. موضوع مهم دیگر، بحث ساخت تراشه‌های الکترونیکی‌ست که عمده بازار آن در اختیار تایوان است. این تراشه‌ها از صنایع کوچک تا صنایع بزرگ و های‌تک نظامی کاربرد داشته و در صورت وقوع جنگ در تایوان، دنیا را با مشکل بسیار جدی در این زمینه مواجه می‌کند. با توجه به آنکه کشور چین فاقد فناوری ساخت تراشه‌های از نوع پیشرفته می‌باشد، جنگ احتمالی می‌تواند شرکت‌های بزرگ الکترونیکی و موبایلی چینی را تا مرز ورشکستگی پیش ببرد! با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که آیا چین با توجه به عواقب اقتصادی و نظامی حمله به تایوان و همچنین تجربه باتلاق اوکراین برای روسیه، خود را درگیر یک جنگ تمام عیار می‌کند یا خیر؟!

خروج از نسخه موبایل