تمام نیروهای رزمی ائتلاف از عراق خارج شدند
خبرمهم: همزمان با پایان مهلت تعیینشده برای خروج نیروهای رزمی آمریکا از خاک عراق، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق رسما اعلام کرد که تمام نیروهای رزمی ائتلاف آمریکایی از خاک این کشور خارج شدهاند.
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق، شامگاه امروز (چهارشنبه- ۲۹ دسامبر)، رسما اعلام کرد که نیروهای رزمی ائتلاف آمریکایی از خاک عراق خارج شدهاند.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، نخستوزیر عراق: «مأموریت رزمی ائتلاف بینالمللی به پایان رسیده است و روند خروج تمام نیروها و تجهیزات رزمی ائتلاف به خارج از عراق تکمیل شده است».
مصطفی الکاظمی اضافه کرد: «مطابق با نتیجه گفتوگوی راهبردی، نقش ائتلاف به مشورت و پشتیبانی محدود شده است».
الکاظمی همچنین در پایان اظهاراتش از کشورهای عضو ائتلاف آمریکایی و فرماندهی آن، همسایگان عراق و شرکای این کشور بابت مبارزه ادعایی با داعش تشکر و تأکید کرد که نیروهای عراق آماده دفاع از مردم این کشور هستند.
بغداد و واشنگتن در ۲۶ ژوئیه گذشته، به توافق رسیدند که نیروهای رزمی ایالات متحده تا پایان سال جاری از عراق خارج شوند و تنها تعدادی از نیروهای آمریکایی (که شمار آن مشخص نشده است) برای مشاوره و آموزش نیروهای عراقی باقی بمانند.
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ به درخواست دولت عراق برای مبارزه با داعش که در آن زمان یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیروی در قالب یک ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آنها آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.
پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.
با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش، و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد.
مقامات آمریکایی اظهارات ضد و نقیضی در این خصوص به زبان میآورند. در حالی که برخی مقامات از گفتوگوی جدی با مقامات عراق برای خروج نیروهای رزمی از عراق و اهتمام ورزیدن واشنگتن به این امر سخن میگویند، برخی مقامات نیز مانند ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» میگوید که کشورش شمار نیروهای خود در عراق را کاهش نخواهد داد و این امر به خواست بغداد است و «عراق خواستار باقیماندن ماست و ما شمار نیروها در آن را کاهش نخواهیم داد».
تحلیلگران بر این باورند که گزارشها و تحلیلهای رسانههای آمریکایی در کنار رصد تحرکات آمریکا در عراق مانند ورود گسترده کاروانهای لجستیکی ارتش آمریکا به خاک این کشور، صرف مبالغ هنگفت برای انجام عملیات توسعه ساختمانهای پایگاه هوایی عین الاسد واقع در غرب عراق، اظهارات برخی مقامات عالیرتبه سیاسی و نظامی عراقی مبنی بر نیاز به آمریکا برای مبارزه با تروریسم، نشان میدهد که شاید صرفا ماموریت نیروهای آمریکایی در عراق تغییر کند و این نیروها از کشور خارج نخواهند شد.
با این وجود قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق که در نشستهای دور چهارم گفتوگوی راهبردی با آمریکا در واشنگتن حضور داشت، همواره تأکید کرده است که دولت عراق به طرف آمریکایی اطلاع داده که نیازی به نیروهای رزمی خارجی در خاکش ندارد.